Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Západná Bosna na jar roku 1942. Nemci nastupujú jednu zo svojich protipartizánskych ofenzív smerom na Kozarskú planinu. Kozarskí partizáni oslobodia nemeckú kolónu obyvateľov Dragojeva, ktorý sa k nim pridávajú . Prijedora je dobytá a napriek prebojovaniu sa časti obklúčených partizánov je zbytok obklúčený a prinútení sa na Kozarskej planine ukryť v bunkroch a zemliankach a prečkať prechod Nemcov, Ustašovcov a Srbských žandárov cez planinu. Kozarský partizáni sa znova sformujú do jednotky a vedú boj z tylu nepriateľov. (andykovac)

(více)

Recenze (4)

Radko 

všechny recenze uživatele

Ratatatata, bum bác, pif - paf. Ustašovci a náckovia vďaka hrdinskému partizánskemu juhoslovanskému odboju padajú ako muchy. Problémom je, že v pomere k partizánom je hitlerovcov naozaj ako múch, navyše majú tanky a výkonné rychlopaľné guľomety, delá. Nacistické útoky navyše zhora istí útočná letka. Nečudo, že odbojári sú temer stále nútení ustupovať. Nacisti sú jeden ako druhý stelesnením diabolského zla, Ustašovci a četníci im v tom zdatne sekundujú. Partizáni sú zase naopak udatne hrdinnní a plní lásky, starostlivosti o bezvládnych, ranených a malé deti. Do jedného sú zároveň komunisti, ktorým gramotný člen, nazývaný básnik po večeroch recituje depeše o dianí vo svete, i o úspešnom odboji Tita a jeho družiny. Lásku kolia guľky Švábov, no tu sa bojuje do posledného mŕtveho. Jednorozmerná partizánska jednohubka. Každá zo strán má len jeden rozmer, buď diabolské zlo, alebo udatné dobro. Nakrútené tak, že priaznivec bojovej akcie ocení aj po rokoch. Ako hold naozaj hrdinnému a urputnému odboju juhoslovanských partizánov, hodnotiacu hviezdu prihadzujem. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodná výprava, davové scény, všadeprítomný chaos, skaza a smrť, všetko snímané vo veľkých celkoch. Sledujeme osudy jednotlivcov, niekedy však aj pomocou scenáristických barličiek. V našich kinách bežal tento film v roku 1964. Tretí komentár. ()

PaulCZE 

všechny recenze uživatele

I přes přehnané scény tam jsou koukatelné pasáže. Jugoslávci na rozdíl od nás bojovali, nepočítaje odboj a jednotky v zahraničí. ()

Reklama

Reklama