Reklama

Reklama

Povídání o pejskovi a kočičce


Jak pejsek s kočičkou myli podlahu (E01)

(epizoda)
Animovaný / Rodinný
Československo, 1950, 9 min

Režie:

Eduard Hofman

Předloha:

Josef Čapek (kniha)

Scénář:

Eduard Hofman

Kamera:

Josef Střecha

Hudba:

Jan Rychlík

Hrají:

Karel Höger (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Pejsek s kočičkou jednoho dne uviděli, jakou mají ve svém domečku ukrutnou špínu. Rozhodli se, že ji uklidí. Úklid to byl pořádný, až jim z toho šla hlava kolem a tlapky bolely! A jak se jim to povedlo? O tom se už přesvědčte sami… (Rodriguez)

Recenze (29)

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak pejsek s kočičkou myli podlahu je první díl z večerníku POVÍDÁNÍ O PEJSKOVI A KOČIČCE. Je o tom, že měli doma bordel, především podlaha vypadala jak někde ve stodole. Tak se ji rozhodli umýt a vyloženě po svém, jako zvířata. Nejlepší na tom dílu bylo to, jak v závěru pejsek vysušil podlahu kočičkou, která byla nakonec úplně černá. Víc než "jak myli podlahu" by se tedy měl ten díl jmenovat "Jak myli sami sebe". :-) Rozhodně co je ale na tomto díle a vůbec na celém Večerníčku to hlavní, tak to je animace a především dokonalý přednes Karla Högera. A ta jednoduchá animace je tak krásná. V ní je ukrytá taková ta nostalgie jako v celém tom Večerníčku. Dnešním dětem se už nelíbí, ale nám ještě jo. [1487. hodnocení, 28. komentář, 84%] ()

Heroine

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nejsi ty nějaký nemocný? Vždyť ti kape z huby pěna! Co to s tebou je?"... Nevím co dodat. Vždycky jsem pejska s kočičkou nesnášela, ale je to neprostá klasika. Radši se zdržím hodnocení... ()

Antrey 

všechny recenze uživatele

Nejdřív pověsil na šňůru pejsek kočičku a pak kočička slezla a pověsila pejska. A tak tam spolu viseli. Nejlepší! ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Ale jo, Pejsek a Kočička je klasika. Jako dítě to bylo mé velmi oblíbené. Pravda že dnes z toho mám trochu legraci, ale řekla bych že některé věty v podání pana Högera jsou nezapomenutelné. Navíc kdo žije v domácnosti s deseti lidmi a alespoň trochu uklízí, asi dobře chápe větu "Podlaha byla mokrá, a moc čistá taky nebyla". A možná že i ten kdo žije v domácnosti sám. Náhodou podle mě, to má i přes to, že už je to velmi staré, dost moderní podání a myšlenku. A malé děti to baví stále. ()

Anteia 

všechny recenze uživatele

Na tohle se člověk může podívat v jakémkoliv rozpoložení a v jakémkoliv věku a vždy ho to potěší! A hlavně Pejsek s Kočičkou jsou nejlepší inspirací v mytí podlahy, jakou jsem kdy mohla spatřit a to oceňuji velmi. ()

Reklama

Reklama