Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový horor Wese Cravena, tvůrce Noční můry v Elm Street. Horace Pinker, brutální masový vrah, zabíjející pro potěšení, si zasluhoval smrt více než kdokoliv jiný. Ale na elektrickém křesle došlo k něčemu neočekávanému... Výboj elektrického proudu proměnil Pinkera v nepolapitelnou bestii, která může ovládat cizí těla, a která chce pokračovat v tom, co má nejraději... v zabíjení! (Guild Home Video)

(více)

Recenze (64)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $16,554,699Tržby Celosvetovo $16,800,000║ taká čudná rozprávočka, ani horror ani komédia, čudný to vývar /40%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

SHOCKERA som nikdy nemal rád, pretože i z kvalitatívne nevyrovnanej Cravenovej filmografie (NOČNÁ MORA NA ELM STREET vs. UPÍR V BROOKLYNE vs. NOČNÝ LET vs. VRESKOT 3) trčí ako slama z makového strašiaka. Hororový guru nešetrí krvavosťami (maniak bez zmilovania vraždí celé rodiny) a Mitch Pileggi, budúci sekčný šéf Skinner z Aktov X, nádherne prehráva. Ale biedne predvídateľný scenár je ku dňu sťahovaný nezmyselnými vidinami, hlúpym jednaním postáv a keď Pinker (po viac ako štyridsiatich minútach!) zomrie, začína sa tým pádom najslabšia a najkurióznejšia časť filmu s riadne prevareným „prenášacím“ motívom a úsmevnými CGI. Na rozdiel od HELLRAISERA, STOPÁRA, VÄZNICE alebo MAMBY sa na nezvládnutého SHOCKERA nedá pozerať teraz z nostalgie a nedalo sa naňho pouzerať ani koncom 80. rokov, kedy mal premiéru. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/1044/ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Film jménem SHOCKER s obrázkem zatvrzele se šklebícího rabijáta ve vězeňském mundůru popravovaného na elektrickém křesle na obalu videokazety a se sloganem MASOVÝ VRAH HORACE PINKER BYL POPRAVEN NA ELEKTRICKÉM KŘESLE. A TO HO PĚKNĚ NAŠTVALO! prostě nemůžete ve videopůjčovně ignorovat. SHOCKER je poctivý cravenovský průměr se zřetelnými ozvuky NOČNÍ MůRY NA ELM STREET (prolínání skutečnosti a snu, další cool zabiják, který se po své popravě vrací v metafyzické podobě, z níž ho při finálním souboji hlavní hrdina vytáhne do svého světa) a řadou později známých seriálových herců. Jak už to u Cravena bývá zvykem, film je dost brutální a krvavý (byl také mnohokrát přestříháván kvůli přístupnosti) a zároveň i naivní a záměrně nadsazený. Craven se tu také tradičně mihne, plus se tu objeví i jeho dcera Jessica a představitelka Nancy z NOES, Heather Langenkamp. Vrah přeskakující z těla do těla, přitom často do těla hrdinovy blízké osoby, připomene pozdějšího a decentnějšího ANDĚLA SMRTI s Denzelem Washingtonem, krásně béčkové finále s honičkou televizními kanály a soubojem s dálkovým ovladačem zase Svěrákův AKUMULÁTOR 1. Jeden z těch lepších Cravenů. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Při naháněčkách se Shockerem a jeho zajímavými výměny těl (ačkoliv tu už podobný nápad byl a nelze se nepozastavit nad jednou věcí - Proč každé jeho nové tělo musí kulhat? To se spolu s jeho myšlením přenáší do nového těla i jeho fyzické nedostatky?) to ještě jde, ale v momentě, kdy filmem začne vířit vodu duch zemřelé dívky a postavy probíhají televizním programem, jde vše do kopru a už se to dá brát jen jako velmi nechtěná komedie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Horace Pinker je nebezpečný psychopat, ktorý terorizuje jedno neveľké americké mesto. Má na svedomí mnoho nevinných životov. Stihol vyvraždiť celé rodiny pokiaľ bol dolapený miestnou políciou. Za svoje neľudské zločiny bol odsúdený na trest smrti. Dostal elektrické kreslo. Ani to však neukončí jeho besnenie. Pinker sa začne prevteľovať do nič netušiacích občanov a naďalej pokračuje vo svojej vražednej kariére. Film "Shocker" je zvláštnou kombináciou slasher horroru, duchárčiny, nočných múr a elektrickej sci-fi. Balancuje na rozhraní seriózneho horroru a uletenej komédie. Avšak pod režisérskou taktovkou skúseného Wes Cravena z toho vznikol celkom zábavný snímok. *** ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Zpočátku ohromně zábavné béčko s výborným Peterem Bergem v hlavní roli. První detektivně-vyvražďovací půlka je skoro na čtyři hvězdičky, ale pak se na scéně objevila ta digitální ženská, do toho nastoupil vrah ve stejném provedení a já jsem přestal stíhat. Ale minimálně za nasranou holčičku v buldozeru si to aspoň těch 50% zaslouží. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Novou, komerčně úspěšnou postavu, která by měla svou vlastní horrorovou sérii se sice vytvořit nepodařilo, přesto nás Craven obdařil další porcí solidní zábavy. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Toto sa Cravenovi nepodarilo. Ma to cool namet, skvele sceny ale cele to posobi ako adaptacia niekolkotisic stranovej knihy. A myslim, ze rozhodnutie Petera Berga venovat sa miesto herectva radsej rezii bol velmi dobry tah. 4/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor mi přišel slaboučký už v mých 13, když jsem na to v devadesátém šla s bratrancem do kina. Pamatuji si především to, že jsem zapomněla brejle a blbě se mi četly titulky:-). Max. 30% a možná i míň:-). ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tom a Jerry jdou ! Ne pardon to je Shocker se svou obětí. Ze začátku průměrná vyvražďovačka, která se v závěru mění na hroznou frašku ve chvíly kdy Shocker vleze do televize a tam nahání svou oběť. Craven tohle nemohl myslet vážně, ale mě takové mixy hororu co se mění v komedii docela štvou. ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

......si myslím , že pre žiakov osobitných škôl a duševne chorých ľudí.... až príliš dobre akčný a napínavý snímok .... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Shocker působí mírně překombinovaně. Kromě titulního zábavného padoucha, který po své popravě cestuje elektrickými přístroji či televizním vysíláním, aby se mstil a vraždil (tak trochu jako elektrický Freddy Krueger), a který umí i posednout jiné postavy, zde máme hlavního hrdinu, který z nějakého důvodu dokáže ve snech vidět, co se stane (opět Noční můra v Elm Street?). A k tomu jsou zde dobří duchové, rocková muzika, komické finále a Heather Langenkamp (a zase ta Noční můra...). A ačkoliv jedna z postav ke konci připomíná, že pokud vrah cestuje skrz televizi, musí se tím pádem řídit jejími pravidly, ve finále zjistíme, že zřejmě žádná pravidla nejsou a všechno je možné. Craven si zkrátka při psaní scénáře tentokrát hlavu opravdu moc nelámal. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Hudebně dobře laděný snímek,zvláště ta úvodní píseň je bomba. Horac se nesnaží napodobit Freddyho,což mělo být trošičku i záměrem. Má svůj osobitý styl a smysl pro černý humor,každopádně to stavím k těm Cravenovým lepším filmů jako Poslední dům na levo a dva původní díly Kopce mají oči. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší z béčkových osemdesiatkových nasledovníkov Nočnej mory, ktorým Craven nedokázal nadviazať na jej kvality. Úvodných 40 minút je vcelku slušný urban temný triler, ale s až príliš primitívnym násilníkom a až príliš trpiacim policajtom, ktorému sa udejú snáď všetky tragédie, aké si viete predstaviť. Zatiaľ ale stále relatívne dobre, pretože čo sa začne diať následne, je jeden z najväčších WTF aké boli kedy nakrútené a je jedno, nakoľko chcel byť Craven ultra-meta a vtipný, ono je to aj tak celé na smiech. Je potom otázka, či film vnímať ako guilty pleasure, alebo iba ako extrémne zvláštny nepodarok. Vzhľadom na to, že nič podobné v akomkoľvek zmysle, ako záverečný fight naprieč dimenziami som nikde inde nevidel, tak hodnotím ako hodnotím. Na Shockera skrátka nikdy nezabudnem, len Craven by sa nemal radšej dozvedieť prečo. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jednou jsi dole, jednou nahoře.. takový je Wes Craven. A tentokrát je bohužel dole. Horace Pinker se sice moc chtěl stát novým Freddym Kruegerem, na to mu však chybí nejen charisma, ale také dostatečně silný nápad a příběh, protože jen krvavé divadýlko nestačí. Zejména, když mu nohy podráží podivná kombinace s komedií, která nakonec zcela převezme otěže a když nechá v závěru Horace pobíhat televizními programy, definitivně ho popraví. To co u Freddyho bavilo, totiž u něj nefunguje. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný film se skvostným soundtrackem. Ale i ta hudba ve filmu zní na špatných místech ve špatnou dobu. Shocker měl zřejmě potenciál stát se kultem, ale to by se nesměl ve druhé půli zcela nesmyslně rozpadnout v naprostý  fantasy sci- fi blábol bez hlavy a paty s příšernými triky a přeslazenou duchařinou.  Několikero nápadů povedených či pohledně krvavě vybarvených, ale do pochvaly jsem tu daleko. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Zatraceně zábavné hororové béčko se vším všudy. Craven mě začíná bavit čím dál více. Snad to bude pokračovat dál. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Opice Wesi? :-D Tenhle nadhodnocený,netalentovaný ´´ guru ´´ hororu,který mi už roky leží v žaludku jako vřed,by se měl vyříznout,zahrabat a na jeho ichtylní filmy zapomenout.Na Shockera sem se těšíl už léta,vždycky mě zajímala poprava vězně,který přísahá že se vrátí a potom krutě řádí v ulicích města.Počáteční zajímavá atmosféra,je postupně zadupána tak kreténskym scénářem a vypatlanými dialogy,že se musíte jen neskonale smát Crawenově senilitě,která u něj evidentně přetrvává už od raných let jeho filmového tvoření.Peter Berg se snaží z té grotesky vybruslit se vztyčenou hlavou,ovšem potom co nelogicky a imbecilně jedná se svým otcem,žačne imbecilně jednat neustále a duch jeho zemřelé plný světla a lásky,pobíhající jak sjetá dredařka na Trutnově mile hne žlučí.Crawen z toho mohl udělat atmosferický psycho krvák,zvolil si ovšem cestu ujeté a vypatlané komedie,s příšerným scénářem a debilními efekty.Dávám jednu,za super hlášky toho vyjeblýho vraha a za super nasranou holčičku v bagru :-D Jinak sračka první kategorie a další z dlouhé řady důkazů,že Wes Crawen je mizerný patlal,kterému to spousta blbečků žere i s hákem v hubě...shit 10% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný "devadesátkový" horor Wese Cravena, který sice nevystraší ale pobavit dokáže. Proti zabijákovi, který vraždí ze záhrobí nastupuje mladý Peter Berg, ještě v době, kdy nevěděl, že si udělá kariéru až za kamerou. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Wes Craven vždy patřil k mým oblíbeným režisérům, ale především svými staršími filmy. Přestože se tento film zprvu skutečně tváří jako slasher a mrtvol je tu celá hromada, postupem času začal film stále více sklouzávat ke scifi a tato kombinace se ukázala býti dost špatným krokem. Zvláště když se konec proměnil v hrůznou fantasmagorii, která mi pokazila do té doby docela povedený prožitek z filmu. Už alespoň vím, kde se inspirovali tvůrci filmu Lawnmower Man 2 (Trávníkář 2). Přitom prvotní kriminální zápletka sebou přinesla i slušnou dávku ponuré atmosféry. Což mělo něco do sebe a já si sledování filmu opravdu užíval. Mitch Pileggi totiž ztvárnil šíleného vraha docela přesvědčivě a chvílemi naháněl i hrůzu. Troufám si říci, že do chvíle než proběhla scéna s elektrickým křeslem, byl Shocker téměř bezchybnou záležitostí. Jenomže potom začalo ono přeskakování z těla do těla a skutečně se dostavila jistá forma křečovitosti. Jakoby scénáristovi došel dech a nedokázal vypotit již pořádnou myšlenku. Některé situace ve kterých se musel Jonathan utkat s lidmi, do kterých se dostal vrahův duch, vypadaly dost trapně. Navíc začala trpět i samotná atmosféra, která chvílemi kvičela jako prase jdoucí na porážku. A to nemluvím o tom humusu v podobě cestování napříč televizními kanály. V těchto chvílích jsem měl neskutečnou touhu, to prostě vypnout. 50% ()

Reklama

Reklama