Reklama

Reklama

Msta přichází z močálu

  • Česko Msta přichozího z močálu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Alec Holland prošel hroznou změnou. Jako oběť děsivé chemické nehody se stal mutantem, který musí opustit společnost a je odsouzen k prodírání se slizkým bahnem v bažinách, jimž se každý vyhne. Jeho jediným cílem je pomsta. Když se nakonec střetne s ďábelským maniakem, který je za jeho stav odpovědný, je scéna připravena na nelítostný boj na život a na smrt. (McLushi)

(více)

Recenze (79)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ničím výjimečný, nicméně roztomilý sci-fi horor. Vědec doplatí na svoji vlastní geniální kašičku a když se pak vyhrabe z močálu, je z něj zmutovaný bahenní bouchač, člověk smíchaný s kytkou. Odlehčená podívaná, hlavně dík hlavnímu hrdinovi a v závěru i jeho úhlavnímu nepříteli, jejichž kostýmy vzbuzují spíš úsměv než hrůzu a respekt. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Extrémně béčkové ve všech směrech, což několik odhalených ňader opravdu nezachrání... Jako komiksová adaptace obsahuje možná dostatek materiálu pro fanoušky předlohy, ale ta je u nás znám asi jako Čtyřlístek v Americe. Tři čtyři akční scény, které jsou většinou o tom, že hlavní ženská postava přepere kdejakého vojáka a ten chlap v podivné masce zase se všemi hází jako s malými kamínky... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dva roky před slavnou Noční můrou si Craven ještě střihl tohle béčkové sci-fi, v němž se vědec Ray Wise změní na bažiňáka, který v močálech likviduje nepřátelské vojáky, zachraňuje svou lásku v podání Adrienne Barbeau (Mlha) a ke konci zmlátí srandovního vlkodlaka. V podstatě je to hrozná blbůstka, ale má svoje specifický kouzlo a poměrně hezky se na ní kouká, a to nejen proto, že tu vystupuje David "věčnej grázl" Hess, ale hlavně díky povědomé Manfrediniho hudbě. Pozorným uším totiž jistě neunikne, že pouze vykradl vlastní motiv z kultovního Pátku třináctého. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Wes to pojal pěkně starosvětsky... a nudně. Hororové to není ani trochu, veškerá akce spočívá v tom, že Bažináč dokola katapultuje vojáky do vzduchu a tak zůstává jen ta romantika s otravnou Adrienne Barbeau. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tenhle Craven mě opravdu moc nedostal, čekal jsem víc. Už mockrát jsem tu psal, že nemám rád komiksové adaptace a tohle bylo opravdu místy až přiblbé. Omlouvám se těm, kteří tenhle žánr mají rádi, ale já ho prostě nedokážu dostatečně ocenit. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Začiatkom osemdesiatych rokov minulého storočia sa v nepreskúmaných a nezmapovaných močiaroch na juhu Spojených Štátov Amerických stretol tvorivý génius jedného muža (Dr. Alec Holland) s diabolským snom druhého (Dr.Anton Arcane). Z ich konfrontácie vzniklo monštrum. Zrodil sa "Swamp Thing". Netvor príliš silný, aby mohol byť zničený a príliš inteligentný, aby sa nechal chytiť. Rozsiahle bažiny sú jeho teritoriom. Tento snímok je jedným z prvých celovečerných filmov z dielne horrorového mága Wesa Cravena. Béčkový monster horror s nádherne gýčovými prelínačkami medzi scénami. ** ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Mizérie. Vše to začíná ale poměrně nadějně. Úvodní seznamovačka je fajn, Ray Wise jako Alec Holland je před svoji proměnou v monstrum docela sympaťák, ta jeho holka má pěkný prsa... Ale najednou tu je Swamp Thing, po kterém jdou extrémně vypatlaní vojáci. Samotný Bažináč dokonce ale v prvních záběrech nepůsobí nejhůř. Naopak působí docela dobře. Sice je na hroudu bahna nějak moc hubený a příliš připomíná člověka, ale zvlášť třeba v blízkých záběrech zezadu, kde vidíme, jak je obrostlý bůhvíčím, vypadá velmi dobře a hodně připomíná jeho komiksový předobraz. Ale pak příjde ten největší průser - záběr na jeho obličej. Jakýkoliv zbytek respektu z monstra je fuč a v tu ránu máme před sebou superbéčkovou příšerku, která vypadá jako něco, co vypadlo ze starých hororů od Universalu. Prostě pomalovanej zelenej ksicht (ještě k tomu blbě, protože spodní víčka jsou většinou normálně oranžová) nějakýho starýho chlapa, co se snaží působit děsivě. Nevím, jestli to měla být nějaká pocta starým hororům; jestli jo, tak je Craven prostě blázen. Co určitě ale nebude žádná pocta jsou desítky nelogičností a chyb (např. na konci závěrečného souboje Swamp Thing meč zvedne nahoru a meč je přesto, že s ním před vteřinou "dodělával" padoucha, úplně celý čistý a nablýskaný). Celkově je film hrozně hloupý a nudný. Dialogy jak z knížky "nejpatetičtější filmové hlášky", postavy jak ze Žhavých výstřelů a monstrum, který je spíš k smíchu. Mimochodem podle Aleca Hollanda bude v roce 2001 6,5 miliard hladovějících lidí, takže už chápu ten žánr "sci-fi" ;) (3/10) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to štěstí, ano štěstí, že jsem jako první viděl předělávku tohoto komiksu z roku 2005 Man-Thing. Cravenův o čtvrt století starší kousek je mnohem sympatičtější a koukatelnější. Je to rizí béčko. Bohužel bez pořádného násilí a gumový Swamp je opravdu neděsivý. Vlastně působí jako chudý bráška mnohem mnohem staršího Netvora z černé laguny, ale celkově film hodnotím jako fajn odpočinkovou záležitost. ------- aktualizace: nějaký šťoural mě upozornil, že blaťák swamp-thing není blaťák man.thing ... tak to připisuju jako zásadní informaci, no :-) ()

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Béčkový filmy mi nevadí když mají co nabídnout a pobaví. Tohle už je ale céčkovej biják. Díval jsem se na to hlavně kvůli D.Hess(ovi), ale ani ten to nemohl spasit. Tady prostě nefunguje nic tak jak má. Adrienne Barbeau je nesympatická a škaredá, kozy mohla nechat klidně schovaný. Příběh je triviální, ale s tím jsem počítal. Masky jsou spíš k smíchu než aby vyděsily. Budiž, bažináče bych ještě zkousl, ale ten malej paskřivec a hlavně ten chlupáč byly vrcholem trapnosti. A do toho všeho ještě Love Story. To ani není možný, že tohle natočil Wes Craven. Myslím si, že tohle dílo mělo skončit na dně bažin a nespatřit světlo světa. Tohle v dnešní době nemůže vyděsit ani malý děti. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

I mistr Craven se utne. Báchorka vydávaná za horor o zmutovaném doktorovi, který přebývá v močálech, by z hlediska hororového mohla nabídnout hodně. Jenže je to v podstatě taková nedomrlá a nestrašidelná pohádka ve které toho moc k vidění není. Když se všechno promění spolu s hlavní postavou ve zdlouhavé nic veskrze s chabou úrovní triků, je úplně zbytečné film sledovat i když se dá vnímat jako pocta starým béčkovým hororovým filmům. Snad jedině v téhle rovině film obstojí. Jenže v hororech jsem dost náročný a atributy, které pro mě představují dobrý hororový zážitek se vším všudy, tady zkrátka chybí a nedošly naplnění ani z minimální části. Pane Cravene je mně líto, ale pořádný horor si představuji jinak. 20% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Komix jsem nečetl, takže nemohu posoudit jak moc se film drží své předlohy, ale Cravenovi se tenhle kousek úplně nepovedl... Žádná hororovost, prakticky žádná akce a romantika mezi Swamp Thingem a Adrienne Barbeau taky nefunguje... Prostě jediné co se mi na filmu líbilo byl samotný Bažináč (nostalgicky jsem zavzpomínal na Netvora z Černé laguny) a hlavně pěkné prostředí močálů... Nemůžu si pomoct, ale takovému námětu vážné zpracování příliš nesedí, Jim Wynorski to o pár let později pojal mnohem brakověji, komediálněji a lépe... Ale pořád je Swamp Thing mnohem lepší než Leonardův blábol Man Thing (2005). ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ten Craven dokázal natočiť pár strašných blbostí. Všetko je tu zle, hlavná herečka škaredá, géniovia tupí, vedlajšia postava totálne retardovaný černoško a celé je to smiešne. Ku koncu, keď sa tí príšeriaci márujú už vskutku prdel z bažín. Za ten záver druhý bod ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Geniální snímek plný akčních scén,takovej zelenej mutant Rambo,kterej v džungli sejme pár vojáků,nechybí ani finálový boj dvou příšer. Film obsahuje lásku,tajemnost,nějaké to napětí a skvělou brakovost. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé béčko. Filmy podle komiksu mám celkem rád, Swamp thing jsem sice nikdy nečetl. No a navíc jsem k tomuhle dílu přistupoval dost skepticky, i když to natočil Craven tak jsem si nebyl jist jestli chci vidět ještě nějaký filmy odehrávající se v bažinách. Ty co jsem viděl mě spíše zklamaly(Man thing). No a nakonec jsem tohle dokoukal bez problémů. Sice to není ani moc hororové ale dobře se na to kouká. Herci v podání Wise a Hesse kterej je zase za hajzla byly dobří, Barbeau jsem nikdy nijak moc nemusel a ani tady se nic nezměnilo. Atmosféra močálu byla ucházející ale trošku pro tenhle film zbytečná. Nejlepší byla asi hudba od Manfrediniho která zase jak je jeho zvykem evokovala dokonalej Theme z Pátku 13. Craven zručně natočil takovej průměrnější horůrek kterej ale na víc jak na 50% nemá. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tento film se zapsal do mé osobní sbírky rekordů, kterou si nepíšu, ale 5 x jsem u toho usnul a nepodařilo se mi na něj dodívat, teď po šesté konečně ano a cítím se jako vítěz . Sice je to blbost na kvadrát s ubohým téměř vším na co si jen vzpomenete, masky, škaredá ústřední hrdinka ( ukáže sice ňadra, ale fakt není o co stát) scénář a režie ( bažiňák dělá uáá a každýho zahodí jako Hulk medvěda ) , ale taky se dá říct..a teď jsem zapomněl myšlenku. No každopádně, tohle je horor, na který můžete mrknout i s ratolestmi a oči jim budete zakrývat akorát tak při té scéně s kozama. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

V podstate sa jedná o veľmi príjemný Béčkový scifi horor. Herecké výkony nie sú nič moc, celý film stojí prakticky na dobrých maskách (až na tú poslednú) a celkom zaujímavom príbehu. No človek ako ja dokáže na filme oceniť aj krásne prostredie močiara a peknú prírodu. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Thank God for Jude. První půlhodina je "povinně" zahřívací, ale pak už se to jen veze na té skvělé 80' hororové atmosféře, kterou tak miluju. Poctivé béčko z bažin. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Tohle bych nenazval ani hororovým béčkem, ale rovnou céčkem. Triky a kostýmy působí strašně srandovně. Týpek v bažině celý film jen katapultuje pár vojáků do vzduchu. Kdyby je aspoň trhal na kusy. Spíše mi to připadalo jako romantický film. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na zábavné hororové béčko, ale dostala se mi nudná podivnost, která má s hororem pramálo společného. Kdo čeká vražedné monstrum z močálu a napětí, zde se mu nedostane ani jedno. ()

Související novinky

Swamp Thing našel režiséra

Swamp Thing našel režiséra

05.09.2018

Očekávaný seriál Swamp Thing od nově založené služby DC Universe má konečně režiséra. Nějakou dobu se šířily spekulace, že by pilotní díl mohl natočit producent seriálu a mistr hororů James Wan … (více)

Reklama

Reklama