Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatímco Sidney Prescottová žije na bezpečně chráněném místě v ústraní, kolem natáčení nejnovějšího snímku pod názvem Bodnutí 3 na motivy hrůzných vražd z Woodsboro, které právě probíhá v Hollywoodu, se začne rojit počet mrtvol. Když ji narůstající teror konečně přiměje opustit úkryt, Sidney a další přeživší z Woodsboro jsou opět vtaženi do zákeřné hry ve stylu chaotického hororového filmu. Zrovna když si ale začnou myslet, že už dokáží hrát podle pravidel, zjistí, že byla všechna pravidla porušena. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

novoten 

všechny recenze uživatele

Se scénáristou Kevinem Williamsonem odešla i charakteristická atmosféra. Třetí Vřískot je v první polovině občas dokonce až otravným dílkem, kde nudí duch matky, vybuchují domy a po tolika dramatech už lehce vyšeptalá Sidney je stále uprostřed všeho dění, přestože by si Gale s Deweym vystačili s přehledem sami. Co dokáže výrazně potěšit, to je snad jen Patrick Dempsey nebo Randyho kazeta. Když se ale zdá, že jsme opravdu dostali jen zbytečné pokračování, přijde finální dvacetiminutovka, která svou naprostou přepáleností a melodramatičností zcela vážně bere dech. Díky ní tak může trojka do série patřit se vztyčenou hlavou. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Jak sa toto stalo najhorším filmom celej série? Nuž, veľmi pomôže ak sa zbavíte pôvodného scenáristu a posadíte k tomu niekoho iného, kto má naskočiť do rozbehnutého vlaku. Nechcem tvrdiť, Ehren Kruger je zlý scenárista a má na svojom konte niekoľko solídnych kúskov, no tento to rozhodne nie je. Ako som povedal, po tom ako som videl "Scream 3" som sa už vôbec nemal náladu sa niekedy k tejto sérii opätovne vrátiť a aj preto trvalo niekoľko rokov, kým som konečne pozrel chýbajúci "Scream 4". Pretože toto bolo skutočne úmorné sledovať. V princípe vieme kto prežije, vieme kto zomrie. Neprináša to žiadne výraznejšie kvalitné nápady a neviem si predstaviť ako mohol Ghostface všetko to čo sa tu udeje spraviť úplne sám. Nedáva to dokopy logiku a je to deravé jak sito. No horšie je konečné rozuzlenie toho, kto sa vlastne skrýva pod maskou. A pamätám si presne moju reakciu, keď som ho uvidel. Ako znela? - "To kto je?". To by vám malo asi povedať všetko, prečo tento film nefunguje. Plus keď si do toho pridám celý monológ toho, kde nám vrah vlastne prezradí, že všetko sa to dialo práve kvôli Sidney, a že kvôli tomuto dementovi sme vlastne mali aj prvé dva filmy, lebo to bola jeho "režisérska práca"... mal som chuť vyhodiť televízor von oknom. Už dávno som nemal pocit, že by niekto tak neskutočne niečo nezvládol. Najhoršie je, že tento film ani len nevyzerá veľmi dobre. Wes Craven je síce talentovaný režisér, no veľká časť akcie je tak blbo zostrihaná, že často nie je jasné čo sa deje alebo ako sa deje. Kradne to z akcie a vyzerá to o triedu horšie. Ak máte film radi, super. Ale ja som rozhodne nebol fanúšikom v minulosti a nemám záujem sa k tomu vrátiť. Film čo to mal uzavrieť pre mňa túto sériu nadlho pochoval. To sa nepodarí často. Hodnotenie: D ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#3 Scream. Trojka přišla trochu později, ale vcelku přirozeně se to celé do sebe zacyklilo. Nejprve byla napsána knížka Vraždy ve Woodsboro, na což navázala filmová série Ostří, takže nápad na třetí díl, který se bude odehrávat na place dalšího filmového pokračování, rozhodně špatný není. Humor vychází z toho, že hlavní postavy interagují se svými herci. Neve Campbell je nejprve mimo hlavní děj, ale jako Sydney je velmi přirozená, takže to nevadí. Courteney Cox opět mění styl, ale rozkošná je pořád stejně... a David Arquette? Na toho je samozřejmě taky spolehnutí. Zajímavé menší role tu mají Kelly Rutherford, Patrick Dempsey nebo Carrie Fisher. Nové prostředí Hollywoodu inspiruje k prohloubení původního příběhu ze 70. let, což je jeden z nejzajímavějších nových aspektů. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně krutě nepovedenej žert. Po ještě přijatelný dvojce tu bohužel přichází pohřeb série. Jako ono už od začátku mi to přišlo takový uhozený a těžce vyvařený z předchozích dílů, ale řekněme, že na ty 2* to pořád tak nějak bylo, ale ten konec... Ten konec mě zničil. vymyslet něco tak debilního a v podstatě předchozí dva díly totálně postavit na hlavu, tak to už chce pořádnej mustr. Nevím co tím wtf koncem Craven myslel. Možná to byl zoufalý pokus o co největší originalitu aby ten film nevypadal úplně jako kopírka jedničky a dvojky, ale každopádně se to krutě nepovedlo. Už ve dvojce to z tou občasnou přehnanou rádoby originalitou nebylo úplně košer, ale ještě to ukočírovali. Ovšem tohle se vymklo a jménu Vřískot dělá tenhle díl tak akorát ostudu.20% ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Velký krok zpět. Nebál bych se to označit dokonce za dva kroky zpět. Snad za to může nepříliš atraktivní prostředí, kde se to povětšinou odehrává (ne, mé definice atraktivního prostředí skutečně "filmové studio" neobsahuje), snad zbytečná překombinovanost finále a motivace Romana Bridgera (devět zářezů na pažbě - pardon, na střence). Zaplaťpánbůh za parodické odkazy na předchozí díly, honičku ve studiovém domě Sidney Prescottové a camea Randyho Meekse a Carrie Fisherové ("Měla jsem hrát princeznu Leiu. Nakonec to dostala ta, která spala s Georgem Lucasem.") Ale ten duch Sidneyiny matky? To jako bylo co? Chyběla zkrátka atmosféra - ne ta kasicky hororová, tu Vřískot neměl prakticky nikdy, ale ta "vřískotová", která Vřískot dělala Vřískotem. Chvílemi jsem totiž měl pocit, že se dívám na Stab 3, ne na Scream 3. Na druhou stranu, jenom 52 %? To se zase běžte vycpat. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (39)

  • Wes Craven natočil tři různé závěry filmu a neřekl obsazení, který z nich použije. (beyli)
  • Celosvětová premiéra proběhla 3. února 2000 ve Westwoodu. (Varan)

Reklama

Reklama