Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři ženy se opět setkávají po dlouhých letech odloučení, aby si oživily vzpomínky na jedno krásné léto svého mládí, které ovlivnilo jejich další životy. Děj, vyprávěný hlasem Samanthy, nejzáhadnější a nejcyničtější ze čtyř přítelkyň, je dynamický, vtipný i dojemný. Retrospektivními sekvencemi se divák ocitá v jejich dětství, když jako dvanáctileté začaly objevovat velký svět soupeření s matkami, objevování kouzla opačného pohlaví, problémy s vlastním sebevědomím a především ohromující zjištění, že dospělí nemají vždycky pravdu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $27,112,329Tržby Celosvetovo $37,591,674║ Celkom príjemná rodinná oddychovka, trampoti z mladosti z časti nostalgicky prenesené do dospelosti, pobaví, fajn obsadenie. /70%/ ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak nemůžu říct, že by film byl nějakej špatnej, ale jestli se na to budete dívat, tak si radši nejdřív zkuste odpovědět na tuhle otázku: Může vás nějak zaujmout příběh o tom, jak 4 holky ve věku cca 13 let trávěj prázdniny kdesi v poklidnym americkym městečku a řešej problémy typu, že jim už rostou (nebo naopak zatim nerostou) kozy a podobně? A já za sebe rovnou odpovídám, že mě tohle opravdu vůbec nezajímá. Ten film je prostě zaměřenej na úplně jinou skupinu diváků, než jsem já. Sice jsou tam občas i nějaký náznaky, kdy to vypadá, že se něco zajímavýho konečně začne dít, ale pro mě to byla celkově strašná nuda. Navždy spolu nemůžu ani doporučit, ale ani nikoho neodrazuju... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tuhle holčičí verzi STůJ PŘI MNĚ jsem svého času viděl na kabelovce xkrát a stejně jako STůJ PŘI MNĚ jsem si ji okamžitě zamiloval, i když s odstupem času musím říct, že je o něco slabší. Čtyři kluky tu nahradily čtyři holky, které narozdíl od nich nepátrají po oběti aktuální tragédie, ale pokouší se objasnit staré neštěstí, o kterém jim nikdo v okolí nechce nic říct a dostane se jim při tom několika životních lekcí, hlavně že rodiče nemají vždycky pravdu, jak jim prozradí vietnamský veterán (Brendan Frasier). Každá dívka má navíc svoje rodinné problémy - citlivé a přemýšlivé vypravěčce Sam (Gaby Hoffman), z níž stejně jako z vypravěče ve STůJ PŘI MNĚ vyroste spisovatelka, se rozvádějí rodiče, klukovské Robertě (Ricci) zemřela matka a tak se snaží vyrovnat se smrtí obecně, Teeny (Birch) je jedináček, který si rodičů moc neužije a proto ráda poutá pozornost, a naivní Chrissy (Ashleigh Aston Moore) zase její matka - vzor dokonalé ženy hospodyňky 50. let, brutálně mystifikuje ohledně toho co je sex. Stejně jako kluci ze STůJ PŘI MNĚ i v téhle partě k sobě mají některé dívky blíž než ke zbývajícím a zatímco jedna spřízněná dvojice nikdy neopustí rodné městečko, druhá se vydá do velkého světa, což ale neznamená, že by ve finále byla šťastnější. Hlavním motivem je samozřejmě konec dětských radovánek, ztráta dětské víry, první lásky a dialog se sexem a smrtí. Atmosféru 70. let dotváří vedle výpravy především nesmrtelné dobové hity jako ABC od Jackson Family či Sugar od Archies, ale chybí tu určitá temnota a působivost, kterou mělo klukovské dobrodružství v STůj PŘI MNĚ. Narozdíl od něj tu také není žádný záporák, ale zato se dočkáme řady cameo rolí - kromě zmíněného Brendana Frasiera např. Janeane Garofalo jako servírka-okultistka či Hank Azaria jako nápadník vypravěččiny matky. Největším plusem je pak obsazení hlavních dětských rolí, děvčata jsou typově nezaměnitelná, přirozená a dobře hrají. Zajímavé je, že Rumer Willis, dcera Demi Moore si tu zahraje sestru její postavy. Mimochodem scéna v kanále za deštivé noci, kdy má na sobě Thora Birch žlutou pláštěnku mi připomněla Wallaceovo TO. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po delší době oprášila film, tzv. na pohodu. Parta dvanáctiletých holek, poznávajících okolní svět i samy sebe je nenáročné a příjemné koukání. Od Christiny Ricci, bych tedy ránu schytat nechtěla, ta holka má páru. A zaujala i přemýšlivá Gaby Hoffmann ( taky jsem byla taková, stále něco objevující - to mi zůstalo). A samozřejmě, aby si tam Willis family neprosadili svoji ratolest. Každý dolar se počítá, že.. :-) Jo, a kytičky se zalévají rozhodně zahradní hadicí.. :)) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Babska variacia na Stand by me. A prekvapivo sa mi to velmi pacilo. Bavili ma postavy, situacie aj retroatmosfera. Skoda akurat prepaleneho a prilis patetickeho epilogu. Ale rozhodol som sa ho ignorovat, takze trosicku v hodnoteni prisolim. Okrem My Girl asi najkrajsi film o dievcenskom dospievani 8/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla jako teenager: trochu dobrodružný, trochu vtipný, trochu napínavý a trochu psychologický příběh čtyř kamarádek mě velmi oslovil, přestože už si nepamatuji detaily. Vidět "Navždy spolu" po takové době, musela bych pravděpodobně hvězdičku strhnout a označit to za hezký film k víkendovému odpolednímu žehlení... Ale zatím jsem možnost druhého shlédnutí neměla, ponechám tedy čtyřem děvčatům čtyři hvězdičky a budu doufat, že mi to snad v TV někdy zopakují. 75% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Tyhle ženy si rozumí. Mají stále o čem přemýšlet, a že se občas chytnou, tak to jen všem prospívá. Rostou jejich poznatky i jak se stavět k tomu co zažili. Síla přátelství zde není jen zástěrkou, ale evidentně ho myslí vážně! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Navždy spolu je typický snímek, který sází na dětské herečky, fajnovou hudbu a pěknou vizuální stránku. A já říkám, proč ne? Prostě pěkná oddychovka na víkendové odpoledne. 6/10 ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Roberto, můžu ti dát pusu ??" - "Jo, asi jo !!" - "Supr !!" - "To jako teď hned ??" - "No, asi jo !!" - "..to bylo skvělý !!" - "Ušlo to !!" - "Scotte ??" - "Anó ??" - "Jestli to někomu řekneš, obzvlášť svejm bratrům, hrozně tě nakopu do zadku.." ;) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tento příběh o dospívání, v němž hlavními hrdiny resp. hrdinkami jsou ženy, lze označit jako svěží a vskutku zábavný film, který zajisté bez problémů najde své obecenstvo......... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keďže sa nechcem opakovať, ale nejako to ku filmu patrí, táto dievčenská verzia STAND BY ME ponúka presne tú istú zábavu ako jej predchodca, s tým rozdielom, že je prispôsobená mladým dámam ( malo by sa im to páčiť, ale pochybujem, že v dnešnej dobe, plnej sexy upírov a sladučkých disneyovských speváčok, ich to zaujme) a neobsahuje nijaké to násilie. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Je to průměrný pohodový film. Za to jak to ,,holky" zahrály a bylo mě snima hezky, dávám jednu navíc. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Presne tak ako pise Pepo : babska variacia filmu Stand By me. Stary film je z 1986, natocil ho tusim Rob Reiner a hrali Will Wheaton a Rieka Phoenix. Nechapem, zte to na seba zarobilo, holt US mentalita je Europe zas hodne vzdialena : 30 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Nie je to nijako zvlášť hlboké, ale je to úžasná komédia, ktorá má chytila za srdce aj vďaka tomu, že som ju videl v puberte. 6/10 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Čtyři ženské se sejdou a vzpomínají na dospívání, nerozlučná čtyřka. Možná místy dost sentimentální, ale poctivá práce. Děvčata hrají přesvědčivě a musím říct, že mne to strhlo. Jó, kamarádství je cenná věc. 80% ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrný film, jenž má velkou výhodu v Christině Ricci, která zde dokazuje že již ve svých 15 letech byla skvělá herečka. Zbytek filmu ničím nevyčnívá (snad jen zajímavá minirolička Brendana Frasera je zajímavá). ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Tento film je moje srdcová záležitost. Když jsem ho viděla poprvé, tak jsem byla ještě malá holka a strašně se mi líbil příběh postavený na tom, že jsou 4 nejlepší kamarádky, které se sejdou a vzpomínají na to, co zažívaly jako malé holky. Hned jsem si musela tenkrát koupit kazetu s tímto filmem a viděla jsem ho nepočítaněkrát. Kdo v dětství neměl partu kamarádek na život a na smrt a nevyvolával s nimi duchy a nezažíval jiná dobrodružství, tak asi tento film nechápe tak jako já. PS: Srovnávat film s Kingovou adaptací Stand By Me (Stůj při mě) mi přijde totálně mimo mísu. To pak můžete říkat, že to od Kinga obšlehla všechna díla, zabývající se bandou dětí a jejich dobrodružstvími... ()

venison 

všechny recenze uživatele

Velice poklidný příběh o jednom létě holčiček, které se pomalinku mění v ženy.. Hezké připomenutí dětství :-) Příjemné herecké obsazení.. :-) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Čtyřem dvanáctiletým dívkám se při hře na vyvolávání duchů podaří vyvolat ducha malého chlapce, který byl před mnoha lety v místním městečku zabit. Aby mu byl dopřán klid, rozhodnou se dívky, že vypátrají, co se tenkrát stalo. Toto pátrání také odhalí jejich vlastní ztráty a nálezy, a navždy zpečetí jejich přátelství... Původně jsem chtěl dát o hvězdičku víc, protože příběh holek mne docela bavil, a navíc už tenkrát některé z nich ukazovaly, že mají herectví v krvi (Thora Birch, Christina Ricci). Dost se mi líbilo jak se pátrání po smrti malého chlapce, změnilo v řešení vlastních problémů, kterých měla každá z dívek požehnaně (a to jestli jí rostou či nerostou prsa bylo tím posledním). Ale nemohu odpustit tvůrcům filmu habaďůru na diváka, kdy do filmu _jakože_ nasadí Melanie Grifith, Demi Moore, Brendana Frasera (dámy jsou i hlavním motivem posteru) - a přitom každý z nich stráví na obrazovce jen několik málo minut... ()

Reklama

Reklama