Reklama

Reklama

Kouzelná chůva Nanny McPhee

  • Česko Kouzelná chůva (více)
Trailer

Pan Brown je majitelem krachujícího pohřebního ústavu, který drží nad vodou pouze štědré příspěvky panovačné tety Adelaide. Má sedm bystrých, ale také rozpustilých a velmi zlobivých dětí. Je pravidelným klientem místní agentury na hlídání dětí, po "likvidaci" sedmnácti chův s ním nechce mít majitelka agentury už nic společného. Bezradný pan Brown neví, co dál, jedinou oporou je mu mladá hospodyně Evangeline. Jednoho večera se objeví u jejich domovních dveří velmi nesympatická osoba, která je mimořádně ošklivá, a představí se jako chůva McPhee. Brown se domnívá, že mu ji poslala agentura. Za jiných okolností by ji nejspíš nezaměstnal, teď je jeho poslední záchranou. Děti ji nejprve odmítají poslouchat, záhy ale zjistí, že chůva používá čáry a kouzla, kterými je dokáže ovládnout. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Emma Thompson se při psaní scénáře inspirovala sérii knih Christianny Brandové „Nurse Matylda“. (Olík)
  • Herci Colin Firth, Emma Thompson, a Thomas Sangster spolu hráli už v Lásce nebeské (2003) a další herecké trio Colin Firth, Celia Imrie a Patrick Barlow se zase objevilo v Deníku Bridget Jonesové (2001). (imro)
  • Snímek je návratem Angely Lansbury, známé hlavně ze seriálu To je vražda, napsala, na plochu celovečerních filmů. Poslední dvě dekády se totiž věnovala jen televizním projektům, nebo dabingu animovaných filmů. (imro)
  • Ve scéně bitky s jídlem se použily reálné potraviny. (imro)
  • Emma Thompson psala scénář k filmu celých 9 let. Pro porovnání – scénář k filmu Rozum a cit (1995) tvořila 5 let a získala za něj Oscara. (imro)
  • Ve filmu neuvidíte scénu z pohřbu, během které si Cedric hraje s ústy zesnulého. Podle producentů by to mohlo být pro děti příliš strašidelné. (imro)
  • Dům Brownových a jeho okolí štáb v podstatě vyrobil na zabláceném poli plném plevelu. Postavili tam dům, část vesnice, cesty, zahradu a stromy. (imro)
  • Pohádkový příběh za 34 mil. dolarů vstoupil do amerických kin (27. – 29. 1. 2005) se ziskem 14,5 milionů na druhou příčku v žebříčku návštěvnosti. Celkový výdělek se po třech měsících promítání vyšplhal na 47,1 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Kouzelná Emma Thompson se vrací

Kouzelná Emma Thompson se vrací

16.04.2009

Některá pokračování vás překvapí. Nejen tím, že vůbec vznikla, ale i relativně hvězdným obsazením. U nás Kouzelná chůva Nanny McPhee prosvištěla kiny téměř bez povšimnutí, v anglicky mluvících zemích… (více)

Reklama

Reklama