Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dny, kdy se princezna Beatrice (Jessie Royce Landis) těší královskému životu, mohou být u konce, pokud její dcera, princezna Alexandra (Grace Kelly), neudělá dobrý dojem na vzdáleného bratrance, který přijede na návštěvu do jejich paláce. Prince Albert (Alec Guinness) prohledával celou Evropu, aby si našel nevěstu, a brzy ho život v paláci začne nudit, navíc má daleko větší zájem o majetek než o Alexandru samotnou. Aby se nějak zabavil, začne hrát fotbal s profesorem (Louis Jourdan) a Alexandřinými bratry. Pozve profesora na večerní ples, během něhož sleduje, jak elegantně tančí s Alexandrou. (Streeper)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Během natáčení se Alec Guinness setkal s Jamesem Deanem jen pár dní před jeho tragickou smrtí. Dean tehdy ukázal Alecovi své nové Porsche. Ten mu tehdy dal přátelskou radu: "Zbavte se proboha toho auta, nebo se v něm do týdne zabijete." Guinnessova předpověď se naneštěstí ukázala jako naprosto pravdivá. (Karlos80)
  • Je to již podruhé, co si Jessie Royce Landis zahrála matku Grace Kelly. Poprvé se tak stalo v Hitchcockově filmu Chyťte zloděje (1955). (Karlos80)
  • Grace Kelly se skutečně stala šlechtičnou, když se osmnáctého dubna 1956 provdala za monackého knížete Rainiera. (Karlos80)

Reklama

Reklama