Reklama

Reklama

Delicacies of Molten Horror Synapse

Krátkometrážní
USA, 1991, 10 min

Režie:

Stan Brakhage

Recenze (4)

dwi 

všechny recenze uživatele

Jeden by ani nevěřil, jak může být různě deformovaný celuloid krásný. Brakhage na podobné čiré surrealistické hříčky loví imaginaci z podvědomí, čemuž i odpovídá tvůrčí pojem closed-eye vision. Hektické a zmatené tempo, epileptická koláž záběrů či problesky s tmavou obrazovkou sice dají vašim očím hodně zabrat, ale co byste taky očekávali od filmu s takovýmhle názvem. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

No, tieto výtvarné krátke filmy od Stana Brakhageho mi toho moc nedávajú, skoro vôbec nič. Možno by to bolo trochu lepšie ak by som si k tomu zohnal nejaký dobrý psycho podmaz a niečo halucinogénne. Ale keď som to pozeral bol som „čistí“ - čiže 1*. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Proti Brakhagemu nic nemám, některé jeho výtvarné experimenty se mi i opravdu líbily. Je ale nutné říct, že těch opravdu dobrých vizuálních nápadů v jeho dílech zas tolik není (z toho co jsem viděl, nejsem zase nějakej fanda), tedy ne zas tolik, aby stopáž filmu přesáhla 3 minuty. Tenhle kousek těch zajímavých momentů obsahuje opravdu poskrovnu a navíc je (oproti jiným, které by si to i zasloužily) nesnesitelně dlouhý. ()

amirgal 

všechny recenze uživatele

Nepodařilo se mi najít pro tenhle snímek jednotící myšlenku, protože ve mně nezanechal ucelený dojem a rozpadl se mi do podezřele zjednodušených a konkrétních objektů - papyrus s haiku, pád zelení, valící se barevné kameny a čerstvá krvavá skvrna na bílem ubrusu ... ()

Reklama

Reklama