Reklama

Reklama

Sonic Youth: Sleeping Nights Awake

všechny plakáty
Hudební
USA, 2007, 82 min

Hudba:

Sonic Youth

Obsahy(1)

Sedm mladých studentů filmového umění dostává do rukou digitální kamery a mají za úkol zdokumentovat koncert vlivné indie-rockové skupiny Sonic Youth, a to jak v zákulisí, tak na samotném jevišti. 4. července 2006 dostává sedm studentů nevadské střední školy ve městě Reno do rukou digitální kamery a s povolením vstupu do všech prostor jsou vpuštěni na koncert Sonic Youth. Kapela, která vychovala generace indie rockerů, toleruje všudypřítomné děti s jejich kamerami a pubertálními otázkami s trpělivou pobaveností. Muzikanti hrají basket, drnkají na na zakázku vyrobené kytary z jejich úžasné kolekce a diskutují o burritos, pivu a bassu. Kromě toho všeho si pak vystřihnou elektrizující koncertní show. Produkován neziskovým filmovým programem pro mladé, Project Moonshine, tento vtipný a neokázalý dokument představuje jednu z nejvlivnějších kapel posledních 25 let v novém, svěžím světle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

SLOTH 

všechny recenze uživatele

ono pro fanousky sonicu je to jiste bajecny film a kdyby me nekdo natocil takovyhle film o coldplay nebo o fratelis tak bych byl nadsen a bylo by plno bodu a pak bych se jeste chvili radovalk ale pak by toho bylo dost. ale tento film pro lidi ktery maji radi jen indie rock a povrchove znaji sonic youth byl mozna az moc zbytecne dlouhy spis to byl zaznam z koncertu nez dokument ty se tam objevily vzdy na 5 minut pak 15nactiminutove hrani a pak zase 5 minut kdy se bavi o buritos ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Sonic Youth jsou pro mě hudební bozi, takže jsem si dokument náležitě užil. Částečně mi umožnil nahlédnout na SY zase s trošku jiného úhlu, což je fajn. Na druhou stranu pro mě bylo trochu frustrující sledovat, jak se tu studenti občas ptají na hlouposti a přitom je mnoho zajímavějších a důležitějších věcí, na které by se dalo zeptat... :) Film nenudí, člověk se dozví něco málo ze zákulisí a přitom shlédne i něco z koncertu.. Správný fanoušek nebude zklamaný, jenom by to chtělo dokument, který půjde trochu hlouběji... ()

mty 

všechny recenze uživatele

Mě to jako fanouška Sonic Youth potěšilo, ale rozhodně nejde o nic převratnýho (narozdíl třeba od Beastie Boys - Awesome I Fuckin Shot That). Možná škoda, že rozhovory měly tak málo prostoru a střih by rozhodně mohl být dynamičtější, ale najdou se i vtipný momenty a SY to hraje hezky (hlavně jsem byl rád za Tom Violence), takže náhodou docela ok. ()

Reklama

Reklama