Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Malý nenápadný a o to príjemnejší film, v ktorom absolútne exceluje mladý Johnny Depp. Keď je na scéne strháva všetku pozornosť na seba, pričom svojej postave dodáva smutno-veselý "chaplinovský" nádych. Jeho neverbálne kreácie sú jednoducho úchvatné. Komédia s akurátnou dávkou romantickej sentimentality a povezme drámy, ktorá človeka príjemne naladí a zrelaxuje:) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh pokladajúci viac otázok než tých odpovedí. Dlhý, smutný a viac zdĺhavý než je nutné a miestami celkom dosť nudný. Príbeh rozprávajúci o tom, že keď sa zbavíte veľmi ťažkého bremena, bude človeku hneď lepšie, nie je tým, čo by som označil za zábavné ani dojemné, ale iba zvláštne. Snímka postráda dej, nejaký ten spád, alebo čokoľvek, čo by ho nejako oživilo. Filmy, ktoré sa snažia vyzerať čo možno najviac ako realita všeobecne nemusím. Každý skutočný zážitok je potreba nejako spracovať, aby z neho mohol vzísť kvalitný film alebo knižka. Jediným pozitívom sú dobré herecké výkony, ale zvyšok je jedna veľká nuda. Toto nie je dráma a už vôbec nie komédia. Väčšinu filmu sledujem protivného rozmaznaného mentála, ako robí bordel a blbosti. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ako som toto mohla ešte nevidieť. Krásne roztomilý film, po ktorom mi zostala dobrá nálada. Každému hercovi akoby bola rola šitá na mieru. Aidana musím pochváliť, bol tu fakt perfektný, Mary uveriteľná a Johnny tu podal skvelý, preskvelý výkon ... bodkovaná kravata striedala saténovú mašľu, žehličkové tousty striedali tenisovú zemiakovú kašu a úplne famózne dal čašníčku - herečku v horore - Julianne ... skvelé. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Prvá polhodina filmu je veľmi zdĺhavá a zdá sa, že pôjde len o priemernú nevtipnú komédiu. Potom ale nastúpi Johny ako novodobý Buster Keaton a zábava začne práve vďaka jeho groteskným scénam. Keď sa k tomu ešte pridala komplikovaná zakázaná láska a soundtrack v podobe najväčších hitov, nadpriemerná optimistická komédia so sympatickými hrdinami a pekným prostredím bola na svete. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp sice umí zahrát i "normální" postavy (např. J.M. Barrie ve snímku "Hledání Země Nezemě), ale nejlepší je stejně v těch svých ujetých podivínech (Střihoruký Edward, Jack Sparrow, Willy Wonka anebo Sweeney Todd) ;-) Nejinak je tomu i v případě Sama, snílka a blázna, jemuž prostě nelze odolat. Ten jednoho dne vpadne do života automechanika Bennyho a jeho sestry Joon. A jak se později ukáže, láska (snad) opravdu nezná žádné hranice :-) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Původně bylo ve scénáři, že má Sam (Johnny Depp) zanechat na prahu Jooniných (Mary Stuart Masterson) dveří uschlé květiny poté, co ho vyhodí. Nakonec se však režisér hodinu před samotným natáčením scény rozhodl záměr změnit na vyskakovacího Jacka - klauna z krabičky. (ČSFD)
  • Ruthiin film "Prom Queen Muitlator" byl natočen za 45 minut. (D3VIL)

Reklama

Reklama