Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Mooreová a Woody Harrelson se představují v rolích Diany a Davida Murphyových, milenců ze střední školy, kteří se vezmou a v životě si vedou velmi dobře - Diana je úspěšná realitní makléřka a David zase idealistický architekt, který postavil vysněný dům u oceánu. Pak ale udeří recese. David je náhle bez práce a oni už si tak nadále nemohou dovolit splácet hypotéku. Půjčí si proto od Davidova otce 5 000 dolarů a vydají se do Las Vegas, aby se pokusili vyhrát peníze na zaplacení půjčky. Zpočátku mají štěstí a získají 25 000 dolarů, ale protože kasino vždycky nakonec vyhraje, mladí manželé o všechno přijdou. Zatímco se Diana pokouší ukrást sladkosti v luxusním butiku, všimne si jí miliardář John Gage (Robert Redford), kterého okamžitě uchvátí. John pozve Dianu a Davida na opulentní večírek, kde nabídne Davidovi milion dolarů za jednu noc s jeho ženou. (Cinemax)

(více)

Recenze (184)

Lima 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna je nesmrtelná!! Slzopudný kýč tak dokonalý, že se nelze na něj hněvat. O rok později Woody rolí Mickeyho ve Stoneových "Zabijácích" opravdu velmi radikálně změnil žánr. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná romantika vyfouklá do poměrně originálnho příběhu, ve kterým dostane Demička od Roberta poměrně slušný návrh. Ustřední trio hlavních představitelů zahrálo skvěle. Woodymu jsem tu zamilovanost do Demičky od prvního pohledu. o Robertově touze po Demičce jsem rovněž nepochyboval a pokud jde o Demičku, tak když tam cupitala kraťáskách, tak jsme byl ve vztahu k ní jak Woody a Rober dohromady. Romantickou náladu dokresluje i velmi vydařená hudba. Film má v sobě takovou správnou něhu a zamilovanost, že člověk snadno uvěří v sílu lásky, jak krásné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $38miliónovTržby USA $106,614,059Tržby Celosvetovo $266,614,059║ Príbehovo nehorázne prázdne, film mal šťastie že bol uvedený v dobe keď publikum malo rado filmy so šteklivým sexom. /40%/ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Stejně jako stejnojmenný román Jacka Engelharda je tento film celkem nabitý jakous-takous jiskrou "amorální kontroverznosti" a "liberálního" přístupu ke vztahové problematice. Víceméně romatický film, jímž by sám o sobě asi zůstal, pak může těm několika výše zmíněným podtónům pořádně poděkovat. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Barry: 1. I'm Not In Love - The Pretenders [3:50] ,2. What Do You Want The Girl To Do - Vince Gill/Little Feat [5:08] ,3. If I'm Not In Love With You - Dawn Thomas [3:39] ,4. Out Of The Window - Seal [5:35] ,5. Will You Love Me Tomorrow - Bryan Ferry [4:16] ,6. The Nearness Of You - Sheena Easton [3:17] ,7. In All The Right Place - Lisa Stansfield [5:42] ,8. Instrumental Suite From Indecent Proposal - John Barry/Michael Lang [25:22] ,9. A Love So Beautiful - Roy Orbison [3:32] ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Překvapivě žádná rutinní unylost. První polovina mě dokonce zaskočila svojí obstojnou psychologií a ta druhá zase překvapivě působivým a dojemným happyendem. Film má jediný problém a tím je přestřelená stopáž. Všechno se děje příliš pomalu a když se konečně odehraje zásadní zlom, můžeme se už skoro připravovat na finiš. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to len stavba.“ - „Nie je. Nauč sa veci vnímať aj inak, než len očami.“ NESLUŠNÝ NÁVRH musel byť pre Redfordových najvernejších fanúšikov (plus pre Redforda samotného) utrpením a trestom, pretože aby sa ich drsný vzor a slávny kovboj náročnejšieho amerického filmu spriahol v cukrárskej poleve s Demi Mooreovou, Oliverom Plattom, Woodym Harrelsonom a toľkými peknými pohľadnicovými zábermi, to nezvládnu ani drsní rančeri. Dúfam, že je to prvý a posledný raz, čo mi Redford pripadal otravný. Prízemné. Ale pekné. Dočerta. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Romantický dosti kýčovitý film o tom, že každou dívku si můžete koupit (jak říká starý vtip: záleží jen na ceně), ale její trvalou lásku - tu už ne, tu si musíte zasloužit. Do nádherné Demi Mooore v tomto filmu by se musel asi zbláznit každý, bohužel ne každý má tolik peněz a charisma jako Robert Redford. Navíc Woody Harrelson v roli Davida byl opravdu dost nesympatický a herecky nevýrazný, takže bych se Demi ani nedivil. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Povedené romantické drama s hvězdami Robertem Redfordem, Demi Moore a Woodym Harrelsonem. Když nebudu nad příběhem moc přemýšlet, tak musím říct, že se mi to líbilo a dobře jsem se u toho bavil. Když, ale vezmu v potaz, že ženská typu Demi Moore dostane nabídku, aby se s ním za milión dolarů vyspala a ještě to příde od fešáka Redforda, tak tady něco nehraje :-).......... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Známý sprosťák Lyne v tomhle případě poněkud ujel, protože nutit diváka věřit, že Robert Redford potřebuje komukoli platit, aby se s ním dotyčná osoba vyspala, to je fakt gól. Bohužel vlastní. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nabídnu Vám milion dolarů za jednu noc s Vaší ženou." Být mladý a zamilovaný, tak bych s tím poslal pana milionáře ... na Wall Street, ale dneska bychom se určitě nějak domluvili. Jenže David je zadlužený, John příliš bohatý a než se spolu domluví, tak já se jim o jejich Dianu postarám. Zcela zadarmo. Jinak tedy na můj vkus byla ta romantika míněna příliš vážně a já mám raději její odlehčenější verzi. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ač je to herecky dobře zastoupený, tak u mě stejně většinou převládala nuda. Ale nemyslím si, že by to byo vysloveně kvůli špatným hereckým výkonům, i když Harrelsonovi líp sedí role jako měl třeba ve filmu lid vs. Larry Flynt nebo nějaký vtipálkové, ale to co tenhle film opravdu hodně sráží je pro mě dost nesmyslný přechody Demi Moore mezi Harrelsonem a Redfordem, nejdřív dělá, že Redforda nesnáší a on se i chová jako hajzl a hned na to je hrozně hodnej a Demi Moore je hned u něj, to mi připadalo dost nerealistický. Celkově je to dost divně natočený a neni to ani moc uvěřitelný ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Milionář Redford si myslí, že si za peníze koupí všechno a má pravdu... Že umí Lyne vkusně natočit erotické scény, to asi nikoho nepřekvapí, ale co ten zbytek? Morální dilemata, existenciální starosti, žárlivost, vášeň, vše v laciném županu šestákové romantiky, která končí tím, že si W.Harrelson koupí noc s hrochem a akcie společnosti Harmony zaznamenají prudký vzestup. V tomhle plytkém světě bych šel s Robertem i za polovic a ráno mu nachystal míchaná vejce.. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nenáročná romantická drámička s nenáročným scenárom a oddychovou atmosférou. Film, na ktorý musí mať človek náladu, aby vstrebal pomalé tempo a diskutabilnú zápletku. Demi Moore je pre tento typ úloh stvorená a rovnako potešil i charizmatický Redford a dojímavý koniec. 4 hviezdu ale pridávam za nadpozemskú hudbu Johna Barryho, ktorá dokázala aj z romanticky predvídateľného obsahu vyžmýkať silné emócie. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hlavní terno v tomto dokonale nalinkovaném romantickém bijáku dělá psychologicky výtečně načrtnutá a bravurně zahraná postava Roberta Redforda. Moore je panenka a Harrelson nepřesvědčí. Několik scén je nesmírně silných a osobních, ale zbytek je klasická hollywoodsky konzistentní pohádka přesně naaranžovaná tak aby dokonale sedla co možná největšímu počtu diváků všech věkových kategorií. Jakkoli je však Neslušný návrh klišovitý a předvídatelný, má zároveň relativně silnou psychologickou základnu a velké množství okamžiků upoutá svojí přirozenou silou a emocionálním nábojem. V tom byl Lyne vždy nadprůměrný - chybí však lepší scénáře. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Takový ničím neohromující a nepřekvapující, ale dobrý film. John i David jsou oba správní chlapi a tak si divák může vybrat, kterému bude fandit. No prostě dobrý film s dobrými hereckými výkony Roberta Redforda, Demi Mooreové a Woody Harrelsona. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Casto som premyslal nad tym, preco ma tento film v minulosti stale bavil aj napriek nizkemu hodnoteniu na CSFD a prisiel som pri poslednom pozreti na to, ze na vine je nielen herecka Demi Moore, ktoru som si oblubil uz v DUCHOVI (1990), dalej diskutabilna tema, kto by to za milion dolarov urobil alebo neurobil, ale hlavne krasna hudba Johna Barryho, ktory dokazal krasne skomponovat hudbu aj pri westerne TANEC S VLKMI (1990) alebo pre SPOMIENKY NA AFRIKU (1985). V kazdom pripade mi tento film zostane dlho v pamäti, ako film, ktory ma bavil a vzdy ma bude bavit aj napriek zdlhavosti niektorich dialogovych scen a zaveru, ktory mohol byt o nieco zaujimavejsi. Takze aby som to jednoducho vysvetlil, filmu davam 3 hviezdicky a stvrtu pridavam za hudbu. __________ Robert Redford - (John Gage) +++ Demi Moore - (Diana Murphy) +++ Woody Harrelson - (David Murphy) +++ Seymour Cassel - (Pán Shackleford) +++ Oliver Platt - (Jeremy) +++ Billy Bob Thornton - (Day Tripper) +++ Rip Taylor - (Pán Langford) +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Robert Redford kupuje, Woody Harrelson prodává, zbožím je tělo Demi Moore – asi tak nějak zněly upoutávky na drama se šťastným koncem na plakátech v první polovině devadesátých let. Hollywoodská pohádka uvařená tak, aby sedla co největšímu počtu diváků. Sedne, ale se spoustou otazníků. Režisér Adrian Lyne (Osudová přitažlivost, 9 a ½ týdne, Nevěrná) přiznává, že natočil ryzí kýč. Ostatně jako už několikrát předtím. Kýč, na který slyšely miliony diváků, kteří přehlíželi fakt, že se věrohodnost příběhu nebo jeho sdělení pohybují na hodně tenkém ledě. S přivřením obou očí ale můžeme konstatovat, že má alespoň slušnou psychologickou základnu a solidní námět. Škoda ale, že až příliš vsázel na jistotu. V emocích byl nicméně vždycky nadprůměrný, v citu na scénáře pak přesně naopak. Když jde o vyznání lásky nebo zasněné chlapské pohledy do dáli, je ve své kůži. Vždycky se opájel obrazem, vždycky se soustředil na detail. Pokaždé věděl, kdy je potřeba přidat, kdy efektně střihnout, aby diváci uronili slzu, těšili se z velkých celků zalitých západem Slunce nebo naléhavě hledali vykukující bradavku Demi Moore. Adrian Lyne prostě nutí diváky zapomínat na strasti běžného života a v zářivých barvách vypráví své příběhy. Pomáhá mu v tom přesná hudba Oscarem pětkrát ověnčeného skladatele Johna Barryho a esem v rukávu mu je i Redford, kterého diváci vnímali coby romantického idola, který svůj obraz v předchozích dekádách postupně posouval k bolestné realitě zaoceánské doby. V jasně nalinkovaném příběhu je to právě on, jehož postava je solidně načrtnutá a nejednoznačná. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Neslušný návrh" je celkom slušný film, na ktorý sa dá pozrieť. Dnes už asi nikoho nebude šokovať jeho jemne erotický scenár o milostnom trojuholníku. Romantická vzťahová dráma, ktorá bola kinohitom začiatkom deväťdesiatých rokov trocha vyšumela, ale ešte jej nejaký ten náboj predsa len ostal. Trio predstaviteľov hlavných úloh - Harrelson, Moorová, Redford - predviedlo solidný herecký výkon. Tak čo, páni? Ruku na srdce. Predali by ste svoju manželku na jednu noc cudziemu mužovi za milión dolárov? *** ()

Reklama

Reklama