Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktorka Susan Wheeler (Genevieve Bujold) sa po smrti svojho najlepšieho priateľa v bostonskej nemocnici, kde vykonáva prax, rozhodne dopátrať, čo bolo príčinou jeho smrti. Zistí, že až príliš veľa hospitalizovaných mladých a zdravých ľudí upadá do kómy, z ktorej sa už nikdy nepreberú. Pri svojej snahe zistiť, prečo k tomu dochádza, naráža na nepochopenie svojich nadriadených i milenca, kolegu Marka Bellowsa (Michael Douglas), ktorý by nerád ohrozil svoju sľubnú kariéru

V poradí len druhá kniha s názvom Kóma a už bestseller od Robina Cooka bola predlohou pre tento film. (Yoss)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

honajz 

všechny recenze uživatele

V určité době podobné filmy běžely v kinech a televizi jak na běžícím pásu, a ostatně byly populární i v 90. letech. Německé Fleisch (Kandidáti života a smrti) nás dospívající tehdy strašilo docela hodně. Tohle je taková rozvleklá Ambulance bez akce a bez napětí. Úvod trvá skoro hodinu, přičemž sázka na protivnou, emancipovanou babu bez citu se podle mne moc nepovedla, protože na konci jsem si fakt přál, aby tu hadici našel pozdě a skončilo to celé v Jeffersonově institutu. Možná by mě i víc potěšilo, kdyby šlo o sektu mimozemšťanů zkoumajících lidská těla nebo odebírajících brzlík potřebný pro jejich přežití. Navíc má holka kolikrát štěstí, třeba když pobíhá po těch chodbách, že ji nikdo nevidí dřív, taky mě udivilo, že už po tom objevu ve sklepě nebo po zavření vraha do mrazáku s mrtvolami sama nevolala policii, a tak vůbec. Na zhruba podobné téma se mi o hodně, hodně víc líbil thriller Exterme Measures s Hugh Grantem a Gene Hackmanem. Hvězda navíc za Toma Sellecka, ačkoliv si moc nezahrál. Michael Douglas je tady do počtu, a popravdě jeho postava se možná měla zachovat víc jako macho. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký spisovateľ Robin Cook vydal v roku 1977 svoju druhú knihu, román "Kóma". Konšpiračný horrorový thriller z lekárskeho prostredia. V roku 1978 ho sfilmoval režisér Michael Crichton. Natočil zaujímavý, napínavý film s prvotriednym hereckým obsadením. Robin Cook sa na túto tému stručne vyjadril: "Druhá kniha Koma se stala bestsellerem, Michael Crichton podle ní natočil film s Michaelem Douglasem. Považuji ho za svůj nejlepší román.". Súhlasím. Je to dobrý román, i dobrý film. **** ()

Reklama

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Fíha, tak to jsem si zavzpomínala na éru Robina Cooka a jak to rodičové všech mých kamarádek a kamarádů za našeho dětství hltali....já od něj nečetla nic, nějak jsem na to tenkrát byla malá. V televize se mi V komatu včera moc líbilo - pořád stejně aktuální, navíc povedeně udělané, napínavé až do konce... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Starší kúsok z kategórie tých lepších, aký sa nestratí ani v dnešnej dobe prekombinovaných zápletok a situácií. Nemáme až do konca jasné, kto je na akej strane, aj keď sa dá tušiť, kam vedú hlavné nitky zločinu. Niektoré naháňačky by sa možno dali skrátiť pre lepší spád deja, ale nahrádza to prevedenie úschovne živých mŕtvol, ktoré ma niekedy dávno úplne ohromilo. –––– Můžeme ho držet při životě rok, dva, neomezeně dlouho. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tenhle námět mě velmi zaujal. Podezřívám po zkušenostech i české nemocnice z něčeho podobného. Sice ne nutně přesně toto, ale jsou i jiné motivace, proč se zbavovat pacientů, že. Navíc zpracováno je to skvěle. Nejdřív to vypadá, že hlavní hrdinka je kráva a nakonec jí člověk fandí. U žádné z postav nevíte, kde si stojí. Hudba se první hodinu vůbec neobjeví, ale pak je furt a Jerry nezklamal. Závěrečnou půlhodinu mi bušilo srdce tak, až jsem se bál, že mě odvezou na OR 8. Snímek by se vůbec neztratil jako jedna z lepších epizod Krajních mezí, ačkoliv toho sci-fi tam zas tolik nebylo, v Mezích by za to samozřejmě mohli mimozemšťané. Takhle to bylo lepší. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (2)

  • Pri lekárskej vizite v Jefferson Institute jasne vidno, že všetky pacientky majú odhalené prsia. Keď o pár minút neskôr prechádzajú cez miestnosť strážnici, pacientky majú prsia zahalené. V nasledujúcej scéne, keď strážnici hľadajú Susan Wheeler (Geneviève Bujold), ich majú opäť odhalené. (Jayem)

Reklama

Reklama