Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Recenze (368)

Cival 

všechny recenze uživatele

Rozklížená látanina, která neustála sofistikovanou hru na zamotané sequely, úmyslnou překombinovanost a kloubení fanouškovské vědoucnosti s hororovým základem. Napětí a děs zmizely. A nebyl v tom úmysl... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Parodie sebe sama, pár velice efektních momentů, nová krev (doslova:)))) i stará garda, radost se dívat...v rámci žánru slušná zábava. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Strach a atmosféra se tady moc nevyskytujou. Herci za moc nestojej a Neve Campbellová je oproti královně žánru Jamie Lee Curtisové naprostá nula. Docela zklamání. Vlastně docela dost. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tuhá atmosféra je nahrazena počtem úmrtí, krvavostí smrtí a slušným hereckým obsazením. Někomu to bude stačit někomu ne, ale jednoznačně Wes Craven rychle stárne a ještě rychleji se snižuje kvalita jeho hororů. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marco Beltrami: 1. Scream - Master P ,2. Suburban Life - Kottonmouth Kings ,3. Rivers - Sugar Ray ,4. She's Always In My Hair - D'Angelo ,5. Help Myself - Dave Matthews Band ,6. She Said - Collective Soul ,7. Right Place Wrong Time - Jon Spencer Blues Explosion ,8. Dear Lover - Foo Fighters ,9. Eyes Of Sand - Tonic ,10. The Swing - Everclear ,11. I Think I Love You - Less Than Jake ,12. Your Lucky Day In Hell - The Eels ,13. Red Right Hand - Nick Cave & The Bad Seeds ,14. One More Chance - Kelly ,15. The Race - Ear2000 , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pokračovat tam, kde skončil pravděpodobně nejlepší teenagerovský horror a nezesměšnit se, není zrovna legrace a to, že to Craven s Williamsonem zvládli dokonce tak dobře, že se originálu vyrovnali, to už je skoro na potlesk. Druhý Vřískot je sice kvůli svému předchůdci navždy jen tím druhým, ale díky božským dialogům, záplavě mých milovaných herců ve vedlejších rolích (Sarah Michelle Gellar nebo Timothy Olyphant nezklamali) a několika pořádně vypečeným překvapením je to stále chytrá krvavě-akční zábava, u které mi ani trochu nevadí se příjemně bát. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Už si niekedy cítil, ako nôž prejde mäsom a narazí na kosť?“ Výnimočná tínedžerská vyvražďovačka, ktorá sa nielenže vyrovná geniálnej jednotke, ale v mojich očiach ju prekonáva. Najväčší podiel na tom má návrat všetkých starých známych (od preživších postáv až po režiséra, scenáristu, kameramana a rovnakých producentov) a mimoriadne vydarený scenár Kevina Williamsona. Ten inteligentne pracuje s hororovým žánrom a niekedy neviete, či sa máte smiať, kričať od hrôzy alebo si z vás len robí srandu. Výborné herecké obsadenie (boduje predovšetkým Jamie Kennedy ako kultový žánrový poradca Randy Meeks, ale všetci sú na jednotku, samozrejme v čele s krásnou Neve Campbell), skvelé scény (Tp Gun v školskej jedálni, masakra homosexuálnych policajtov, "Kasandra"), brutálne dialógy ("Aký je tvoj najobľúbenejší horor?" - "Showgirls.") a hlášky („Horor je pre posratých belochov.“), drsné vyvražďovacie scény a skvelá práca s preživšími postavami, ktoré sa vyvinuli iným (prekvapivým) smerom. Plus šokujúce záverečné odhalenie. Kino Považan NMnV 1999 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ani jednicka nebyla zadnej extra horor a dvojka v podstate kopiruje zajetej princip. Opet vicemene sympaticky herci komentujou deni a zde se navic obcas chovaj docela nelogicky, opet tu je par povedenejch vrazd a opet tu je slusna hudba. Problem je v tom, ze to samy uz bylo k videni v prvnim dile v lepsi verzi. Sice nekdo ve filmu rika pravidla dvojek - promakanejsi vrazdy a vic krve, ale me spis prislo, ze tu je vseho min. A zaverecna pointa byla dost debilni. Navic je celej film zbytecne dlouhej a opet sem si spis vybavoval Scary Movie. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dobrý sequel s nezapomenutelným kino-úvodem, škoda jen přepálené stopáže a slabého závěru. A Ghostface je na děsivého vraha možná až příliš pohybově roztěkaný. 7/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dvojky nemají vkus, ale mají jasná pravidla." Jednotlivé postavy příběhu, což jsou hororoví fandové, jsou strašně hodní lidé. Nenechají mne tápat, ale nejprve mi tato pravidla řádně vysvětlí a pak podle nich disciplinovaně zemřou. Strašidelné to moc není, ale poťouchlé zábavy je přitom docela dost: "Pustíme se do práce! - Pojďme se nechat zabít!" ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vřískot je prostě moje slabina. I když dvojka je vyloženě béčko, nedokážu se ubránit silnému nadhodnocení. Ty postavy mám rád a u příběhu se strašně bavím. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další horor z dílny Wese Cravena, sice žádný veledílo, ale zase dobrej horor. Je pravda, že jednička je lepší a tady už je to jen takový opakování, ale i tak je to až na závěrečnou pointu, která je fakt ubohá a trochu kopíruje jedničku, kde to taky nebyla zrovna nějaká uchvatná závěrečná pointa zabíjení, ale pořád lepší než to co si vymysleli tady, dobrý a zase se spoustou krve a nějakou tou mrtvolou. Taky tomu prospělo, že zůstali stejný herci, takže se dalo snadno navázat na předchozí díl, což tvůrci velice rádi udělali, ale hereckým výkonům to zase moc neprospělo, i když tam v podstatě ženský jenom ječej a chlapi chcípaj, takže tam v podstatě ani moc hereckých příležitostí nebylo, ale já si nemůžu pomoct, mě se to i tak líbilo ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Wow, tak to bylo zklamání jako blázen. Po skvěle zkonstruovaném intru jsem byla natěšená na zbytek filmu v podobném duchu, ale sarkastické sebeuvědomění předchozího filmu se s koncem prologu a začátkem regulérního filmu vytratilo do neznáma. Nejvíc mě asi překvapilo, že Sidney už není hlavní postava. Tou se stala reportérka Courteney Cox a nejvíc času (snad i víc než vraždění) se ve filmu věnuje její romanci se skutečným životním partnerem, haha. Jako by se všechna zábavnost přesunula totálně do kontextu a film díky tomu zůstal totálně vylidněný a chladný. Ani odkazy na historii hororu či kinematografie obecně už tady nejsou tak propracované jako v původním filmu a vyjmenovávání pravidel sequelů taky už moc šťávy neobsahuje. Závěrečné odhalení se navíc drží stejných pravidel jako minulý film - kdo celou dobu mluví o filmech stejným způsobem jako hlas v telefonu? - a tak nepřichází nic překvapivého ani v tomto ohledu. Kdyby mi na tom záleželo, tak to snad beru jako zradu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kvalitní sequel od identického tvůrčího týmu, který už si uvědoměle nestřílí jen z žánrových pravidel a klišé, ale i ze sequelů a sebe sama a stejně jako o rok starší CABLE GUY se dotýká fenoménu medializovaných soudních procesů. Stále mu nechybí nápady a vtip (nemohou chybět narážky na kolegy Courtney Cox z "PŘÁTEL"), Dewey je k sežrání, Gale sexy a Randy hláškuje, ale moment překvapení se vytratil a místy už je to to fakt přes míru (jasně, finále). ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přestože je tenhle díl částečně menším překvapením než téměř geniální jednička, dokáže zapůsobit zejména způsobem, jakým se mu daří dělat si zároveň legraci ze žánrových kolegů, druhých dílů jako takových, sebe samého a dokonce i z předchozího dílu. Vřískot 2 již není tak pevným hororem, přesto se dočkáme příjemných vražd a ani tentokrát nepřijdeme o tolik populární krev podávanou na všechny různé způsoby. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Děj jak z Beverly Hills 90210 zhusta prokládaný uvřískaným kucháním. A vy s vědomím zlehčování klišé žánru hádáte kdo. Zase.. Craven s Williamsonem to zkouší na stejné vlně, ale nedostatek nápadů je připravil o schopnost bavit a na těch necelých dvou hodinách to jde ukrutně vidět. Při pitomoučkém finále jsem už jen čekal, že se zpoza kulis vypotácí zhulený Marlon Wayans.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kvalitné obsadenie. Hoci si tento skvelý horrorový snímok neudržal kvality jednotky najmä vďaka zbytočnej minutáži, aj napriek tomu patrí k nadpriemeru horrorového žánru. Veľmi výrazné ľakacie scény, jednoznačne najlpešia horrorová sága, ktorá navyše spojila teraz už manželský pár Courtney Cox-David Arquette. 80%. ()

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama