Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1992, USA po jaderné válce. Obyvatelé měst jsou ujařmeni vládnoucí vrstvou tzv. obchodníků. Dr. Paul Dean (Robert Glaudini) byl donucen pro obchodníky vyvinout mimořádně nebezpečného parazitujícího tvora, kterým je sám napaden. Dean prchá na venkov doufaje, že stihne objevit způsob, jak tvora zabít. A to nejen aby si zachránil život, ale aby nebezpečný objev nepadl do rukou tyranské vlády. (J.Connor)

(více)

Recenze (16)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příklad skupiny horrorů 80.let, které dnešní generace asi příliš neosloví. Úžasný Vetřelec vznikl o tři roky dříve ( a Parazit z něj nepokrytě čerpá, což by mi zrovna tolik nevadilo), ve stejné době se natáčí úchvatná triková podívaná, Věc, na níž se dokonce S.Winston podílel! Terminátor, Vetřelci i Predátor teprve přijdou, ale zde se trikový mág moc nevyznamenal. Jeho parazit je bez nápadu, nudně obyčejný, něco mezi ozubenou žížalou, pijavicí a slimákem. Příliš křečovité pohyby ukazují na nezvládnutí mechanických efektů (zatímco vetřelec i facehugger jsou rychlí jako blesk, o Věci nemluvě). Mám velmi rád osmdesátkové horrory, ale tohle je skutečně tuctové béčko na jedno podívání. D.Moorové to sice sluší, leč její prkenné herectví dokonale zapadá do celkového vyznění filmu. Partička rádoby ostrých mlaďasů je pak vyloženě k smíchu... kromě pár gore efektů a hudby se mi nejvíce líbila roztomile naivní hoteliérka v podání kouzelné Vivian Blaineové. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem si film pustil hlavně kvůli mladičké Demi Moore a taky mě docela zajímalo, jak si povedou bratři Bandovi a byl jsem na konci docela překvapen... Ne, že by byl Parazit nějaká pecka, ale je to docela příjemné béčko, se slušným parazitem, směšnými akčními scénami a docela roztomilou Demi Moore... A bratři Bandovi taky vysloveně nezklamali... Hudba, stejně jako režie je ucházející... Ale ja fakt, že Bandovi ve spojení s Gordonem a Yuznou jsou mnohem, mnohem lepší... ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Film, jehož jedinou dnešní devízou je, že se jedná o druhý film Demi Moore. Klasický postvetřelcovský brak, který potěší několik slow-motion záběry (například puklá hlava majitelky hotelu) a samozřejmě pozdější manželkou Bruce Willise v roli pěstitelky citrónů na post-apokalyptickém venkově. Levné, přihlouplé, ale stále zkouknutelné béčko. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Parasite je dalším z řady nedoceněných osmdesátkových béčkových hororů. Na svědomí jej má Charles Band, jehož tvorba patří mezi moje oblíbené, ale hlavní důvod proč jsem si tento film pořídil, byla mlaďounká Demi Moore. Pro ni to byla vůbec první velká role a nevedla si vůbec špatně. Dokonce se v jedné z vedlejších rolí objevil i její první manžel hudebník Freddy Moore, se kterým se během natáčení sblížila. Sice nevím, co na něm herečka viděla, ale naštěstí tu moc prostoru nedostal. Za to Luca Bercovici ano. Přestože v té době šlo ještě o nepříliš známého herce, tenhle chlapík patřil k tomu nejlepšímu, co nám film nabídl. Pojďme ale k samotnému filmu. Charles Band původně film promítal v 3D, takže v tehdejší době se použité triky zřejmě líbit museli. Nicméně v té dnešní už nad nimi mnozí ohrnují nos. Je pravda, že akční pasáže (tedy převážně souboje) vypadají dost komicky, ale to je tak jediné co bych filmu vytkl trochu více. Jinak jde o klasické béčko se vším všudy. Monstrum vypadá slušně, vysátá těla a explodující hlavy rovněž, místy slušná atmosféra, takže já si nemůžu stěžovat. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický trash z prvej polovice 80. rokov, ktorého technicko - vizuálnu stránku z pohľadu dnešného publika citeľne poznačil nekompromisný zub času. Niektoré triky, spomalené akčné pasáže či futuristická vízia budúcnosti, ktorú predstavuje kúsok prašnej krajiny, drevená búda a nejaký plechový hangár dnes už možno vyznievajú skôr komicky, atrapa agresívneho zubatého parazita však aj s odstupom 30 rokov pôsobí stále dobre. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních spoluprací bratří Bandových (režie a hudba) na filmu. Osmdesátková imaginace postapokalyptického světa mě vždycky bavila, pro svou punkovost. Zde je to universum jen lehce naznačeno, ale je jednou ze dvou výrazných věcí filmu. Tou druhou je Demi Moore. ne, že by tu zrovna něco předváděla, ale je to jeden z jejích prvních filmů, kdo by nechtěl vědět, jak vypadala v roce 1982? Parazit je bohužel docela nudný, hodně ukecaný, zajímavých okamžiků je jen pár (prakticky jen ty s parazitem), výrazných postav ještě méně (majitelka hotelu). Triková stránka ale slušná. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V prvom rade chcem podotknúť, že keďže bol snímok točený v 3-D, mal by byť v dnešnej dobe používaný ako študijný materiál ako snímať zábery a viesť kameru pri natáčaní na tento formát, pretože to tvorcovia v 85% dnešnej 3-D produkcie rozhodne nevedia. Snímok má výbornú atmosféru béčkového popcorňáku, vizuál som už spomínal, hudba silno pripomenie VOTRELCA ( v tomto prípade to ale myslím ako kompliment ), Demi Moore je naozaj chutná a rovnako môžme obdivovať ešte pomerne amatérsku prácičku trikového špecialistu Stana Winstona v jednej zo svojich prvých väčších kino vecičiek. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné, také trochu hloupoučké, hodně se to točí na místě, kdy chvílemi máte pocit, že se nic nestane, ale já si stejně říkám, že to vlastně splnilo svou úlohu a divák dostane parazita, jakého očekává. Co se týká trikové stránky, je hezké vidět, že Band od začátku jede v klasických tricích, což je super. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle mě nebavilo a ani jsem se v tom moc neorientoval, asi taky že jsem kousek prospal a spíš to sjížděl zrychleně moc záživný to nebylo. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Demi Moore byla odjakživa "kost" a na filmu hodně velké pozitivum. Škoda jen, že parazit to nerozjede ve velkém jako mejdan v Prcičkách. 50% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Podpriemerné sci-fi hororové C-čko so slabými efektami a ešte slabšími maskami. Aj keď tu hrá Demi Moorová, na hercov sa nedá veľmi pozerať, proste tu zo všetkého číha nízkorozpočtovosť, aj z nich. Prítom príbeh, aj keď nie je originálny, nie je zlý a ako-tak ťahá film z filmového bahna. Ale o atmosfére nemôže byť ani reči, skôr o prvkom komičnosti. Logiku ani nehľadajte. Hodnotenie: 40% ()

TO 

všechny recenze uživatele

Film Parazit se odehrává v budoucnosti, civilizace se hroutí, jeden vědec nalezl útočiště ve zdevastovaném městě a pokouší se léčit nemoc, kterou sám vytvořil. Z jeho provizorní laboratoře je partičkou grázlů neúmyslně vypuštěn smrtící parazit. Celé město je ohroženo.... jde o klasické béčko, hodně pomalé, ale celkem krvavé a parazit je dost nechutnej slizoun a Demi s velkou bouchačkou u pasu nemá chybu. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Kedysi dááávno, keď sa ešte voda sypala a na dne morskom ležalo suché hovno, som tohoto parazita videl ešte ako žiak základnej školy. No, nebolo to nič moc, vlastne taký plesnivý céčkový nezmysel o vedcovi čo stvoril nejaký vraždiaci hnus. Dnes som si to pripomenul ( ešteže sú tieto filmy na You Tube ) a treba konštatovať že nič sa nezmenilo. Ono sa to má akože odohrávať po nukleárnej vojne, ale to divák bez upozornenia len ťažko zistí. Postkatastrofické kulisy tu má predstavovať prašná cesta, jeden oplieskaný hotel, jedna ošarpaná benzínová pumpa a jeden starý hangár ako základňa obkendujúcich pankáčov. Väčšinu filmu zaberajú práve potýčky s tou bandou otrhancov ktorí do všetkých zapárajú zas a znova a prudili by až do svätého Dindi keby konečne nenarazili na toho sľubovaného parazita. Ono sa ťažko verí že jeho tvorcom má byť samotný slávny Stan Winston keď tam človek vidí čosi čo pripomína kríženca klobásy a baklažánu so zubatou papuľou. Každopádne môžeme byť radi že napokon aspoň uvidíme nejaké tie nechuťácke efekty. Treba ešte spomenúť že okrem buranov a parazitnej klobásy ide po tom vedcovi aj jeden kravaťák s parádnym fárom a ešte parádnejším lejzrovým ukazovátkom. Stpercentný brak, ale aj Demi moore musela niekde začať. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Céčko jako hrom :) . Dost staré a komické triky, podivné herecké výkony a celkem vtipná příšerka moc horor neudělají. Pamatuju si, že jsem ho viděl jako malý před mnoha lety a nezdál se mi tak zlý, ale i tenkrát mě docela nudil. A to je asi největší slabina filmu. Nuda. Prostě se skoro nic neděje a akční pasáže se omezují spíš na ataky místní party buranů na několik obyvatel zaprášeného městečka. Jedna hvězda za Demi Moore. 15 % ()

Reklama

Reklama