Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1992, USA po jaderné válce. Obyvatelé měst jsou ujařmeni vládnoucí vrstvou tzv. obchodníků. Dr. Paul Dean (Robert Glaudini) byl donucen pro obchodníky vyvinout mimořádně nebezpečného parazitujícího tvora, kterým je sám napaden. Dean prchá na venkov doufaje, že stihne objevit způsob, jak tvora zabít. A to nejen aby si zachránil život, ale aby nebezpečný objev nepadl do rukou tyranské vlády. (J.Connor)

(více)

Recenze (16)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický trash z prvej polovice 80. rokov, ktorého technicko - vizuálnu stránku z pohľadu dnešného publika citeľne poznačil nekompromisný zub času. Niektoré triky, spomalené akčné pasáže či futuristická vízia budúcnosti, ktorú predstavuje kúsok prašnej krajiny, drevená búda a nejaký plechový hangár dnes už možno vyznievajú skôr komicky, atrapa agresívneho zubatého parazita však aj s odstupom 30 rokov pôsobí stále dobre. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příklad skupiny horrorů 80.let, které dnešní generace asi příliš neosloví. Úžasný Vetřelec vznikl o tři roky dříve ( a Parazit z něj nepokrytě čerpá, což by mi zrovna tolik nevadilo), ve stejné době se natáčí úchvatná triková podívaná, Věc, na níž se dokonce S.Winston podílel! Terminátor, Vetřelci i Predátor teprve přijdou, ale zde se trikový mág moc nevyznamenal. Jeho parazit je bez nápadu, nudně obyčejný, něco mezi ozubenou žížalou, pijavicí a slimákem. Příliš křečovité pohyby ukazují na nezvládnutí mechanických efektů (zatímco vetřelec i facehugger jsou rychlí jako blesk, o Věci nemluvě). Mám velmi rád osmdesátkové horrory, ale tohle je skutečně tuctové béčko na jedno podívání. D.Moorové to sice sluší, leč její prkenné herectví dokonale zapadá do celkového vyznění filmu. Partička rádoby ostrých mlaďasů je pak vyloženě k smíchu... kromě pár gore efektů a hudby se mi nejvíce líbila roztomile naivní hoteliérka v podání kouzelné Vivian Blaineové. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem si film pustil hlavně kvůli mladičké Demi Moore a taky mě docela zajímalo, jak si povedou bratři Bandovi a byl jsem na konci docela překvapen... Ne, že by byl Parazit nějaká pecka, ale je to docela příjemné béčko, se slušným parazitem, směšnými akčními scénami a docela roztomilou Demi Moore... A bratři Bandovi taky vysloveně nezklamali... Hudba, stejně jako režie je ucházející... Ale ja fakt, že Bandovi ve spojení s Gordonem a Yuznou jsou mnohem, mnohem lepší... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Parasite je dalším z řady nedoceněných osmdesátkových béčkových hororů. Na svědomí jej má Charles Band, jehož tvorba patří mezi moje oblíbené, ale hlavní důvod proč jsem si tento film pořídil, byla mlaďounká Demi Moore. Pro ni to byla vůbec první velká role a nevedla si vůbec špatně. Dokonce se v jedné z vedlejších rolí objevil i její první manžel hudebník Freddy Moore, se kterým se během natáčení sblížila. Sice nevím, co na něm herečka viděla, ale naštěstí tu moc prostoru nedostal. Za to Luca Bercovici ano. Přestože v té době šlo ještě o nepříliš známého herce, tenhle chlapík patřil k tomu nejlepšímu, co nám film nabídl. Pojďme ale k samotnému filmu. Charles Band původně film promítal v 3D, takže v tehdejší době se použité triky zřejmě líbit museli. Nicméně v té dnešní už nad nimi mnozí ohrnují nos. Je pravda, že akční pasáže (tedy převážně souboje) vypadají dost komicky, ale to je tak jediné co bych filmu vytkl trochu více. Jinak jde o klasické béčko se vším všudy. Monstrum vypadá slušně, vysátá těla a explodující hlavy rovněž, místy slušná atmosféra, takže já si nemůžu stěžovat. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V prvom rade chcem podotknúť, že keďže bol snímok točený v 3-D, mal by byť v dnešnej dobe používaný ako študijný materiál ako snímať zábery a viesť kameru pri natáčaní na tento formát, pretože to tvorcovia v 85% dnešnej 3-D produkcie rozhodne nevedia. Snímok má výbornú atmosféru béčkového popcorňáku, vizuál som už spomínal, hudba silno pripomenie VOTRELCA ( v tomto prípade to ale myslím ako kompliment ), Demi Moore je naozaj chutná a rovnako môžme obdivovať ešte pomerne amatérsku prácičku trikového špecialistu Stana Winstona v jednej zo svojich prvých väčších kino vecičiek. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Pôvodne bol film premietaný v kinách vo formáte 3D. (beso74)
  • Demi Moore se v tomto filmu poprvé zhostila hlavní role. (Chatterer)
  • Pôvodne sa počítalo s pokračovaním, avšak tieto plány prekazil krach produkčnej spoločnosti Embassy Pictures. (beso74)

Reklama

Reklama