Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Velká Británie Doc Martin
TV spot 2
Velká Británie, (2004–2022), 62 h 31 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Martin Clunes, Caroline Catz, Ian McNeice, Joe Absolom, John Marquez, Selina Cadell, Jessica Ransom, Eileen Atkins, Stephanie Cole, Katherine Parkinson (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(79)

Obsahy(1)

Úspěšný londýnský chirurg Martin Ellingham se rozhodne dát vale městu i kariéře a odchází na venkov do ospalé vesnice Cornish, aby se zde působil jako praktický lékař. Má sice skvělé chirurgické schopnosti, ale naprosto mu chybí schopnost komunikovat s lidmi, což jeho novým pacientům brzy začne jít na nervy. Navíc je v ordinaci zmatek po jeho předchůdci, lékařské vybavení je neopravitelné a v záznamech o pacientech panuje nepořádek. "Korunou" jeho nové praxe je ovšem Elaine Denhamová, nejneschopnější sekretářka v kraji, kterou zdědil po svém předchůdci. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele troufalka k tomuto seriálu (7)

Kdo je Bodmin? (2004) (S01E01) 

Rozporuplné pocity. Když jsem seriál viděla poprvé někdy v době jeho vzniku, tak se mi to líbilo. Tehdy bych určitě hvězdičku přidala. Teď bych řekla, že mi to ta česká verze naprosto přebila a nemám takovou potřebu dívat se na to znovu. Každopádně vhodně vybrané téma - morous ve vidlákově - možná si časem pustím německou verzi. ()

Doktor vždycky zvoní dvakrát (2007) (S03E04) 

Když jsem viděla sérii poprvé, dívala jsem se celkem se zájmem. S odstupem času vidím silné nedostatky. Hlavní bolest je nacpat do jednoho dílu nějaké téma a namontovat to na lidi z vesnice. Ta má sice omezený počat obyvatel, tak občas necháme přijet nějaké příbuzné nebo někoho odjet ... a zase se vrátit. Nemůžu si pomoct, seriály vnímám jako průměrnou závbavu pro televizní diváky. Jen tu a tam se najde výjimka potvrzující pravidlo. Ovšem Doktor Martin patří do půměru, nikoliv do výjimek. ()

Zesnulý (2009) (S04E05) 

Na počátku působil seriál velice slibně. Některé díly slabší, jiné rozvinutější. Ale počase nestala nezáživná rutina. Přímořské městečko plné zvláštních existencí a exotických chorob ... Ani love story doktora bručouna a místní sympatické učitelky nestačí na nosnou linku. Jakoby tvůrci ani žádnou páteř příběhu neměli, spíš lepili jednotlivé díly k sobě. ()

Nerušit (2009) (S04E07) 

Dřív byl Martin bručoun se teplým hlasem, který ho dělala lidštějším. Teď už je to jenom morous. Doklad toho, jak může dabing pohřbít figuru. ()

Až do smrti (2011) (S05E08) 

Hlavní slabinou seriálu jsou jednotlivé epizody, které nedržímoc dohromady. Stmelovací prvek je příliš slabý, na pozadí se neodvíjí žádný velký příběh. Přímořské městečko plné kuriozních lidí s ještě kurioznějšími diagnozami pobaví tak na dvě série, ale každé další pokračovní ubírá na originalitě. Tak to vidím já. ()

Odlet (2013) (S06E08) 

Už nějakou dobu si říkám, že princip doktor morous v kominaci s pohlednou učitelkou moc dlouho nevydrží. Tady tvůrci vsadili na nejistou kartu, první dvě série se to dalo, ale moment překvapení či novosti, chcete-li, rychle vyprchal, postupem času se nosná myšlenka rozmělnila, pokus oživit to vedlešími figurami moc nevyšel. Že by teď naděje na změnu? ()

Control-Alt-Delete (2015) (S07E05) 

Doktor Martin je stokrát nastavovaná kaše. Původní nápad doktora morouse bal nosný, ale v sedmé sérii už je natolik rozmělněný, že už jen unavuje. Některé díly jsou průměrné, jiné podprůměrné. ()

Reklama

Reklama