Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Recenze (368)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jednička vydělala docela slušný balík a tak se dvojice Williamson a Craven rozhodla po roce natočit pokračování lehce humorného, ale jinak přiměřeně krvavého slasheru. Fanoušci byli nažhavení, herecká esa mezi sebou přivítali několik zdatných nováčků a mohlo se opět natáčet. Fíha po skončení této přemrštěné stopáže jsem si však říkal, zda to byl vážně dobrý nápad. Jak podotkl Randy ve filmu, dvojka většinou stojí za prd a tady to platí rovněž. Ne že by se jednalo o úplný propadák, ale přece jenom jsem očekával mnohem více, než se mi nakonec dostalo. Mordů tu bylo sice dost a některé scény vážně stojí za pozornost, Courteney nám zkrásněla, Neve naopak asi nasrala svou kadeřnici, ale co je hlavní, děj byl o dost slabší, než minule. Překombinovaný a především nepříliš kreativní scénář místy neskutečně nudil, spíš to místy vypadalo na obyčejnou kopii svého předchůdce a ani atmosféra – potažmo napětí už tady moc nefunguje. 50% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Achjo, tohle bylo ze začátku tak moc sakra dobrý, ale ten konec byl slabej. Celá ta scéna ve školním divadle se minulý vyvražďovací party ani zdaleka nevyrovnává a konec, kdy umře naprostá většina postav je důležitá část filmu. Jinak vraždy ze začátků a první polovina filmu jsou pecka, to kino mě naprosto dostalo. Ale nevím, možná nemuseli v prvním dílu zabíjet vrah. I když to by taky byla kravina, myslím, že je těžký natočit tomuhle pokračování a zhostili se toho dobře. Prostě to bylo nastavovaný, ale ne špatný. Slušný gore a docela sranda, což mi přijde fajn. Jen je trapný, jak to ty tři vždycky přežijou. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování skvělé jedničky, které v rámci žánru nabízí vše, co by nabízet mělo, a to i včetně opět nečekaného vraha i jeho poměrně nápadité motivace. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Až na dvě scény (úvodní v kině a s vrahem v autě), filmový teoretický průvodce o hororech a pokračováních a krátkou roli Heather Graham, je to docela pěknej shit. Možná by to bylo lepší, kdyby to nebyla dvojka, ale ve srovnání s obstojnou jedinčkou, kterou to docela shazuje, to vůbec neobstojí. Dokonce i ty vraždy mi na filmu spíše vadily, než bavily. Přemýšlím, zda, to, co mě zaujalo stojí za jednu nebo za dvě *. Ale dokoukal jsem to dokonce (pokud se pamatuju, tak dokonce dvakrát), tak dám 2*. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Vřískot dva je pro mně to samé jako jednička. Pouhá vykrádačka, která jakoby paroduje díl první a je to teda pořádně vidět. Wes Craven měl zůstat jen u jednoho dílu. Dvojka krásně navazuje na jedičku, ale ja se nemohu zbavit dojmu, že jsem koukal na jedničku. Samozřejmně, že některé lekačky se vyskytnou, ale není nic tak strašidelného, abych spadl ze židle, abych se bál co se na platně děje a zakrýval jsem si oči. Nic takového se neděje. Otazkou je, jestli je dvojka lepší, než jednička. Těžko říct! Protože ve druhém díle má vrah alespoň dobrý motiv k vraždám, narozdíl od jedničky. Ale co ten konec zase? To je hrůza!! Zase rádoby masakr, který se nás snaží šokovat. O vrahovi jsem měl jisté tušení a taky mi to vyšlo. Po 60 minutách jsem to tušil kdo by jím mohl být. Jak jsem na to přišel? Ten, který poukazuje co nejvíc na ostatní, že jsou vrahové aneb ten kdo kvičí, od toho to fičí. Takže pro mně je dvojka to samé jako jednička, jen některé věci jsou ohledně scénáře trošku vylepšené. A kupodivu se mi líbilo i herecké obsazení. Neve Campbell zkrásněla. Courtney Cox, sakra, ta už být hezčí nemůže. David Arquette nehrál už ani moc takové pako. Z dalších nových přírůstků byl dobrý Jerry O'Connell a hlavně výborný Timothy Olyphant. A nemohu pochopit, proč zrovna v takto průměrném filmu musí hrát hudba od genia Hanse Zimmera a ještě ke všemu hudba, kterou jsme mohli slyšet ve filmu Operace: Zlomený šíp. Doufám, že třetí díl trošku zvedne reputaci této trilogii, ale dost o tom pochybuji. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dvojky to někdy mají s diváckou přízní nespravedlivě ztížené. Třeba Scream 2. V čem byl horší než jednička? Stejný režisér, stejný scénárista, stejní herci (tedy ti, co přežili), stejná porce zábavy, vtipu, nadsázky a vypečených dějových kotrmelců. Druhý díl Screamu byl evidentně plánovaný od začátku (postava Cottona) a jel svižně ve starých osvědčených kolejích. Nevím tedy, proč ho neohodnotit stejně jako díl první. Oddechový film podle mého gusta a s kupou sympatických herců - David Arquette byl k sežrání, Courteney Cox umí mrchy navýsost dobře, legračně šílení Laurie Metcalf a Timothy Olyphant (jehož krátké obživnutí mě hodně pobavilo), standardně dobří Campbell i Schreiber, nějaké ty hezké holky v minirolích (Gayheart, Gellar), "vtipná" role pro Tori Spelling (narážka na jednu větu v jedničce) a navíc v rámci rasové vyváženosti hafo negroameričanů (a na Asiaty se zase vykašlali)... Jen ta bájná Trója nestála "na kopcích Sparty", jak se nám snaží namluvit chorus v divadelní hře. Ale to je jen detail, z mé strany jinak naprostá spokojenost. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Ahoj Sidney, pamatuješ si mě?" Ghostface se vrací. Spolu s ním se vrací i všichni (přeživší) hrdinové jedničky. Abych řekl pravdu, má to stále grády! Hra na vraha opět funguje. Po Sidney jde opět zabiják s bílou maskou a velkou kudlou. Opět je to "jen" člověk, což znamená, že oběť se s ním může prát. Někdy pravda, je to docela vtipné. Nicméně i dvojka má určitě co nabídnout. Vrah se plíží kolem a krev se prolévá. Tentokrát však přišel s novou vychytávkou a to, že sleduje oběti kolem a natáčí je. Pak tu máme úvodní sekvenci, kdy na příběh z jedničky byl natočený celovečerní film, a na předpremiéře jsou dva diváci ubodáni a kolem je několik desítek masek Ghostface, není to tak dobré jako úvod jedničky na který nedám dopustit. Ale „film ve filmu“ je dobrá myšlenka a tady je zpracována chytře a dobře. Za mě tedy je dvojka velmi dobré pokračování geniální jedničky z roku 1996. Pojďme si tedy znovu zaVřískat! (88 %) ()

Handle 

všechny recenze uživatele

I dvojka je stále ještě nadprůměrná a od prvního dílu podle mě vůbec nepoklesla... Nejsilnější moment je scéna v autě, to jsem se opravdu bál! Dobrá atmosféra... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

WTF!!! Toto som vážne ale vážne nečakal. Dvojka vreskotu je TO ISTÉ ako jednotka. Samozrejme sa tu nachádza pár nových scén to ano ale celkovo sa nejedná o nič nové a williamson sa tentoraz scénaristicky nepredviedol. Replika im talking serious. its serious, je začiatok nezrovnalostí a hlúpostí ktorými zaváňa celý film. Samozrejme je tu vysvetlená aj začiatočná scéna v kine ktoré je skvelá ale celkovo je film tak strašne dlhý a ťažkopádny že keby ste zabudli na tú scénu tak je to pochopiteľné. Mne to príde ako keby nevedeli prísť s niečim novým ale to nie je to najhoršie. Celkovo sa celá trištvrtina filmu dá pozerať. Je napínavá, scéna v stižni, v aute aj keď aj to narúša neustále vystupovanie postáv a neustále dohady , kto to je a kto to nie je, je to hlúpe trápne a hlavne som tomu už tak neveril ako pri NAOZAJ strašidelnej jednotke. Kennedy ktorého postrehy hororových filmov boli príjemným sprestrením zabili a to ma mrzelo úplne najviac , lebo bol pamätná postava. Koniec je odfláknutý a trápny. Takže film drží nad vodou len režisér ktorý je predsa len majstrom napätia a v niektorých scénach je to vidieť, Campbellová v úlohe Sindy, Arquette v úlohe deweyiho a Coxová v úlohe Gail. Potom Kennedy a Olyphant ktorého mám rád ale bohužiaľ jeho finálny prejav takpovediac rúca celý charakter postavy. Ostatné postavičky sú tu na okrasu. Plus vrah vám musí byť jasný od momentu kedy sa na scéne vytratí jedna z postáv a prekvapívý komplic je na smiech. Celkovo je to ako zlá komédia ktorá kopíruje vynikajúcu jednotku ale tvári sa vážne. Slabé tri ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

70% Dobré pokračovanie zaujímavej prvej časti. Coxová je krásna, na príbehu sa mi páčilo to, že až do konca vlastne nemáte tušenia kto to je. Mal som tam vytipovaných pár ksichtov ale že to bude ....... som fakt netušil. Ono je to zatiaľ v pohode hororovo/vyvražďovacia séria, ktorú si vážim. Je to oveľa lepšie ako údajná "klasická" pre mňa sračkoidná séria s tým idiotom Freddym. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka vsadila viac na temnejsiu atmosferu a ubrala z humoru, co nepokladam za najstastnejsie riesenie. Jednak preto, ze na serii mam najradsej narazky na klise a rôzne hlasky a hlavne Craven nie je prilis dobry v budovani napinavych scen. Nastastie je dobry v rezirovani hercov, takze osud postav ma zaujima a vdaka nepredvidatelnosti scenara som v napäti, ktora z nich sa dozije konca. Velkym plusom je pridanie konecne nejakych poriadnych krvavych scen. Dokonca si Craven v scenach fiktivneho filmu Stab vynahradi prilis velku krotkost niektorych scen z jednotky, takze tentokrat nam ich poda znova a ovela brutalnejsie a to napriek tomu, ze zaroven maju vyznievat komicky. Ohladom filmu Stab ma potesilo obsadenie Tori Spelling do ulohy fiktivnej Sidney Prescott, cim pekne nadviazali na vtip z jednotky. Nastastie sa dej uplne nevyhol aj narazkam na hororovy zaner a tak sa dockame par trefnych poznamok jak na konkretne filmy, pravidla pokracovani, alebo realitu. Bavila ma linia v ktorej sa otravna novinarka Gale Weathers sama stava sustom pre dalsich novinarov. Vrahov mame znova dvoch a su o triedu slabsi ako v jednotke. Chlapa som odhalil a aj ked ho hra skvely herec, tak na zabavneho magora Matthew Lillard sa nechyta. Zato zensku som neodhalil aj ked tu neustale otravuje. Ich motivacie su este celkom uveritelne. Ked som film videl prvykrat, tak som ako druheho vraha podozrieval Deweyho a ked ho v jeden scene pobodali, tak som bol nadobro presvedceny, ze to je on a ze len finguje smrt. Skoda, ze to nenapadlo aj scenaristu alebo aspon ho mali nechat zomriet, lebo od tohto dielu sa sformovala trojica hlavnych hrdinov, ktory sa zakazdym doziju konca, co znizuje napätie. Vzdy ma sralo, ze namiesto nich radsej nechali zomriet komicku figurku. Nove postavy su hviezdne obsadene, ale ziadna z nich mi k srdcu neprirastla. Potesilo ma len, ze Liev Schreiber dostal väcsi priestor. Hudba je stale super ako v jednotke. Najviac sa mi paci Deweyho motiv. Takze dvojka je sice o triedu slabsia ako jednotka, ale stale to je skvele pokracovanie, ktore si do velkej miery zachovalo styl genialnej jednotky. 8/10. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Kouzlo jedničky je pryč. Druhé pokračování je spíš detektivka s komediálními prvky, která se odehrává v jednom areálu. Vrah je opravdu machr, dokáže se objevit z ničeho nic vedle vás a okamžitě zase zmizet. V tomhle filmu je prostě až příliš mnoho divných momentů s vrahem, které nemají v podstatě ani žádný uvěřitelný motiv. Celý příběh je zahleděný sám do sebe - film v kině, představení v divadle, učebna ve škole a do toho si občas Vřískot 2 dělá srandu sám ze sebe. Takže oddechová zábava ano, horor u kterého se budete bát ne. Pokračování které si o zparodování vyloženě říká a máchající ruka s nožem mezi dveřmi zparodovat už ani nepotřebuje. ()

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Debilná pointa to úplne zabila, zvyšok filmu resp. všetko okrem poslednej polhodiny skvelé ako prvý diel. A musím vyzdvihnúť geniálny soundtrack!!!!! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Herecky hodně nabité pokračování nesoucí se v duchu prvního dílu. Atmosféra je o trochu hutnější, postavy se už nechovají tak dementně. Vtipné dialogy však zůstaly a film si tentokrát dělá srandu nejen z hororů, ale z filmů obecně - důraz je kladen především na sequely. Opět ta typická 90.ková atmosféra a kotel tehdy ne ještě tolik známých, dnes již slavných hereckých hvězd. Jen ten horor prostě chybí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, ktoré je síce svojím spôsobom originálne, ale kvalitou spracovania nieje na rovnakej úrovni ako predchádzajúca časť. Ale vždy lepšie, ako keby to skončilo katastrofálne. ()

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama