Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mafián Louie Boffano nařídí vraždu jeho protivníka Riggia. Bezcitný vrah, známý pod přezdívkou Učitel, chladnokrevně zastřelí Riggia i jeho vnuka. Boffano je za to postaven před soud a díky poměrně jednoznačným důkazům se zdá, že půjde o rychlý a jasný případ. Jedním z členů poroty se stane mladá výtvarnice Annie Lairdová, a právě ji si vybere Učitel, aby ji zastrašováním donutil pracovat proti mafiánovu odsouzení. Annie žije sama s dvanáctiletým synem Oliverem v odlehlém venkovském domě. Učitel v něm s pomocí komplice nainstaluje odposlechy a přitom ho zaujmou její díla. Právě přes její umění se s ní seznámí. Když ho žena pozve do ateliéru, šokuje ji informací, že jí i jejímu synovi hrozí nebezpečí, kterého se mohou zbavit jedině tím, že žena bude v porotě hlasovat nevinen. Učitel jí předvede, jak snadno by se Oliverovi mohlo něco stát, když ji donutí sledovat, jak chlapce málem srazí autem. Přesto se do ní zamiluje a zvráceným způsobem se stává výtvarnicí posedlý. Výřečnou argumentací se jí podaří vnést do případu pochybnosti a zbytek poroty přesvědčit k vynesení šokujícího osvobozujícího rozsudku. Státní návladní však pochopí, co se stalo, a nabídne Annii ochranu, pokud bude svědčit. Když Učitel zabije její kamarádku Juliet, uvědomí si Annie, že nebezpečí stále trvá, a rozhodne se jednat. (TV Nova)

(více)

Recenze (55)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Kdyby ten film byl aspon o půl hod kratší. Několikrát jsem měla chut raději to vypnout a jít spát, nicméně zvědavost byla silnější. Porotce je průměrné drama, s výborným Baldwinem (který mě tady naprosto dostal), ale trochu unylou Moore. Nicméně na večerní pokoukáníčko, když ráno nemusíte nikam, je to docela dobré. ()

Narissa 

všechny recenze uživatele

Neřeším Demi Moore, protože je, jaká je. Spíš se mi hodně zamlouval scénář, nápad, mladý Baldwin a psychologie jeho postavy. Moc na podobné filmy nekoukám, tak nemůžu moc srovnávat, proto mě to asi zaujalo víc, než milovníky thrillerů. I když jsem byla ráda, za to, jak to skončilo, myslím si, že jiný - horší - konec, by filmu prospěl víc. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s ostatními, že se se nejedná o nějaký extra thriller, spíše průměr. Nápad tu byl celkem zajímavý, ale nijak zvlášť dobře podaný a zpracovaný. Předem bylo jasné jak to dopadne: Alec kaputt a Demi na koni. Místy to však celkem napínavé bylo. Demi je celkem sympatická a psychopatický Alec taky ujde. Oba podávají docela slušné výkony, teda pokud beru jejich dosavadní role. Jinak si nepamatuju, že by mě tam něco zvlášť nadchlo. Vcelku zajímavé ale bylo to umění, které vytvářela Demi... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No že by tohle bylo zrovna nějak extra napínavý to se teda říct nedá, spíš naopak to dokáže unudit skoro k smrti, to bude asi tim, že podobných filmů už jsem viděl několik. Ale zase se musí nechat, že Demi Moore je docela dobrá, jenže všechnu její snahu sráží naprosto úděsnej Alec Baldwin a stupidní scénář, ale nakonec se to zkouknout dalo a žádnou psychickou újmu sem neutrpěl, teda aspoň myslim že ne ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Ucházející thriller, který podle mého postrádal více napětí. Film poukazuje na velmi snadnou manipulovatelnost a chyby v americkém soudním systému. Líbila se mi postava záporného hlavního hrdiny, který by dokázal udělat cokoliv, jen aby dosáhl vytyčeného cíle. Děj je jinak velice poklidný, dá se říct, že někdy až nudný. Trochu vzrušení přinese až závěr, kde nám tvůrci nabídnou i trochu akce. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama