Reklama

Reklama

Kouzelná chůva Nanny McPhee

  • Česko Kouzelná chůva (více)
Trailer

Pan Brown je majitelem krachujícího pohřebního ústavu, který drží nad vodou pouze štědré příspěvky panovačné tety Adelaide. Má sedm bystrých, ale také rozpustilých a velmi zlobivých dětí. Je pravidelným klientem místní agentury na hlídání dětí, po "likvidaci" sedmnácti chův s ním nechce mít majitelka agentury už nic společného. Bezradný pan Brown neví, co dál, jedinou oporou je mu mladá hospodyně Evangeline. Jednoho večera se objeví u jejich domovních dveří velmi nesympatická osoba, která je mimořádně ošklivá, a představí se jako chůva McPhee. Brown se domnívá, že mu ji poslala agentura. Za jiných okolností by ji nejspíš nezaměstnal, teď je jeho poslední záchranou. Děti ji nejprve odmítají poslouchat, záhy ale zjistí, že chůva používá čáry a kouzla, kterými je dokáže ovládnout. (TV Nova)

(více)

Recenze (316)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Rozprávka, ktorá poteší zvlášť pri záplave všetkých tých animovaných destilátov, ktoré nestoja za nič (samozrejme nemyslím "prvú ligu" ako Nemo,Shrek,...). Nápaditá réžia a herecké výkony potešia, príbeh je typicky rozprávkový čiže nechýba láska, trochu mystiky, poučenie, hodnoty, humor..skrátka všetky ingrediencie čo by to malo mať...Pohodový film pre malých aj dospelých..3,5*/5 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Britové opět vyprodukovali další skvělý snímek pro celou rodinu. Dobře zvolené a příjemné herecké obsazení v čele s Emmou Thompson (mít chůva takovou vizáž a autoritu, tak jsem poslušný jako pejsek) a Angelou Lansbury (od dob, kdy psala vraždy, uteklo už spousta let). Vizuální ztvárnění je nenásilné a plné pestrých barev (a to já můžu). Hudba je skvělá a nepřeslechnutelná. Zkrátka další film, který potěší. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Připadá mi to, jakoby se Angličani a Francouzi pokusili napodobit výpravně kýčové americké pohádky, což nechápu proč, protože jsou děsné. Je to přeplácané barvami a různými roztomilůstkami. Na pohádku je to málo pohádkové, na fantasy málo temné, na komedii nevtipné, na romantický příběh slabé. Prostě, nic moc. /5. 7. 2010/ ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Kouzelná pohádka, které ubližují jen nezvedené karikatury záporných postav. Colin Firth je roztomilý, Kelly Macdonald popelkovsky krásná a děti nejen dobře a hezy vypadají, ale taky hrají, především Thomas Sangster. Kouzelná hudba, mile přepálená výprava doplňují atmosféru světa, kde sněží i v srpnu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to viac rozprávka ako komédia. Zo začiatku mi tá štylizácia príliš nesedela a deti som mal chuť zabiť. Pôsobilo to jak variácia na Sám doma s tým, že Kevin a jeho kopa ďalších kópií tu sú za regulérnych zloduchov, takže som tej hnusnej pestúnke fandil, aby ich dala do late. Postupne jak sa deti začali meniť, tak ma to celkom začalo baviť a už mi to nepripadalo tak trápne a finále bolo nakoniec celkom pekné. Také veľkolepo rozprávkové. Proste taká pohodová jednohubka pre celú rodinu. Pustil som si to hlavne kvôli hviezdnemu hereckému obsadeniu, ale všetci tam sú tak divne štylizovaný a hrajú len jednorozmerné jednoduché figúrky, takže ak sa tešíte na nejaký herecký koncert od kohokoľvek, tak na to môžete zabudnúť. V tomto smere to dosť sklamalo. 6/10. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Ja som sa teda nebavila. Vobec. Na sále bola so mnou tlupa detičiek, aspoň tie sa chichotali, hlavne pri tortovej vojne a zdalo sa, že ich to pomerne baví. Inak mi to prišlo ako strašná strata času. Na druhej strane, medzi dnešnými rozprávkami stojí inde, je to ako sfilmovaná rozprávka od Hendersna, navyše sfilmovaná Angličanmi. // Po rokoch v telke cez Vianoce to uz bolo sledovatelne v pohode. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Hlavné absolutórium si zaslúžia 2 osoby bez ktorých by film nebol ani z polovice taký pôsobivý- Emma Thompson a Patrick Doyle. Doylova hudba dodáva filmu magickú, kúzelnú atmosféru a Emma zahrala svoju postavu opatrovateľky McPhee excelentne...po dlhej dobe konečne vydarený rodinný film s náznakmi čierneho humoru. Záver bol nádherne dojemný a vizuálne úplne dych vyrážajúci ()

baribal 

všechny recenze uživatele

kýčovitě přeplácaná pohádka, která boduje díky tomu, že se nebere vážně.. trochu žánr jako je lemony snicket, jenom ne tak americké. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Mělo to šťávu, mělo to vtip a příjemně (nikoliv zbytečně) moralizující. Nemám rád filmy s dětmi, ale tady to bylo jiné. Veselé a dojemné zároveň. A herecké obsazení bylo kouzelné, stejně jako chůva :) ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná oddychovka pro celou rodinu. Chvílemi mi sice přišel film trochu trapný, ale závěr byl fakt moc pěkný. Tuhle chůvu by určitě řada lidí brala všemi deseti... 6/10. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Moralistická pohádka s tupými závěry, s prvoplánově lehkou přeměnou spratků v hodné a milé inteligentní dětičky. Vlezle a slizce povrchní a neuvěřitelně přímočaré. Ale i tak mě to docela hodně chytlo. Takže pro zahnání nudy 5/5 ... Smysl? Asi odpad... ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Stává se často, že film má očekávání zklame, jen zřídka je tomu naopak. Toto je jeden z těch zřídkavých případů. U této nádherné pohádkovo-rodinné komedie jsem se královsky pobavil. Bylo to velmi milé, všem doporučuji. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Byla jsem trošku skeptická a na rozpacích. Pořád jsem si říkala, že to bude pěkná pitomost a nudná kravina a že budu litovat, jestli si k tomu sednu. Taky co může být vtipného na tom, když do velké rodiny příjde podivná chůva, která by mohla děsit lidi na ulicích a která ke všemu oplývá kouzelnými schopnostmi. Z toho přece nemůže vzniknout nic pořádného. Po pár minutách mě film přesvědčil o pravém opaku. Emma Thompsonova byla úžasná. Úplně se divím, co dokáže všechno zahrát a musím před ní smeknout. Ale i Colin Firth a Angela Lansburry byli dokonalí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z těch filmů, kterým jsem se docela vyhýbal, ale právě Vánoce se ukázaly jako vhodnou dobou, kdy se na snímek podívat. Emma Thompson je prostě skvělá, navíc nejen jako herečka, ale také jako scénáristka. K tomu ještě další výborní herci, s kterými si tenhle pohádkový film rádi užijete. Zábavné a barevně krásné až kýčovité. ()

Související novinky

Kouzelná Emma Thompson se vrací

Kouzelná Emma Thompson se vrací

16.04.2009

Některá pokračování vás překvapí. Nejen tím, že vůbec vznikla, ale i relativně hvězdným obsazením. U nás Kouzelná chůva Nanny McPhee prosvištěla kiny téměř bez povšimnutí, v anglicky mluvících zemích… (více)

Reklama

Reklama