Reklama

Reklama

Kouzelná chůva Nanny McPhee

  • Česko Kouzelná chůva (více)
Trailer

Pan Brown je majitelem krachujícího pohřebního ústavu, který drží nad vodou pouze štědré příspěvky panovačné tety Adelaide. Má sedm bystrých, ale také rozpustilých a velmi zlobivých dětí. Je pravidelným klientem místní agentury na hlídání dětí, po "likvidaci" sedmnácti chův s ním nechce mít majitelka agentury už nic společného. Bezradný pan Brown neví, co dál, jedinou oporou je mu mladá hospodyně Evangeline. Jednoho večera se objeví u jejich domovních dveří velmi nesympatická osoba, která je mimořádně ošklivá, a představí se jako chůva McPhee. Brown se domnívá, že mu ji poslala agentura. Za jiných okolností by ji nejspíš nezaměstnal, teď je jeho poslední záchranou. Děti ji nejprve odmítají poslouchat, záhy ale zjistí, že chůva používá čáry a kouzla, kterými je dokáže ovládnout. (TV Nova)

(více)

Recenze (316)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Půvabná velmi britská pohádka. 1) Když pominu absenci smysluplného scénáře a přitažlivého hrdiny (asexuální Colin First jím pro mě tedy rozhodně není), pak jsem se v rámci možností docela bavil. Film má spoustu hezkých gagů, příjemný britský humor (chvílemi sklouzávající do trapných momentů - dortová bitva), skvělé postavy a vcelku má i dost spád._____ 2) Skvělá Emma Thomsonová (chůva McPheeová), autorka scénáře na základě knih Christianny Brandové, vytvořila postavu, na kterou se nezapomíná. There is something you should understand about the way I work. When you need me but do not want me, then I must stay. When you want me but no longer need me, then I have to go. It's rather sad, really, but there it is._____ 3) I teta Adelaide (Angela Lansburyová - ano, spisovatelka ze seriálu To je vražda, napsala) nebo kuchařka (Imelda Stauntonová - Dolores Umbridgeová z Harryho Pottera) se zaryjí nezapomenutelně do paměti._____ 4) Rovněž patnáctiletý Thomas Sangster (Simon) hraje jako o život a lze se jen těšit, až tento pěkný klučina dospěje fyzicky i herecky._____ 5) Jako malý kluk bych asi týden po shlédnutí neměl klidné spaní. Inu, jsem dospělý, iluze dětství jsou pryč a s nimi i moje nadšení. I did knock. ()

HareS 

všechny recenze uživatele

Moje mylné očakávanie pretransformovania sa z rodinnej plytkosti a až karikaturistickej zámernej plochosti do filmu hodného mena krajiny svojej výroby, bolo naozaj len mylné a realite vzdialené. 30% ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Príjemne rozprávková rodinná komédia, ktorá vďaka britskému duchu funguje výborne snáď pre všetky generácie. Klasický príbeh a morálne ponaučenia zabalené v tak atraktívnej a humornej šupke musia rovnako potešiť deti i dospelých. Je možné tomu vyčítať infantilnosť i gýčovitosť, ale kto by to, úspešne sa vrátiac do detských čias, preboha, robil? (70%) ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Tradiční pohádková kostra o dobru a o zlu je obalená pestrobarevnou výpravou, pěknou hudbou a lehkým tajemnem. Colin Firth jako lehce rozvrkočený vdovec bude pro své ob-divovatelky jistě neodolatelný, Emma Thompson – ač se po téměř celý film skrývá pod ježibabským make-upem – je stejně skvělá. Filmu jsem se bál, ale nakonec mě překvapil, přestože je určený hlavně pro mladší publikum. A btw, českej dabing sucks!!! :-/// ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Vy si myslíte, že je to jen pohádka pro malé děti? Vy si myslíte, že je to příšerný a strašný film? Protože ti, co si tohle myslí, ihned hážu do řeky a zvedám stavidlo!! (Až nějaké najdu, že...) Už jen ty kostýmy jsou krásné, dětští herci kupodivu nepřehrávají a chovají se jako skutečná famílie a Emma Thompson dokáže zahrát naprosto cokoliv! A takovouhle chůvu by si určitě přál mít doma každý! (Doporučuji podívat se na bonusy!) ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě v poslední době jako jeden z mála opravdu překvapil. Čekala jsem dobrý film, spíš trochu nadprůměrný, ale dostalo se mi mnohem více. Film je více než trochu nadprůměrný. Pohádka, která není jen pohádkou. Bude se to líbit dětem, ale také dospělým, kteří navíc mohou okoukat nějaké výchovné metody. Je to pestrobarevné a hravé a také poučné. A i když je konec předvídatelný, pořád vás to baví a stejně film sledujete dále. Musím vyzvednout um Emmy Thompson, která ze sebe je schopna udělat ošklivku a navíc perfektně hraje. Zkrátka britská charakterní a dobrá herečka. Celý film mě tedy mile překvapil a líbil se mi! Taková oddychovka, která vás navíc bude i bavit. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

"Musím Vám o své práci něco říct: Když mě budete potřebovat, ale nebudete mě chtít, zůstanu. Pokud mě nebudete potřebovat, ale budete mě chtít, musím odejít."...aneb jak jsem se zamilovala do Emmy Thompson. :) ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Typická Britská pohádka, především díky maskám jednotlivých postav - velký rypáky, zrzavý nemehla, děti s pitomým výrazem, který jsou však mastermindi, kýčovité kostýmy a líčení zlých postav (především tetička Stitchová a paní Selma Quicklyová měly ránu) a estetické prvky (např. kulisy baráku, kostýmy na svatbě) zase smrděly Francií.. přes tohle všechno zmutovaná a leckdy neviditelná chůva McPhee vykvetla v motýla a všechno zachránila. LOL. A teď vážně - začátek hroznej, Colin Firth je takový netáhlo a děti mě sraly - nakonec to ale bylo celkem pěkný a tak si to minimálně průměrné hodnocení určitě zaslouží, ne-li víc :) ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Je to prostě pohádka o chůvě, která vychovává pomocí své kouzelné hole partu sourozenců, kteří jsou absolutně nezvladatelní, což se s příchodem McPhee změní takřka ihned. Pro mě překvapení jak až byl film nadprůměrný a nevybočoval do jiných sfér, ale jel si na své dráze. S přehledem nějakých 80%. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* občas mám infantilní choutky, tak zkouším i rodinné kousky, které nejsou špatně hodnoceny. Tento se mi však pod kůži nezaryje a nenašel jsem v něm nic chytlavého pro případné rodiče. Bohužel jsem se moc nezasmál, ale malí parchanti by se mohli pobavit, i když myslím, že jim to kromě toho nic nepřinese - prostě plný hrnec amerického přebarveného přeslazeného kýče. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

balba 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat ,že se jim ta pohádka opravdu povedla.Tancující oslík byl dobrý.Konečně jsem se zase dobře pobavila.Hůl chůvy bych taky občas potřebovala. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Hodně vtipná a hodně dojemná pohádka, která si těch pět hvězdiček určitě zaslouží, protože se musí líbit nejen dětem ale i dospělým. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie nad 70%, takže som čakal niečo fakt super. No a napokon dosť sklamanie. Len banda protivných deciek, s ktorými si nikto nevie dať rady. Teda až kým sa pred bránami domu zrazu nezjaví spasiteľka McPhee. No a potom už je to len lepšie, lepšie, lepšie ... a zároveň dokonalo predvídateľné, až som sa na chvíľočku sám seba spýtal, či by malo niečo tak predvídateľné také vysoké hodnotenie, a sám seba som presvedčil, že to napokon bude všetko úplne inak ako by sa dalo čakať... Ale nebolo! Celé mi to prišlo také absurdné, infantilné, a svojim spôsobom aj trápne. Ale tak aspoň niekoľko pekných posolstiev v tom bolo, takže aspoň tie to zachránili. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jestli chce člověk trochu rodinné pohody o vánočních svátcích, měl by přijít i nějaký oddechový rodinný filmek. A nemusí to být jen o stromku, dárcích a rolničkách. Chůva McPhee je v tento čas ideální společník. Musím také podotknout, že pestrost barev v této pohádce je to, co jí nadmíru zdobí. Příjemné, pěkné, pohodové... 75% ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

skutocne dobrcyh detskych filmov, no kolko ich je? kolko za rok? deti su vdacni divaci, vela vydrzia, malo poznaju, ze... musi to byt zasadovy reziser, ktory dokaze z detskeho fillmu vytazit cosi viac. kuzlo, pekne farby, znamy pribeh ale novu, skvelu rozpravkovu atmosferu. nanny mcphee takym filmom je. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se této pohádce vyhýbal, což byla obrovská chyba. Skutečně, ať scénáristicky, herecky, nebo i režijně zvládnuté dílo, které přináší ponaučení, správné emoce i fungující humor. Takhle má vypadat správná, moderní pohádka se správnou atmosférou. Těžko bych v této kategorii hledal konkurenci. 80% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

"Aby jste mě pochopily, musím Vám říct něco o tom, jak pracuji. Když mě potřebujete, ale nechcete, tak musím zůstat. Když mě chcete, ale už nepotřebujete, pak musím odejít." 75% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Film na který nedám dopustit. Jsem si jistá, že tvůrce trochu inspirovala Mary Poppins a nedávám jim to vůbec za zlé, protože inspiraci čerpali skvělou. Emma Thompson se role chůvy McPhee zhostila po svém a originálním způsobem. Colin Firth se do té role perfektně hodil, navíc úžasné efekty a konec jaký má v takových filmech být - kouzelný. ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Takhle pěknou pohádku jsem už dlouho neviděla... jednoduchý ale přesto pěkný vtípky, to se bude dětem líbit, navíc drobná porcička strachu a už je z toho fakt výjimečný dílko. Chůvu McPhee sem ale už od začátku prokoukla, bylo mi to jasný že neni takhle ošklivá jen tak pro nic za nic ;) nevim jak se jmenuje herec, který hrál nejstaršího syna pana Browna (Colina Firtha), ale každopádně si myslim že je to dost nadějná dětská hvězdička a doufám že má před sebou dlouhou hereckou kariéru... kdybych byla o 10 let mladší tak dám určitě o 1* navíc... ()

Související novinky

Kouzelná Emma Thompson se vrací

Kouzelná Emma Thompson se vrací

16.04.2009

Některá pokračování vás překvapí. Nejen tím, že vůbec vznikla, ale i relativně hvězdným obsazením. U nás Kouzelná chůva Nanny McPhee prosvištěla kiny téměř bez povšimnutí, v anglicky mluvících zemích… (více)

Reklama

Reklama