Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký letec Jim Carmody se dostane do čínského zajetí. Když se mu podaří utéct, působí v misionářské stanici jako falešný katolický kněz. Situace se zkomplikuje, když se zamiluje do krásné Anny Scottové a jeho čínští pronásledovatelé objeví jeho úkryt. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Flego 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet ( podľa rovnomennej knihy Williama Edmunda Barretta ) odohrávajúci sa v roku 1947 počas občianskej vojny v Číne. Do malej americkej misii príde katolícky kňaz ( Humphrey Bogart ) a čoskoro si získa priazeň čínskych dedinčanov. Po prezradení vlastnej identity sa síce príbeh obohatí, ale čoskoro opať zapadne do priemerných vod. Aj napriek romantickej vložke. Druhý komentár. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Bogart sice dobře hraje kněze, ale nejsem si jist, jestli také člověka, který se za něj vydává a u oltáře byl naposledy jako děcko. Také děj a dialogy, které se točí kolem trochu podivného chování údajného kněze, nepatří mezi ty nejzáživnější. Průměrný film bez výraznějších okamžiků, ale naštěstí taky bez nesmyslných excesů. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Velmi podnětný film o tom, jak falešný kněz dokázal bez tradičních katolických ceremonií (protože se v nich coby skutečný sestřelený pilot a bandita vůbec nevyznal) autenticky zprostředkovat lidem (zde prostým čínským vesničanům) Boží lásku. Výborný Bogart se v úvodu objeví jako obvykle se zbraní v ruce, takže je divák držen v očekávání, zda dojde na (klišovité) akční finále. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dokázala jsem se na to koukat bez toho aniž bych usnula, což beru jako velké plus, i když se mi jednou oči zavřely, to přiznává, ale Humphrey Bogart je velmi charismatický herec a dokázal upoutat moji pozornost, chvílemi mi dokonce připomínal i George Clooneyho, takže ve své roli byl skvělý. Co bylo horší byl příběh samotný, nefungovalo to jako drama, ani jako romantický žánr, žádné napětí, střílení, bojování, prostě nic, celý film běžel v jedné jediné dějové linii bez gradace příběhu a hraní kostek vážně jako gradaci neberu. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama