Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo by se opovážil uhasit peklo? Chance Buckman (J. Wayne) a jeho tým jsou specialisté na boj s hořícími ropnými věžemi po celém světě. Jejich práce je natolik náročná a nebezpečná, že i sebemenší chyba by mohla všechny snahy o uhašení požáru zhatit, nebo dokonce i někoho připravit o život. Při jedné operaci skončí po nešťastné nehodě v umělém spánku samotný Chance. Do nemocnice ho přijde navštívit i jeho dcera Tish (K. Rossová), která jej neviděla od svých šesti let. Jeho žena Madelyn (V. Milesová) i s Tish od Chance totiž odešla, protože nedokázala snášet neustálý strach o svého muže. Tish se v nemocnici seznámí s Chancovým pomocníkem Gregem (J. Hutton) a během několika dnů se sblíží a nakonec vezmou. Mezitím se Chance uzdraví a znovu se pouští jako velitel do akce. Dostává se však do podobné situace, v níž byla před lety jeho žena, a nehodlá Grega vystavovat jakémukoliv nebezpečí, aby nezatěžoval Tish. Tím si však svého asistenta poštve proti sobě… (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Boj s peklem je často snadný. Široká cesta, po té jdou ti občané, co milují pekelný přístup k vlastnímu osudu, a sobě samému. Je jich dost, co jen napodobují druhé, a líbí se jim na Zemi. Jenomže každý je zde jen na návštěvě, a to je ten malér. Komu to nedochází, tak má život lehčí, než ten, kdo je si toho často vědom. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Andrew V. McLaglen spolupracoval s Johnem Waynem vícekrát. Většinou to byl western, ale zde si zahrál hasiče, který řeší požáry ropných plošin. Na druhé straně se toho ve snímku zase tolik neodehrává. Krom reálně vypadajících požárů je tu spíše rodinné drama, kdy ženy se bojí o své muže. Pak ještě malé drama s jihoamerickou lokalitou a několika povstalci. Na samotnou délku filmu je to trochu málo a divák se spíše stává poučeným, jak se na konci 60. let řešili požáry plošin. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

S chladnou hlavou po žáru jdou. Ruce do ohně za vás dají, co hoří, co vás pálí. Vrchní Floriáni. Do ohniska, chřtánu rudých pramenů, až se kouřit bude, z chrličů plamenů, saní strání. Pod náporem vodních pistolí. A oni, paličáci jedni, z nichž sálá neustálý zápal. Ti si zaslouží horoucí, vřelý cit. Bez hřímání, bez hoří. Vztahy, které nevyhoří. Společně si dopřát nedělní  pečínku. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Začátek příšerně naivní, kdy hasič vysvětluje reportérovi, jak se hasí požáry - až příliš nápadná nápověda pro diváky. Stejně jednoduše se rozeberou vztahy v rodině, která se rozpadla kvůli manželčině neustálému strachu o muže - hasiče. Prostě se to odvypráví. Jakmile si ale John Wayne a spol navléknou červené mundúry a vyrazí hasit, začne být film o poznání zajímavější a napínavější. Ohnivá výheň hořících vrtů je natočena přesvědčivě. Drsní chlapi bojují se smrtícím živlem a přitom trousí hlášky jak na srazu O kandidáta macho roku. A ženy se buď přizpůsobí nebo můžou jít - hasič nemá nikdy nouzi o holky. /6. 10. 14./ ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborný řekněme katastrofický film. Filmů o hasičích jsem moc neviděl, natož takhle starých a hašení ropných vrtů jsem viděl jen v jednom díle McGyvera. Běží to podle klasické šablony kdy akce střídají rodinné scény. Přičemž ty akce jsou dechberoucí, plameny vypadají fantasticky a finální požár, kdy hoří několik vrtů najednou a kolem se rojí partyzáni je parádní. No a ty rodinné problémy nejsou vůbec nudné - stárnoucího šéfa kdysi kvůli jeho práci opustila manželka a teď to řeší znovu, protože jeho umíněná dcera si vzala člena party a nedá si říct, aby se kolem požárů nemotala. John Wayne si uhraje svoje v obou rovinách, nechybí barová rvačka, ostatní slušně přihrávají a na konci nikdo nezařve, takže u mě spokojenost. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Každý z požiarov ropných vrtov počas natáčania vo filme spotreboval v priemere 500 galónov zmesi ropy, benzínu a oleja za minútu. Najväčší požiar použil takmer dvakrát toľko. (westerns)

Reklama

Reklama