Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co Pollyana osiří, přestěhuje se i se svou tetou do bohatého města Harrington, kde by se měl jejich život o mnoho zlepšit. Pollyanina teta stále trvá na skromném a slušném životě, přesto Pollyana po celém městě šíří svůj optimismus a veselou náladu a to i na každého nevrlého samotáře a ubrečeného hypochondra. Jediný, kdo má problémy s přijmutím Polly do svého srdce, je její teta. V neshodách, které mají místní lidé s Pollyinnou tetou je to Pollyanna, která dává lidem sílu k tomu, aby si stáli za svými názory a vírou. Poté, co je Pollyana vážně zraněna, si její teta konečně uvědomuje, jak moc svou neteř miluje. Dokáže teta vrátit zpět onen optimismus celému městečku a zachránit ho tak? (Michelle8)

(více)

Recenze (15)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Ze začátku filmu mi Hayley Mills přišla strašně nesympatická a protivná a říkala jsem si, proč nevybrali nějakou milejší herečku do takové role? Ale postupem příběhu jsem si začínala uvědomovat, že přesně to byl záměr filmařů. Chtěli, aby samotný divák se do Hayley zamiloval jako do hodné, naivní a hodně pozitivní slečny, která díky své milé povaze pomůže několika lidem a dokonce je změní i k nepoznání. Moc mě bavila postava Mrs.Snow, kterou ztvárnila Agnes Moorehead, přesně na její postavě ve filmu můžeme vidět, jak prosté veselé dítě dokáže změnit život. Konec mě velmi překvapil a rozplakal, proto dávám celkem 4*. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Som mierne sklamaná scenárom a hereckým prejavom hlavnej hrdinky. Film je, ako dielo svojej doby, navonok dokonalý, ale na súčasníka pôsobí gýčovo a výsledný efekt je presladený a priehľadný. Nič to však nemení na skutočnosti, že samotný príbeh Pollyanny je vo svojej podstate jedinečný. Hygienik má úplnú pravdu, remake z 2003 je výrazne lepší. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Hayley Mills. S jej make-upovou tváričkou a afektovaným vystupovaním zničila dva filmy, ktorých remaky milujem. Pollyannu (1960) remake z roku 2003 a Pascu na rodičov (1961) - remake z roku1998, kde hrala svoju prvú rolu Lindsay Lohan. HM je v tom asi nevinne, bola skrátka produktom svojej doby. Dnes mi ten herecký prejav príde dotieravo odpudivý a preto som rád, že existujú remaky vďaka, ktorým poznajú tie príbehy aj mladšie generácie. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

Eleanor Hodgmanová Porterová (19. prosince 1868 v Littletonu v New Hampshire – 21. května 1920 v Cambridge v Massachusetts) byla americká spisovatelka knih pro děti a pro mládež. Jejími nejslavnějšími knihami jsou Pollyanna (1913) a její pozdější pokračování Pollyanna dorůstá (1915) kopírováno z wiki deda:-) ()

Pampa 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, třikrát nuda. Zřejmě šetřili rozpočet, protože jsou zde do nekonečna natahovány zbytečné scény např. úvodní chlapec a obruč, duha vytvořená lomem světla, pastorovy proslovy atd. Škoda více jak dvou hodin, které jsem u tohoto "skvostu" trávila. Původní myšlenka knihy úplně zadupána. Příště dám přednost živější verzi. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama