Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Recenze (368)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Trochu slabšie než jednotka, čo je spôsobené menším počtom vrážd. Ale niektoré prvky sú originálne(diskusia o filmoch v triede) aj napínavé(prechod cez dychčiaceho vreskota v policajnom aute) takže celkový dojem z filmu je pozitívny. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Sice je to slabší než jednička (hlavně díky protáhlosti), za to je tu více zabíjení a krve. V rámci série je to povedený film, který nevyděsí ale různorodé vyvražďování neomrzí. Za mě 85% :) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Stále je to ešte nadupaná zábava, len škoda, že , Sarah Michelle Gellar sa musela rozlúčiť tak skoro. Vraždy boli ako je v tejto sérii zvykom rýchle a nekompromisné a killerovia boli do poslednej finálovej vybíjanej záhadou a to je len dobre. Tento krát pri niektorých scénach sa dá aj pousmiať a je sympatické, že v niektorých scénach sa film vracia k jednotke ako film v kinách. Ešte stále Solídna stvoročka. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Dvojka - více krve, více postav, jiné prostředí. K tomu ještě nadhled a parodovaní sebe sama. Stále nádprůměr! ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie ktoré ešte režíroval Craven. Priemerná atmosféra ktorá stavia na napätie a pár dobrých vražd. PS: Začiatok v kine sa velmi vydaril :). ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Průměrnost, která se veze na skvělé jedničce a první scéna vypadala dobře, a já se těšil, že dobrý bude celý film.. ani moc ne :-( ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dvojka za mě sází dost na jistotu. Nabídne v porovnání s úvodním dílem daleko více mordů, což jednoznačně kvituji, na druhou stranu se chvilkami nabízí otázka, jestli jsme toto někde už neviděli. Ale čert to vem! To celkové odlehčenější ladění filmu jsem si dost oblíbil, staronové postavy též potěší divákovo oko. A závěr opět docela překvapivý! Uvidíme, co třetí díl :) Za mě 6,5/10 ()

Ghostface2 

všechny recenze uživatele

Dvojka je stějně výborná jako jednička. Tentokrát tu je ale více krve a vražd. Vraha jsem neuhádl. Mimochodem jsem hrozně rád že se tu objevily hrdinové z jedničky, takže nedošlo ke změně hlavních hrdinů. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Po 20 letech jsem si to v rámci vzpomínání, splašil na zkouknutí a musím prohlásiti, že to stále výborně funguje a dokazuje mi to, že 2 a 4 jsou the best. Byť 4 stále jasně vede. Ale i 2 je pořád na vysoké úrovni a ne, nedíval jsem se na to kvůli nostalgii apod. Ale i proto, že jsem úplně zapoměl vraha/vrahy, díky čemuž bylo opětovné odhalení, hl. toho zásadního z nich, překvapivé. Což nikterak nesnižuje celkovou qualitu filmu. Opět jsem miloval společné scény Deweyho a Gale a vzpoměl si, že díky tomuto filmu (který jsme s kdysi s kamarádem z učňáku, tenkráte viděli tak trochu omylem, neb jsme původně šli na něco jiného, ale už nevím na co) jsem začal pravidelně sledovati jistý sitcom s Courteney Coxovou, který v té době, u nás v podstatě začínal a ještě nikdo netušil, co to bude za šlágr.;-) Při zpětné znalosti několika herců, jsem s potutelným úsměfem odškrtával Quinna Malloryho ze Sliders, Petea Moorea z Dreamcatcher či Brendu Batesovou, která bude o rok později krásně šílená v Urban Legend.;) A i po těch letech mi vadí smrt velkého sympaťáka a filmového maniaka Randyho. A za ty debilní kecy té uvědomělé  černošky co čte Cosmopolitan v úvodu (její amant byl v poho) v podání Jady P.Smithové, byl ji oddělal velmi záhy i já. V podstatě 4.5 ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jediná pozitivní věc na tomto filmu je, že změnil prostředí. Přenesl se do univerzitních prostor. Jinak nepřináší nic nového. Takže úplně postačí pouze první díl. Ale pokud budu brát film jako hororovou zábavičku na jeden večer, tak mu nemůžu vytknout vůbec nic, protože při zábavě vypínám mozek a v některých případech ho rovnou nechávám za dveřmi. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Dvojka na stejné úrovni jako jednička. Další odkazy na hororové filmy, tady hlavně zamířeny na druhá pokračování, opět dobrá úvodní scéna, haluzovej konec...Wes tady nešetří humorem a nebere se tak vážně, což snímku rozhodně prospívá. Výborné pokračování! ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ten film nado mnou vyhráva, váham nad piatou hviezdičkou. Na jednej strane perfektne natočený, s postavami, o ktoré sa bojíte, miestami skutočne napínavý. Odkazy a rozhovory o filmoch sú super a vtipné, dialógy perfektné. Prostredie, nadväznosť na prvú časť a záverečné odmaskovanie paráda. Na strane druhej sa až príliš hraje na umeleckú, divadelnú, osudovú nôtu a film sám nespĺňa, čo sám hovorí o pokračovaniach- bloodier, gorier etc., čo v slasher filme zamrzí, aj keď Ghostface je skvelá maska a právom mu patrí miesto v sieni žánrovej slávy. Hlavne v druhej polovici je film trošičku zdĺhavý, ale to je subjektívne. Nostalgia je ale silná čarodejnica, našepkáva mi dať piatu hviezdičku. Možno jej časom dám zapravdu, viem ale, že si po rokoch , tak ako tento, strašne rád zopakujem aj tretí a štvrtý diel. ()

Bones! 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jestliže jsem se u jedničky místy lekl, tak tady...Ani omylem...Připadalo mi to celé spíš jako parodie na hororvý žánr, fakt jsem se místy neubránil smíchu!A hlavní představitelka, je sice pěkná, ale zajímalo by mě, jestli ty hysterické záchvaty fakt jenom hraje, pokud ano, tak si snad zaslouží Oscara:-) ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......i pokračovanie sa drží na rovnakej urovni ako “jednotka” Vreskot....je to horor v podstate dost brutálny,ale je to podávané v takej príjemnej až humorej forme....ako jeden z mála hororov má i svoj príbeh a logiku / to platí o celej sérii Vreskot - príbeh + logika/ ()

peto12 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie hororu Vřískot ma akosi nenadchlo, pretože vrah v čiernej maske tu robil dosť málo vrážd. Ináč dvojka celkom prijateľná. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborne pokracovanie kultovej serie Scream opat od rezisera Wesa Cravena. Scenar k Scream 2 uz sice nie je az taky original, ako tomu bolo v jednotke, ale vratila sa krasna Neve Campbell spolu s Courteney Cox. K tomu sa opat kona pomaly hustnuca strasidelna atmosfera, zaporaci ako Olyphant a jeho kolegyna taktiez neboli spatni, dokonca Olyphantovi som veril jeho herecky vykon psychopata. K tomu drsne a brutalne vyvrazdovacky s dostatkom krvavych scen : 84 % ()

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama