Reklama

Reklama

Povídání o pejskovi a kočičce


Jak si pejsek s kočičkou dělali dort (E04)

(epizoda)
Animovaný / Rodinný
Československo, 1951, 9 min

Režie:

Eduard Hofman

Předloha:

Josef Čapek (kniha)

Scénář:

Eduard Hofman

Kamera:

Josef Střecha

Hudba:

Jan Rychlík

Hrají:

Karel Höger (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Pejsek s kočičkou budou péct velký dort. Co všechno do toho dortu dají? Jak se bude péct? Jak jej nazdobí? Pojďte se s námi podívat na velké kuchařské dobrodružství... (Rodriguez)

Recenze (42)

Hennes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Karel Höger nám vypráví další z příběhů pejska a kočičky, tentokráte o dortu. Do dortu dali pejsek s kočičkou vše co mají rádi a tak není divu, že se zlému psu po tom co jim dort snědl udělalo pěkně zle. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Asi najznámejší príbeh od Čapka o Psíkovi a mačičke. Ako malý som ho počúval vždy s radosťou a s veľkým zanietením som vymýšľal, čím by sa dal koláč ešte vylepšiť. Taktiež sa mi veľmi páči aj jej dôležitá skrytá pointa pre malé deti - nejesť horúce koláče a nejesť veľa rôznych vecí naraz, inak nás z toho bude bolieť bruchu. Takéto skryté pointy, ktoré sa vám dostanú do hlavy bez toho aby ste si to uvedomovali mi chýbajú v dnešných nových rozprávkach. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Naučná hodnota tohot snímku je tak vysoká, že by ho měli (pro některé kuchařky) pouštět co půl roku. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Aspoň můžeme vidíme kdo se tímhle receptem inspiroval v dnešní gastronomii, typu Babyca a Láda Banán. Tenhle aintopf jsem si sám vyzkoušel a můžu říct, že nic lepšího jsem neměl od dob školních jídelen. Pokud jste dost velký (e)mentál a nevíte, co máte uvařit těm svým frackům na nedělní oběd, tak tady máte dopodrobna celý recept a seznam ingrediencí, které budete potřebovat. Vítaju vás v dnešních Bhabysových ohnotách, a dneska si upečem dort podle Pejska a Kočičky... záleží úplně na vás, co máte nejraději. Pokud do toho dáte 5 dobrých věcí, bude ten dort pětkrát dobrý, pokud tam dáte 20 dobrých věcí, bude ten dort ještě dvacetkrát tím dobrý.. my tam těch dobrých věcí dáme 1126, takže ten dort bude.. ehh.. hodně dobrý. Budeme potřebovat - kádinku rumového extraktu, sorbitol draselný, sacharin E115, glukózo-fruktózový cukr, Aspartam pro sladčí chuť, 20% vepřového masa z koncetrátů a nehygienického závodu z Vodňanské drůbežárny, Sukrolózu Z56, kyanid fosforečný, Colu Light, 3 hlavičky zelního salátu, kukuřično-palmátový olej, rovnou i ten řepný olej.. konzervatovanou zeleninu Bondue, sladkou a pálivou papriku od Vitany, čokoládovou tabulku Ena, 56 vajec a 3 bílky, sklenici plnotučnýho mlíka, polohrubou a jemně nasekanou žitnou mouku, strouhanku, pepř, máslový margarín, palmový tuk, švetskovu zavařeninu, olomócké tvarůžky, škvarky, Znojmia okurky, hlavu prasete z Kosteleckých uzenin, kornout čokoládové zmrzliny, kešu oříšky, wasabi oříšky, chřest pro peprnou chuť na jazyku a kočičí jazyk z místního bufetu Döner Kebab. Všechno podlijeme 3000 litrů smetany a hovězího bujónu a špetku koksu na chuť. Všechno pořádně promícháme pádlem od člunu a přemístíme do nekonečného hrnce a dáme do trouby na 300° stupňů na dva dny. Po dvou dnech to pak nastavte na 500° stupňů a dáme podávat na talíř. Dobrou chuť a užijte si cukrovku typu B, popáleniny hrudníku 3.stupně a strašlivého zápachu v podpaží. ()

lskala 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný zážitek ze školních lavic - VHS se ještě zasouvala do videa zhora a my jsme měli pocit, že už nic nemůže být víc Hi-tech... :-) 95% - 5***** ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlegendárnějších večerníčkových desetiminutovek v celé éře české filmografie. Minimálně tahle epizoda by se měla pouštět absolutně všem malým dětem ještě v několika dalších dekádách. A ještě dlouho potom. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak si pejsek s kočičkou dělali dort je podle mě ten nejznámější a zároveň nejlepší díl z Večerníčku POVÍDÁNÍ O PEJSKOVI A KOČIČCE. Spolu se rozhodnou udělat dort a dát do něj rovnou sto surovin a to takových, která jsou k jídlu ta nejlepší. To aby byl ten dort stokrát tak dobrý. A tak tam dávají tvarůžky, špek, okurku, buřty, cibuli, česnek, pepř, sádlo, škvarky, tvaroh, ocet a dokonce i hlavu husy. Samozřejmě že i ty klasické věci jako oříšky, čokoládu a smetanu. Jen chleba tam nedají. No celkově z toho musí vyjít pořádný blivajz, blééééééééé. A taky že jo. :-) Je to hodně povedený díl a co je na něm vůbec to nejlepší a zároveň na celém tom Večerníčku to hlavní, tak to je animace a především dokonalý přednes Karla Högera. A ta jednoduchá animace je tak krásná. V ní je ukrytá taková ta nostalgie jako v celém tom Večerníčku. Dnešním dětem se už nelíbí, ale nám ještě jo. [1887. hodnocení, 40. komentář, 87%] ()

easer07 

všechny recenze uživatele

Toto je asi nejznámější a nejlepší díl, kdyby mi bylo tak 4, tak by se mi to určitě moc líbilo. Ale už jsem z toho tak trochu vyrostl. ()

Reklama

Reklama