Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před pětadvaceti lety, krátce po rozchodu s lehkomyslným dobrodruhem Halem, se Rose v letadle seznámila se sympatickým a chápavým Nathanem. Dnes má za sebou čtyřicítku a spokojený život. Má dvě děti, hezký dům v Los Angeles a práci recenzentky v redakci Chronicles, kde je pro mladší kolegy respektovanou rádkyní a její milovaný muž hlavním editorem. Jednoho večera jí však manžel oznámí, že od ní odchází, protože se zamiloval do její asistentky a nejlepší kamarádky Mindy. Dívka ji připraví nejen o manžela, ale také o místo. Šéfredaktor je totiž nadšen novými nápady, s nimiž přišla Mindy a pro Rose již není v redakci místo. Ze dne na den je bez manžela i práce, zrazená a opuštěná, s hlavou plnou nejchmurnějších myšlenek. V nejhorších okamžicích jí pomáhají nejen děti, ale také vrozený elán, smysl pro humor a dvě kamarádky. Ty vyznávají teorii, že nejlepším lékem na zlomená srdce jsou nákupy. Tam, kde by se jiná zhroutila, Rose se dokáže se situací vyrovnat s neuvěřitelným nadhledem. Když je jí nejhůř, objeví se nezávislý spisovatel Hal, kterého kdysi odmítla. Opijí se spolu, a to by mohl být začátek nového života. (TV Nova)

(více)

Recenze (21)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Mami, to máš tu mojí halenku, cos řikala, že v ní vypadám jako kurva?". Malý milý vtipný filmek pro opouštějící i opuštěné, procházející krizí, pomstou nebo vůbec ničím, který stojí na spoustě dokamenevytesáníhodných hlášek a vynikající Christine Lahti. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrné drama, které chvílemi spíše připomíná komedii, která byla špatně napsaná. Christine Lahti se to snaží celé držet nad vodou. Většinu času a za pomoci některých vtipnějších hlášek to vychází a snímek překvapí nestandardním koncem. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Jak říkává moje matka: "Pokud ti nějaká odloudí chlapa, nejlepší pomsta je nechat je spolu žít a sama si užívat." Film sám o sobě není ani moc reálný, ani vám neposkytne potřebné odpovědi na nepříjemné otázky, ale kdo s mozkem by taky vyžadoval od filmu odpovědi na otázky. Krom toho ctitelé Adamse vědí, že univerzální odpovědí je 42 a zbytek lidstva nechť se plahočí a pídí. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

rose je novinářka-recenzentka po čtyřicítce, kterou manžel opustí kvůli její o dost mladší sekretářce, která dostane i roseino místo a nám se před očima odvíjí příběh krásné a energické ženy středního věku a její vyrovnání se skutečností a zatímco já bych toho zas*anýho parchanta vykastrovala, rozčtvrtila a zakopala a tu jeho nablblou bloncku polila benzínem a zapálila, rose se se situací vyrovnává s neuvěřitelným nadhledem, protože ví, že největší pomstou po bolesti a ponížení je šťastný a spokojený život..:o) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No jako drama bych to nezařazoval, spíše je to taková černá komedie. oproti jiným současným komediím, je však toto drama celkem vtipné a to asi jako chlap ani nejsem asi tou správnou cílovou skupinou :-). ,,Ale mami, na co alibi! Já ho nechci zabít, já bych mu jen přála například chronickou poruchu erekce''. Průměr, který neohromí, ale který místy i může pobavit. Tři olivovníky. * * * ()

meave 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemný pohľad na "problém" mnohých dlhodobých vzťahov, ktorý pomerne z nadhľadom a humorom zachytáva skutočnú realitu. Ak máte pocit, že vám dlhodobý stereotyp už nudí, možno po tomto zábavnom dielku nájdete v ňom aj pozitíva, na ktoré ste už zabudli. Ak nie, tak hurá do dobrodružstva. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Tento film je pravé ''komediální drama'', přesná ukázka jak to má vypadat. Ale bohužel mě to jinak celé nic moc neříkalo a místy i nudilo.. Možná to bude věkem, ale určitě nejen to.. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Lepší průměrná podívaná. Zejména osloví ty, kteří mají odžito více jak dvacet let v manželství. V podstatě je to běžné téma, kdy se muž kolem padesátky zjančí a řeší to férovým, upřímným způsobem, tedy odchodem od manželky. Té se samozřejmě sesype zem pod nohama, navíc když je ještě třešnička na dortu v podobě ztráty zaměstnání. Dopředu víme jak vše dopadne. Ale zde je to protkáno vtipnými bonmoty hlavní hrdinky v podání Christine Lahti, která je pořád kočka. Příjemný film pro deštivého odpoledne. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

existuje vůbec film, nebo alespoň nějaký román .. kde by žena kvůli své vlastní nevěře rozbila svoje manželství a potom, po nějaké době, toho litovala? .. a toužila třeba po návratu ke svému bývalému manželovi, co ji však hrdě odmítne? .. nebo je to pro tento druh živočicha na této planetě prostě něco naprosto nemožného a týká se to jen nás, totálních ťulpasů : tedy mužů??? … ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie pro všechny "délesloužící manžele" aneb co se stane, když v ten samý den přijdete o manžela i práci? Christine Lahti je skvělá a celý film (až na "prince z Umbrie") je velmi uvěřitelný. Narozdíl od spousty amerických filmů z něj nemá člověk dojem, že Američané jsou odlišný druh lidí - nikdo není za jednoznačného mizeru (i když pan manžel se k němu nebezpečně blíží....) a také se všichni neustále neobjímají a neujišťují o tom, jak jsou na sebe navzájem hrdí..... ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Motto, ke kterému se příběh v závěru dobere, dává smysl, ovšem celá ta anabáze, která k němu vede, je bohapustou televizní kejdou. 20% ()

cab 

všechny recenze uživatele

Zena stredniho veku ztraci postupne sveho manzela na ukor mladsi kolegyne i svoji milovanou praci, ale neslozi se a s humorem sobe vlastnim si klesti cestu do nezname budocnosti, kde na ni ceka nejedno prekvapive zjisteni mimo to, ze matky maji nakonec vzdycky pravdu. Svizna komedie pro ctyricatniky a lidi s nadhledem nebo pochopenim. 60% ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Ženy ve středním věku jsou neviditelné.. nebo ne? Velmi příjemný TV film, který poněkud čouhá z průměru. Kolem člověka jednoho dne praskne bublina zajištěnosti a vztahové jistoty, a pak je jen na něm, jestli se nechá stáhnout ke dnu a zůstane tam (,,Šla bych domů, sežrala prášky a zabila se... ale vypila jsem už tolik kafe, že bych neusla."), nebo se naopak zvedne a přes nelehkost situace a dalším věcem, které vám dokážou podkopnout nohy, jde dál (,,Sex je dnes jako rekreace, nemusíš být sezdán, stačí být přítomen! Nerozsvěcej, nesundávej podprdu a možná neuteče.") Bylo to fajn! ()

lusa 

všechny recenze uživatele

Ani som netušila, že sa budem tak dobre baviť, keď som v piatok naďabila na tento kúsok pri prepínaní TV. Skôr komédia ako dráma, príjemná oddychovka. 4* ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Role šitá přímo pro Christine. Bohužel po radikálním nástupu to ztrácí dech a nějak se film nemůže rozhodnout, jestli to pojme dramaticky či komediálně, což je škoda, jsou tam hluchá místa. Závěrečné rozhodnutí hlavní hrdinky mne nepřekvapuje, je celkem předvídatelné (to by neobsazovali Christine). Výborný dabing Dany Syslové. ()

Reklama

Reklama