Reklama

Reklama

Le Goût des merveilles

Trailer 2

Obsahy(1)

Luisa je vdova s dvomi deťmi, ktorej ovocný sad práve neprekvitá a dlhy jej pomaly, ale isto, prerastajú cez hlavu. Jedného dňa takmer autom zrazí neznámeho muža. Hoci z nehody vyviazne takmer bez zranení, Luise sa na ňom niečo nezdá a vezme ho k sebe domov. Vysvitne, že aj keď je Pierre nadpriemerne inteligentný génius, v bežnom svete je tak trochu stratený. Jeden druhému však môžu pomôcť viac, ako by si ktokoľvek z nich pomyslel. (RTVS)

(více)

Recenze (17)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem? Keby tých filmov s témou autizmu (resp. Aspergerovho syndrómu) už nebolo viacero, tak by to bolo relatívne originálne. Film mal síce kvalitný potenciál v podobe zaujímavých postáv a pekných scenérií sadov a francúzskeho malomesta, ale v konečnom dôsledku to pôsobilo na môj vkus až príliš mdlo. Dej vysoko predvídateľný, bez výrazných prekvapení, a s očakávaným záverom. Ale aby som len nekritizoval, tak film mal aj zopár svetlých momentov, no tá Pierrova neobratnosť bola občas príliš hrotená do extrémov... ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné filmové béčko, které si nehraje na velký biják, což je jeho předností. Klišé a předvídatelnost tím pádem kritizovat nebudu, protože jsou od začátku přiznané.Trochu mě zaráží, jak často je Aspergerův syndrom podávaný s hravou lehkostí, zde dokonce, jako by šlo o nějakou výhru v loterii. Přitom je soužití s takto postiženým člověkem velice náročné a do vztahu bych takového partnera nikomu nedoporučovala. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film, v němž mě v první řadě okouzlila úchvatná Virginie Efira, která zde byla zachycena pravděpodobně na vrcholu své krásy, nebo maximálně 5 minut po dvanácté (v podstatě z každého záběru na ni jsem šel do mdlob; o pouhé 4 roky později ve snímku Sibyl již na ní bylo jasně patrné, jak po překročení čtyřicítky začíná pomalu scházet). Vcelku se mi líbil i příběh, byť jeho finální vyústění je dopředu dokonale očekávatelné a dramaticky veskrze nezajímavé (to platí především o scenáristicky odfláklém vyřešení finančních trablů Luisy; navíc mi ten námět o vdově, která sama vychovává 2 děti a k tomu řeší ekonomické problémy spojené s provozováním rodinného podniku, a která se jednoho dne seznámí s mužem, který jí obrátí život vzhůru nohama, přijde až nápadně povědomý, a zcela jistě jsem již viděl několik filmových zpracování podobné látky). Postava Pierra mi oproti tomu příliš sympatická nebyla (možná to bylo tím, že Benjamin Lavernhe mi v té roli moc nesedl), a navíc mi přišlo krajně nevěrohodné, jak je zde vylíčen jako geniální hacker, který dokáže kupříkladu zjistit adresu, kde se nachází Luisina dcera, jen na základě toho, že zná její telefonní číslo, nebo stiskem jedné klávesy na notebooku spustí v restauraci přes ulici požární postřikovače (to je vyloženě směšné; jako by nestačilo, že Pierre je navíc geniální matematik, jako každý správný filmový autista/aspik). I přes určité výhrady, které k tomu filmu mám, se mi přesto líbil, asi kvůli té bezstarostné atmosféře francouzského venkova; a obzvláště mě potěšilo, že třeba na rozdíl od snímku Adam, v němž se Aspergerův syndrom ukázal jako zásadní překážka funkčního vztahu, se cesty hlavní dvojice v závěru nerozchází, a naopak je před nimi slibná budoucnost - opojně optimistický závěr! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Príjemný a milý film. "The Sense Of Wonder" síce pôsobilo, že bude ľahkou oddychovkou s veľkou dávkou klišé (a pravda je, že aj také sa tu nájdu a vieme ako to asi na konci dopadne), no v reále ide podľa mňa o veľmi príjemnú romantickú dramédiu s dobrými postavami a dobrými hercami, ktorí ich prezentujú. Niektoré veci som úplne neodhadol, no o to lepšie. Aspoň som na konci ostal prekvapený. Okrem toho musím povedať, že film vyzerá veľmi pekne na pohľad. Je tu veľa krásnych záberov z ovocného sadu a z filmu na mňa až dýchala vôňa jari. Je tu aj pár vtipných momentiek. Ako napríklad keď ide Pierre nájsť Luisinu dcéru a ukáže jej svoj hackerský talent. Človek má po dopozeraní veľmi príjemný pocit a má pocit, že s týmito postavami by pokojne ostal aj dlhšie. Hodnotím pozitívne, film si pokojne čeknite. Hodnotenie: B+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak autista dostal nakoniec do vienka peknú ženu aj peknú nevlastnú dcéru, takže sa hormonálne zabezpečil na veľmi dlho. Tých filmov s poruchami tohto spektra je už naozaj veľa, je to ako vlna istých zárobkov, nič ma tu nenúti ohodnotiť film ako niečo super špeciálne, no oceňujem, že film nejde po slzách, ale po úsmeve. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Ale ano, pokud se chcete pokochat nádhernými záběry z francouzského venkova, Chuť zázraku je určitě správná volba. Éric Besnard totiž dokázal vytěžit maximum z prostředí, ve kterém se film odehrává, a člověku je v něm natolik útulno, až přimhouří oči nad tím, že v příběhu vlastně moc humoru není a že od prvních minut tuší, jak to celé dopadne. Virginia Efira je jako vždy fajn a Benjamin Lavernhe (který zaujal už v Dokud nás svatba nerozdělí) příjemně střídmý. A u vlídné hudby Christophea Juliena jsem po dlooouhé době neměl pocit, že k filmu jen někdo dodal zaměnitelný podkres. 50 % ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro dospělé na dobrou noc.Další z mála filmů u kterých mě zamrzelo že je už konec.vynikající dabing.Jak jinak než že slovenský.Slováci opravdu dabing umějí. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Pohodový film to jistě je. Kouká se na něj moc hezky. Příběh ovocnářky, která porazí neznámého muže s podivným chováním, který pak ovlivní další události, které se točí kolem druhotné platební neschopnosti. Banka jí hrozí vypovězením hypotéky, protože nezaplatila dlužnou částku kvůli tomu, že odběratelé ovoce odmítli zaplatit za její předchozí úrodu. A ten neznámý Pierre trpí zvláštní poruchou. Jde o samotářského inteligenčního génia, který se straní lidí, je v problémech, protože se jako hacker naboural do dat ministerstva vnitra, ale především zásadně mluví pravdu. O komedii tady vůbec nejde, spíš jde o psychologický romantický příběh - a i pokud se stal, jak se praví v závěru, tak mu stejně moc nevěříme. Dobrý oddechový film. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Uzasny film natoceny podla skutocneho pribehu,radost pozerat,nepoznam krajinu,ktora ma tak skvelu filmovu tvorbu ako Francuzsko,Virginie Efira bola nadherna a Benjamin Lavernhe zahral svoju postavu dokonale,vycarilo mi to usmev na tvari a neskutocne pozitivne ma to naladilo...:-) ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné romantické drama o osudovém setkání mladé vdovy, neúspěšně se snažící pokračovat po smrti manžela v podnikání, a mužem s Aspergerovým syndromem... Film staví na krásné atmosféře francouzského venkova, probarveného obilím, levandulí a kvetoucím sadem, na hezky napsaných dialozích a na hereckém představení obou hlavních herců. Těch sto minut jsem si moc hezky užil. 75%. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná francúzska romantická komédia, ktorej jediným originálnym prvkom je Pierre trpiaci aspergerovým syndrómom šmrncnutý autistickou genialitou. Produkcii sa však napriek všetkej snahe nedarí zo žiadnej situácie vytrieskať nejakú väčšiu zábavu. Atmosféra tak zostáva v úsmevnej rovine s romantickou iskrou. Herci sú dobrí a najviac sa asi zapotil Benjamin Lavernhe v úlohe Pierra, ktorého stvárnil celkom presvedčivo, ale na Toma Hanksa nemá. ()

julie_mie 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je oáza klidu a pohody od začátku do konce. Líbí se mi kamera, exteriéry i interiéry, hudba a hlavně dokonalý rytmus svénáře a vyřčených slov. Quel calme! ()

BY100 

všechny recenze uživatele

veľmi dobrý, pohodový a oddychový film francúzi ako obvykle v tomto žánri ma nesklamali príbeh pobavil a na koci šokovala informácia o skutočnom základe príbehu palec hore, odporúčam ()

jolinin 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, krásná scenérie. Moc pěkná neokoukaná Virginie Efira v hlavní roli. Nelogičnosti v určení ročního období: kvetoucí sad vs. louky ke kosení a kvetoucí levandule. ()

Villan 

všechny recenze uživatele

Krásny film, nevidel som ho od začiatku, ale očaril ma tak, že som mu dal plný počet hviezd. Bolo to ako pohladenie na duši. ()

Reklama

Reklama