Reklama

Reklama

Kouzelná chůva Nanny McPhee

  • Česko Kouzelná chůva (více)
Trailer

Pan Brown je majitelem krachujícího pohřebního ústavu, který drží nad vodou pouze štědré příspěvky panovačné tety Adelaide. Má sedm bystrých, ale také rozpustilých a velmi zlobivých dětí. Je pravidelným klientem místní agentury na hlídání dětí, po "likvidaci" sedmnácti chův s ním nechce mít majitelka agentury už nic společného. Bezradný pan Brown neví, co dál, jedinou oporou je mu mladá hospodyně Evangeline. Jednoho večera se objeví u jejich domovních dveří velmi nesympatická osoba, která je mimořádně ošklivá, a představí se jako chůva McPhee. Brown se domnívá, že mu ji poslala agentura. Za jiných okolností by ji nejspíš nezaměstnal, teď je jeho poslední záchranou. Děti ji nejprve odmítají poslouchat, záhy ale zjistí, že chůva používá čáry a kouzla, kterými je dokáže ovládnout. (TV Nova)

(více)

Recenze (316)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

75%? WTF?! Mě se to teda vůbec nelíbilo, nejkouzelnější byl ten konec, ta svatba, jinak na tom nic neshledávám pozitivního. Emma Thompson nemám ráda, Colina Firtha nemám ráda, a nezačala jsem je mít ráda ani kvůli tomuhle. Anglické pohádky mám ráda, ale tomuhle prostě musim dát jen 2* v podstatě jsem od toho nic nečekala a stejně mě to příšerně zklamalo a co jsem totálně nepochopila bylo proč jí mizeli ty bradavice, zuby a nos.. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Barevná pohádka, která má i příjemnou řadu temných momentů, strašidelnou hlavní postavu a ohromnou porci legrace. Zejména Angela Lansbury (Jessica Fletcherová z To je vražda, napsala) dokáže být neuvěřitelně srandovní jenom svou přítomností na plátně a pokaždé na sebe dokonale dokáže strhnout pozornost. Škoda jen až příliš moralizování. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

To miesto, kde púšťali šarkanov , sa nazýva Durdle Door , Dorset , UK . To len pre zaujímavosť . Nedávno som tam totižto kvasil a bol som milo prekvapený , ked som to videl v tejto prenádhernej rozprávke . ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem viděl dabované a působilo ti neskutečně infantilně. Jinak klasická průměrná rodinná romantická komedie čitelná sto let dopředu, ale dětem by se mohla líbit. ()

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Milá pohádka se skvělým obsazením. Šílenosti tam sice byly (např. osel), ale tak nějak mi vůbec nevadily. Morální podtext tam sice byl, ale tak nějak mi vůbec nevadil. Předvídatelný příběh to sice byl, ale tak nějak... dál už to znáte :-) Všechno bylo, tak jak mělo. Ani chvilku jsem se nenudila. Mělo to spád, vtip a pohladilo to mou pohádkovou duši :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Škoda, že sa látky nechopil niekto osobitejší než Kirk Jones. Mohla z toho byť odviazanejšia zábava a nie len povinné zaplňovanie predom danej schémy. Scenár je od prvej minúty prevídateľný a neverím, že by sa sem nedal vtesnať nejaký moment prekvapenia, aj ak by film mal skončiť presne tak ako skončil. Navyše sa mi zdá otázne, či bolo dobrým ťahom obsadiť do úlohy slúžky Kelly MacDonald ak hrá opatrovateľku práve Emma Thompson a k "mání" je práve Firth, ale nebudem spoilerovať, pretože tento menší problém som pociťoval až v samotnom závere, kedy sa odkryli všetky karty. Najviac si to užívajú Lansbury a Staunton a sú aj najvtipnejšie. Slušná jednohubka, len viac zameraná na detské publikum. 50% ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Nanny McPhee je doopravdy krásná, vtipná a zajímavá pohádka, která mě dokázala pobavit i rozesmát. Chválím herecké výkony všech dětí, Colina Firtha, Angely Lansbury a samozřejmě Emmy Thompsonové (takže vlastně chválím všechny :) ). ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Plátna kin, obrazovky televizí a stříbrné disky DVD znají několik frajerů s holí: Gandalfa, mistra Yodu, Dr. House. Nyní se k nim přidává i Nanny McPhee se sklonem objevovat se nečekaně za zády, jak to umí jen monstra z hororů, se svým věčným Hm. Emma Thompson je úžasná, nejen proto, že stále vypadá dobře (resp. se k tomu v tomto filmu postupně dopracovává), ale hlavně zde napsala i scénář... ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Výchovný, zároveň vtipný a pro děti i lehce mysterioźní film, na nějž se může dívat celá rodina. Patří k tomu lepšímu z nejnovější evropské produkce. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nanny McPhee mě nadchla stejně jako mé děti, které si film zamilovaly a okamžitě po jeho skončení si vyžádaly reprízu.. už dlouho jsem neviděl tak skvělou pohádkovou komedii, která má navíc příjemně pikantní příchuť bizarní osobitosti. Colin Firth byl jako bezradný otec mile zábavný, děti na zabití, Angela Lansbury jako teta skvěle nezapomenutelná a všemu tomu vévodí Emma Thompson jako chůva, která měla nejen velkolepý nástup (scéna přichodu s prvním zásahem v kuchyni je úžasná), ale až do konce dokázala celý film svou postavou ovládat téměř minimalistickými gesty. Okamžitý nástup do první desítky mého osobního žebříčku pohádkových příběhů... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Sú rozprávky, ktoré sa mi páčia. Nanny McPhee je ako škaredá verzia Mary Poppins, keď ale človek pozná twist, ktorý má prísť, tak to všetko do seba zapadá a dáva zmysel. A Emma Thompson je vo svojej role skvelá. Nevedel by som si v tej role predstaviť asi nikoho iného. Páči sa mi spôsob, akým deti vychováva, páči sa mi myšlienka a aj niektoré nechutné momentky vie film podať veľmi vtipne. Colin Firth funguje rovnako a aj decká sú vo svojej role celkom dobré. Celkom som im to všetko aj veril. Páči sa mi aj rovnako, že všetko nie je len o trestoch, a že jednotlivé lekcie majú v sebe aj skryté významy, ktoré postupne deti ale rovnako aj ich otec odhaľujú. Film má dobré myšlienky a dobré srdce. Preto sa naň dívam rád. Škoda, že pokračovanie ale už tak nedopadlo, ale tak originál je len jeden. Napriek tomu, že si myslím, že film sa trošku spomenutou Mary Poppins inšpiroval. Aspoň v niečom. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný rodinný film s vynikajícím Colinem Firthem, dětmi na zabití, krásnou Popelkou Kelly Macdonald, vedlejšími postavami za hranicí karikatury a rozporuplnou Emmou Thompson. Nevím, jestli jí maska neumožňovala hrát, ale ze začátku mi (kromě zjevu) přišla nezvykle nevýrazná. To se naštěstí plynule zlepšovalo spolu s její fyzickou podobou a v závěru už vypadala ve vynikající herecké kondici. Navíc vynikající hudba (70%). ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

k tomuto snimku som bol spociatku dost skepticky, ale prekvapil ma o opaku.do piatich hviezdiciek mu chyba len velmi malo ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná jednohubka pro sobotní večer kdy jsem koukal na akční snímky od Woa. Po dlouhé době jsem se u pohádky od srdce zasmál i když děj byl předvidatelný a jednoduchý. Herecké výkony rovněž velmi příjemné a Kelly Macdonald byla nádherná. Už se těším na druhý díl i když tentokrát bez sympaťáka Firtha. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Britská elita v britskej klasike. Mne to prišlo trochu moc uletené (otravne dlhé scény s neposlušnými deťmi. Postupne sa to zlepšuje, romantický záver je vlastne výborný... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ještě že už jsem velká a nemusím si křivit filmový vkus kýčovitě přeslazeným anglickým pudinkem, mohlo by to pro mě mít následky na celý život. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Herecky velmi slibně obsazená moderní pohádka, která je však opravdu hodně bláznivá, hloupá a místy i nechutná. To naštěstí zachraňuje absolutně precizní hudební a vizuální provedení a kouzelný závěr. 60% ()

Související novinky

Kouzelná Emma Thompson se vrací

Kouzelná Emma Thompson se vrací

16.04.2009

Některá pokračování vás překvapí. Nejen tím, že vůbec vznikla, ale i relativně hvězdným obsazením. U nás Kouzelná chůva Nanny McPhee prosvištěla kiny téměř bez povšimnutí, v anglicky mluvících zemích… (více)

Reklama

Reklama