Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatímco Sidney Prescottová žije na bezpečně chráněném místě v ústraní, kolem natáčení nejnovějšího snímku pod názvem Bodnutí 3 na motivy hrůzných vražd z Woodsboro, které právě probíhá v Hollywoodu, se začne rojit počet mrtvol. Když ji narůstající teror konečně přiměje opustit úkryt, Sidney a další přeživší z Woodsboro jsou opět vtaženi do zákeřné hry ve stylu chaotického hororového filmu. Zrovna když si ale začnou myslet, že už dokáží hrát podle pravidel, zjistí, že byla všechna pravidla porušena. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak prestaneme nakrúcať horory, prestanú existovať vrahovia?“ Trojka nikdy nebola zlá. Ani v dobe, keď šla do kín a očakávania boli vysoké. S odstupom pár desaťročí je to vlastne veľmi fajn horor. Vždy ale šlo o obrovské sklamanie v zmysle, ako strašne tvorcovia prehajdákali geniálny nápad vnoriť sa do hollywoodskeho zvráteného showbyznisu. Presne z takýchto priemerných a vážne sa berúcich slasherov si prvé dva diely robili  srandu. Nechápte ma zle. Nemám rád humor v hororoch. Takže radšej vážny slasher, ako komediálny. Lenže jednotka s dvojkou síce "žmurkali" na hororového fanúšika, no napriek oceánu riadne drsných vtipov v jadre zostávali mrazivé, seriózne, intenzívne, ponuré a znepokojujúce. Vypovedali o šialenstve v našom svete. Trojka je však proste len priemerný slasher. Nezačína sa úplne najhoršie (ostatne, úvod patrí môjmu miláčikovi z dvojky, Cottonovi Wearymu), no s pribúdajúcimi minútami sa stáva čoraz nudnejším. Nový scenárista (Kevin nemal čas) síce raz za čas vymyslí niečo originálnejšie (naháňačka v makete domu Prescottovcov, Lance Henriksen ako zvrhlý cormanovský producent), ale skôr alebo neskôr to utopí v nezáživných postavách a nudne prepletenom scenári, márne sa ku koncu snažiaceho o šokovanie diváka. Najsmutnejšie je, že už ani vracajúce sa pôvodné preživšie postavy z jednotky a dvojky nemajú čo hrať a predvedú maximálne tak nové účesy a šaty (a spôsob, ako do série vrátiť Randyho Meeksa je ozaj dosť WTF). Smutné zavŕšenie trilógie... po ktorej prišla asi ešte smutnejšia štvorka, snažiaca sa univerzum zmodernizovať a predstaviť novej generácii. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Když se začne Vřískat potřetí je zle. Úvodní scéna nedosahuje ani kvalit dvojky natož jedničky. Vrahovi Ghostface prostě došla šťáva a i kreativita. Místy je až příliš neohrabaný a to je někdy až trapné. Zápletka se točí opět okolo natáčení filmu ve filmu. A tak film Ostří podle příběhu Sid kopíruje děje z jejího příběhu. Dokud někdo nezačne vraždit samotné herce přesně podle postupu ze scénáře. Ve Scream 3 jako v jediném pokračování v sérii hra na vraha prostě nefunguje. V předchozích dílech, to zkrátka byl člověk, který byl v dění pořad. Snad nebude příliš velký spoiler, když řeknu, že tentokrát je to opravdu člověk, který se na scéně objeví 2-3krát. Ve dvojce byla dobře zakomponována inovace, natáčení obětí. Do třetice přichází Ghostface s měničem hlasu. A já se ptám, vážně? Trojka ač se snaží, tak atmosféru nebuduje a ve výsledku je to pouze vyždímané ovoce přechozích dílů. A nespraví to ani zpětná vazba na jedničku. (68 %) ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdo si hraje, nezlobí. A Craven s Krugerem připomínají dva haranty na písečku, co se perou o hordu angličáků. Podle toho taky vypadá završení téhle trilogie. Návrat všech hlavních postav (i ten mrtvý Randy se dostaví) neznamená nutně kvalitu, jen nutný dojezd. Courteney Cock cestou ztratila sex appeal, takže musely nastoupit blondýny s velkýma a dobře nasvícenýma kozama. Nesmí chybět několik cameo rolí, aby se divák zasmál (Mlčenlivej Bob a vrásčitá Leia ze SW). Plus holly-shit-woodské prostředí coby bezedná studna odkazů pro fanoušky nejen hororu. A samozřejmě vraždy, nejlépe dvoucifernýho čísla, aby ten závěr byl jakože nejdrsnější. Ale neni. Proč? Protože ztratil dravost, ztratil nadhled, ztratil moment překvapení... ztratil prostě Williamsona. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Už prvotní nápad s filmem je děs, celej průběh filmu je děsná nuda a ten konec a vysvětlení bylo obrovský vaření z vody, mohli se prostě víc odpoutat od původních filmů a ne to zase ještě spojovat se Sidneyinou mámou. Teď už ani ty vraždy nebyly nic moc a to je fakt co říct, mohly by se snažit vymýšlet trochu originálnější. Ta garáž v jedničce byla super, ve dvojce vraždy v kině taky, ale tady prostě jen "bod, bod, bod" do zad do břicha a je to. Achjo, 4 snad dopadla líp. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Opět skvělé pokračování. Zde funguje téměř vše co fungovalo ve dvojce. Skvělé napětí, atmosféra, napínavost, lekací scény, krvavost, neznámý vrah v masce, skvělé herecké obsazení, které opět excelovalo. Hudba stejně dobrá jako vždy. Úplně se to nemůže vyrovnat dvojce, přeci jenom některé věci jsou ve filmu už vyčerpané, ale téměř bych to k dvojce přiřadil. Hodnotím na 96% = ***** ()

Galerie (19)

Zajímavosti (39)

  • Natáčelo se od 6. července do 29. září 1999 a v lednu 2000 v Kalifornii. (Varan)
  • Nikdy neproběhla testovací projekce a ty interní byly velmi omezené, takže někteří herci viděli film poprvé na jeho oficiální premiéře. Studio se totiž bálo vyzrazení děje. (ČSFD)

Reklama

Reklama