Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Srđan Dragojević navázal na svůj debut z roku 1992 a vrátil se ke svým svérázným postavám, včetně dvou nepostradatelných nadpřirozených bytostí. Populární frajer Nikola už má dospívající dceru a snaží se ji ochránit před rojícími se nápadníky. (Ony)

Recenze (15)

Dashiella 

všechny recenze uživatele

Dobré štyri, mala som trochu problémy, na rozdiel od jednotky. Najmä mi vadila predstaviteľka Sofie, ktorá svojím prejavom vôbec do filmu nepasovala. Príbeh mal slabšie miesta, ktoré sa nepodarilo zamaskovať vtípkami a formou. Inak kopa skvelého a inovatívneho humoru a súboje anjelov a čertov neboli nikdy tak pekelne božské! ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Po 13 letech má příběh pokračování. Nikola má patnácetiletou dceru, a i když on v jejích letech jel jako drak, snaží se dcerunku všelijak ochránit. K tomu se zase přidá Anděl a Ďábel, takže o zábavu nouze nebude. Fóry, nadávky, ujetosti-komedie jak má bejt. Ale chyběla mi tady Branka Katic. A to fakt hodně! Nicméně po těhle dvou filmech se Srdjanem ho už musim přidat do top 10. A zatim nemůžu sehnat titulky na trojku.... ()

Reklama

POciSEM 

všechny recenze uživatele

"Fik fik,je tu kurevník".Tohle je masakr.Jinak se to popsat nedá,to se musí vidět.Čika Nikola se snaží ochránit svojí dcérku před bandou nadržených zombííí striptérů a tak chodí na psychoterapie ke zhulenýmu pedofilnímu cvokařovi.Do toho všeho drží opratě nad Nikolovym jednáním naprosto famózní satanáš (Todorovič) s teploušskym andělem a náš hrdina se plácá z jednoho problému do druhýho.Peckovní Srbská komedie ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

"Hej, producente! Neopakuješ se trochu, co?" "Nebuď tak ambiciózní! Je to druhej díl. Producenti jenom ždímaj prachy a používaj vyčpělý vtipy z prvního dílu." Ten čertík to řekl přesně. Prachy byly asi hlavním důvodem, proč tenhle film vůbec vznikl. Ale nezoufejme - dájí se na tom najít i pozitivní stránky. Ale začněme těmi negativními... Jak už bylo řečeno, jsou zde použity již použité vtipy, hlášky a situace a jsou zamontovány do děje tak, že vypadají jako pěst na oko. Kromě toho byla využitá i jedna píseň z prvního dílu, jen jí byl pozměněn text, což filmu podle mě taky moc nepřidává. Dále je v Mi nismo andjeli 2 patrná absence Branky Katic - autoři se rozhodli spojit Violetu a Bubu dohromady nyní pod jménem Violeta Zubic, kterou hraje představitelka Violety z prvního dílu Vesna Trivalic - nic proti ní, ale na tuto roli se vůbec nehodí. Její přílišná potrhlost je dobře využita v Kusturicově Život je zázrak, ale zde vypadá dost pseudokomicky. A kromě toho nám všechny postavy jaksi zhrubly ve svém slovním projevu, což mi u anděla fakt vadilo. Co se pozitiv týče, Nikola Kojo zvládl svou roli naprosto s přehledem. I Mirka Vasiljevic hraje celkem dobře. Děj sám o sobě není nezajímavý, jen je zde vidět přílišná snaha o líbivost. A když tam zase řádí akční čertík Srdjan Todorovic, nemůže být přece nuda :-) Na závěr stručně řečeno, že ti, kteří viděli první díl, budou nejspíš - tak jako já - dost zklamáni. Těm, co ho neviděli, to vadit nebude.. 65% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nečakané a krásne. Romantických komédií je ako kvapiek vody v mori a najmä tých týkajúcich sa sexu je veľmi veľa, ale viac ako polovica z nich sú primitívne, nehodné vôbec vysielania, či premietania. Prvý diel je svetovo viac uznávaný, než tento druhý a to o dosť veľký rozdiel, ale mne sa prvý naopak veľmi nepáčil, napriek výbornému obsadeniu, som z toho cítil trošku chaos. Druhý zaraďujú do už spomenutej plejády filmov, ale ja môžem za seba povedať, že krajší film na túto tému som nevidel. Vzťah otca sukničkára a jeho dcéry, o ktorú sa bojí, aby neskončila ako on. Veľa hlášok, vtipných scén, akcia ma tu dostali a aj keď mnohé veci sa dali vidieť už skôr, tu boli urobené najprofesionálnejšie a konečne sa dalo na tom zasmiať, až na tie nadávky, ktoré by som tomu jediné vyčítal. Anjel je prekvapujúco dosť podobný čertovi, dej sa točí narozdiel od prvého dielu, len okolo starého známeho don Juana Nikolu a jeho dcéry, ktorej príchod na svet v prvom diely predchádzal veľký chaos. Mňa si to získalo, je to šupa. Óch devojke. :) ()

Zajímavosti (2)

  • V boji medzi anjelom a diablom na cintoríne stratil predstaviteľ diabla Zika Todorović nielen šperky, ale aj jeho zlatý zub. (Marek1991)
  • Mená na drevenej obuvi používanej Milanom (Miki Manojlović), ktorými bije svoje deti, sú Srdjan, Dušan a Mateja, čo je odkaz na Srdjana Dragojevića, Dušana Joksimovića a Srdjanovho syna Mateju. (Marek1991)

Reklama

Reklama