Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Recenze (368)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dvojka je o dost lepší jak jednička. Ve dvojce funguje vynikající napětí spojené se skvělou atmosférou. Opět vydařena hudba. Příběh je o něco lepší jak v jedničce, máme tu dost krvavých vražd, opět mě bavili postavy o dost více než v jedničce. Film je dost dobře promyšlený, je velice těžké určit kdo je vrah v masce. Nebo jich je více ? Opravdu těžké. Nevím co mám dále rozepisovat, film zaujme a vůbec nenudí. Hororových prvků .... no spíše tak napínavost. Takže nemůžu hodnotit jinak než na zasloužených 98% = ***** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dvojka se úporně snažila navázat na úspěch jedničky a to se jí vymstilo. Už to není natočené s takovým přehledem a nápaditostí jako jednička. Vyjma velmi povedené scény z kina z úvodu, se pak už žádná tak zajímavá scéna nevyskytuje a odbyté finále mě dost rozladilo. Nicméně jsou zde sebeparodické scény, které filmu dodávají na zajímavosti, ale k nudě nebylo daleko. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Jednička mě příjemně vystrašila, byla napínavá i zábavná, to vše zabalené do černého hábitu a s působivou a originálně vyšklebenou maskou. Čistě technicky vzato dvojka odvedla řemeslně slušnou práci a nic moc nezkazila. Jenže žádné z pocitů z prvního zavřísknutí se už nedostavily, kouzlo se někam vytratilo. A napětí taky. Co zbylo? Už jen ta maska. Tahle překombinovaná vybíjená byla pro mě koukatelná hlavně díky tomu, na co navazuje. Ale nic, co bych musel vidět znovu (přitom jednička na mě vřískala v kině a pak ještě dvakrát doma). ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Skvělá ukázka sebeparodování. Dvojka se řídí zmiňovanými pravidly druhých pokračování. Víc mrtvých,více krve,krvavé lázně. Přesto se to nějak táhne a věšechno se mi zdá nějak špatně spletené a vrah jen lítá s nožem a nemá žádné dobré vraždičky jako Jason,Michael nebo Freddy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Vreskote 2 som bol v kine v dobe, keď som ešte nevidel Vreskot 1. Vôbec to neprekážalo, tento krvavý horor funguje aj samostatne. Prekvapil ma svojou brutalitou, krásou mladých herečiek a tým, čím ma neskôr oslovila aj prvá časť, totiž pocitom, že sa pozerám na diel Beverly Hills, kde našich hrdinov začne vraždiť nejaký psychopat. Takže okrem strachu vo mne Vreskot 2 vyvolal aj pocit masochistického zadosťučinenia. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hororovou část ohlodal čas až do morku kostí - ta už dnes nefunguje vůbec. Teda moc se mi nechce věřit, že vůbec někdy fungovala - ten afektovaný a věčně padající Ghostface působí všelijak, jen ne děsivě. Také netuším, kterou "chytrou" hlavu napadlo, že by měl mít film tohoto typu 2 hodiny. Šíleně přemrštěná stopáž pro horor tohoto typu. Co zde funguje podstatně lépe je sebepardoizující tón a patřičný nadhled. Taktéž by si hororová série s takovou tradicí zasloužila podstatně půvabnější hrdinku. Neve Campbell je dle mého odborného vkusu velmi neatraktivní, když to napíšu gentelmansky. Přesto přese všechno, pár dobrých nápadů tam bylo a docela se mi líbil i ten záměrně překombinovaný a šokující závěr. [40 %] ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Jde to, jde to. O strachu nemůže být řeč, ale dialogy o pravidlech hororů a o sequelech nejrůznějších filmů za to stojí. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Černý humor už znatelně přebírá vládu a Vřískot se mění ve zdařilou parodii sebe sama, ale pozor, pořád je to horor s krví a řádnými mordy!. Cravenovo dítě i v druhém pokračování drží vysoko nastavenou laťku a svého diváka nepřestává bavit, dokážete-li tedy přijmout jednoduchý předpoklad a vlastně podstatu celé série: Hlavně to neberte vážně. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušné pokračovanie výbornej jednotky. Na kazete sme to s partiou pozerávali dookola niekoľko rokov a strach sa dal vtedy krájať. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nedůstojné pokračování, kde kvalita, kterou se mohl pyšnit první díl radikálně klesla. Nevím přesně čím to je, ale já se vůbec nebavil ba dokonce jsem usínal, ale nakonec jsem u té slátaniny vydržel do konce. Vše mi přišlo dost trapné a silně "béčkovité" a jestli si někdo myslel, že film osvěží hudba Hanse Zimmera, tak to se trochu zmýlil. Malá cameo role Davida Warnera mě sice potěšila, ale i tak jsem ztratil 2 hodiny života: PS:Jestli se Američané chovají v kině tak jako ve filmu i ve skutečnosti, tak to bych raději sledoval film na mobilu za běhu ve sněhové vánici, než tam sedět s nimi. 10% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobré pokračovanie, ktoré má nevýhodu, že už neprekvapí. Scenár a nadhľad ho držia pri špici "vyvražďovačiek"... ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Hororový průměr. Největší pozitivem této série stále zůstávají herečky (ne z pohledu herectví, ale krásy) :-)), 55 %. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

V jistém ohledu mám dvojku Vřískotu radši než jedničku (čímž netvrdím, že je lepší). Může za to lepší propracovanost pravidel, vysokoškolské prostředí kampusu k hře na vraha také přímo svádí, Mickey Altieri je správně ujetej a Debbie Loomisovou zase žene stará dobrá pomsta. K tomu přidejte osm mrtvol a máte tu jeden z nejlepších sequelů devadesátých let. I navzdory tomu, že podle všech pravidel měl v tomto díle skončit na prkně i Dewey Riley. Bohužel, nic. (Ženské) postavy tu jsou navíc hezčí (jak Courtneney Coxová nebo Neve Campbellová, ale především Sarah Michelle Gellarová etc. etc.), vrahové se chovají promyšleně, a když už začíná skřípat logika, pomůže ještě větší porce nadsázky. Prostě jo a nepokoušejte se mi to vymluvit. ()

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama