Reklama

Reklama

Msta přichází z močálu

  • Česko Msta přichozího z močálu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Alec Holland prošel hroznou změnou. Jako oběť děsivé chemické nehody se stal mutantem, který musí opustit společnost a je odsouzen k prodírání se slizkým bahnem v bažinách, jimž se každý vyhne. Jeho jediným cílem je pomsta. Když se nakonec střetne s ďábelským maniakem, který je za jeho stav odpovědný, je scéna připravena na nelítostný boj na život a na smrt. (McLushi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

I když to není takový horor, jak se tady prezentuje, i když ten panáček není tak nechutný jako na plakátu, musím říct, že mě příjemně potěšil. Nápad je jako vždycky vynikající a nezačíná to odprostředka, jak je leckde zvykem. Ve filmu je popsána celá geneze vzniku toho monstra a ohledně příběhu jsem dostal to, co jsem očekával. Kolikrát jsem si říkal, jestli udělá to, co předpokládám, že by udělat měl, a naštěstí mě nezklamal, protože by tím ovlivnil děj i moje hodnocení. Na rozdíl od některých si myslím, že to zase taková ptákovina nebyla, byť je to béčko už podle názvu. Jednak tím, že příběh byl logický, na svou dobu má poměrně solidní triky (dorůstání ruky) a akčních scén tam bylo dostatek, takže se člověk nenudí. Film se může zdát jako klasické klišé o šílených vědcích, ale Alec Holland není šílený ani malinko. Těším se na další část. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná hovadina a mé první setkání s béčkovou produkcí má, jak jinak, velmi osobní pozadí. Jeden víkend s párem kutilů, kteří s pájkou v ruce dokázali z té krabice plné drátků vydolovat imaginární svět nám doposud nepoznaný. Byla to úžasná sranda! Ano jsme někde v roce 1987! A kde splašili to torzo videa a filmy - fakt netuším! Vůbec mě to tehdy nezajímalo! Jestli to někdo z nich čte - ozvěte se! ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl pár záběrů z Cravenovy Swamp Thing v dokumentu z cyklu o nejslavnějších režisérech Hollywoodu (srandu si nedělám) a izolovány od zbytku filmu ve mně vyvolaly očekávání dojemně pitomého béčka. Ve skutečnosti je pravda trochu jinde. Řekl bych, že se Cravenovi povedlo skloubit komiks s filmem líp, než většině ostatních režisérů. Jinak řečeno, jeho film má přesně tu správnou dávku naivity, akce i nadsázky, aby sám sobě nepodrážel nohy. Jenže Craven měl také vždycky problémy s finišem a zrovna tady to platí dvojnásob. Navíc se v závěru citelně projeví nedostatek financí na opravdu mizerných maskách, z nichž i gumová "věc z bažin" vypadá ještě zdaleka nejlépe. Je velká škoda, že si film neudrží své kouzlo až do konce, ale o sračku, za jakou jej mnozí považují, se určitě nejedná. Christopher Reeve udělal chybu, že nenechal Cravena režírovat čtyřku Supermana. Nemusela dopadnout tak, jak dopadla. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Komix jsem nečetl, takže nemohu posoudit jak moc se film drží své předlohy, ale Cravenovi se tenhle kousek úplně nepovedl... Žádná hororovost, prakticky žádná akce a romantika mezi Swamp Thingem a Adrienne Barbeau taky nefunguje... Prostě jediné co se mi na filmu líbilo byl samotný Bažináč (nostalgicky jsem zavzpomínal na Netvora z Černé laguny) a hlavně pěkné prostředí močálů... Nemůžu si pomoct, ale takovému námětu vážné zpracování příliš nesedí, Jim Wynorski to o pár let později pojal mnohem brakověji, komediálněji a lépe... Ale pořád je Swamp Thing mnohem lepší než Leonardův blábol Man Thing (2005). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ničím výjimečný, nicméně roztomilý sci-fi horor. Vědec doplatí na svoji vlastní geniální kašičku a když se pak vyhrabe z močálu, je z něj zmutovaný bahenní bouchač, člověk smíchaný s kytkou. Odlehčená podívaná, hlavně dík hlavnímu hrdinovi a v závěru i jeho úhlavnímu nepříteli, jejichž kostýmy vzbuzují spíš úsměv než hrůzu a respekt. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Kostýmy příšer se ve vedru neustále rozpadaly, a to dokonce i na hercích, a musely se tedy stále lepit. (LION-MR.T)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Lena Weina a Berniho Wrightsona. (Hans.)

Související novinky

Swamp Thing našel režiséra

Swamp Thing našel režiséra

05.09.2018

Očekávaný seriál Swamp Thing od nově založené služby DC Universe má konečně režiséra. Nějakou dobu se šířily spekulace, že by pilotní díl mohl natočit producent seriálu a mistr hororů James Wan … (více)

Reklama

Reklama