Reklama

Reklama

První velká vlaková loupež

  • Česko Velká vlaková loupež (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Uloupit zlato z jedoucího vlaku? Všechno je jednou poprvé... Odvážnou vlakovou loupež, která vstoupila do dějin kriminalistiky, uskutečnil v roce 1855 lupič-gentleman Edward Pierce. Jeho cílem se stal vlak dopravující velké množství zlata na výplatu žoldu vojáků v Krymské válce. V románové, značně zromantizované podobě zachytil celou událost známý spisovatel Michael Crichton a poté, co se jeho kniha stala bestsellerem, ji jako režisér sám převedl na filmové plátno. Nejprve sledujeme pečlivé plánování celé akce a dlouhé přípravy. Než se totiž vlak rozjede, je nejdůležitější částí loupeže získání duplikátů čtyř klíčů potřebných k otevření trezoru ve vlaku. Jednotlivé klíče jsou přitom svěřeny do opatrování různým lidem. Pierce musí vymyslet důmyslné způsoby, jak se jich zmocnit, v čemž mu pomáhají jeho společníci: Miriam, dáma s pochybnou pověstí, která pro úspěch plánu neváhá využít ani své tělo, a schopný kasař a duplikátor klíčů Agar. Hlavní atrakcí filmu je však samotná loupež, kterou kamera sleduje doslova krok za krokem. Ústřední trojlístek ve filmu ztvárnili Sean Connery, Donald Sutherland a Lesley-Anne Downová, přičemž velké uznání zaslouží především Sean Connery, který většinu kaskadérských kousků provedl sám. (Česká televize)

(více)

Recenze (197)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Chcete-li zhlédnout výbornou kostýmní dobrodružnou komedii, jejíž hlavní hrdinové budou "ti zlí hoši", kteří jsou vám sympatičtější než celá královská rodina i s veškerou šlechtou, soudy a policií dohromady, pak není lepší volba než Velká Vlaková Loupež. BTW Connery v originále šišlá jen velmi lehce a jenom někdy:)) A abych nezapomněl - hudbu prý dělal nějaký Goldsmith...;) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Rád bych napsal, že herectví Conneryho a Sutherlanda je oslňující jako pohled do pouliční lampy za tmavého večera, ale ač oba vybaveni charismatem, které jim nikdo (natožpak čas) neuzme, ne oni, nýbrž režie udržuje svižné tempo tohoto sympaticky přímočarého heist movie. Crichton vypouští pečlivou drobnokresbu rozkošně prohnilých duší dvou šarmantních zlodějů ze staré dobré anglické školy (na rozdíl od „herečtějšího“ Podrazu) a raději jde od prvních minut rovnou k věci. Zdatně balancuje na pomezí akce, thrilleru a komedie přikořeněné špetkou erotiky. Vše vrcholí parádním vyloupením jedoucího vlaku s kaskadérskými kousky, z jejichž věrohodnosti tuhne krev v žilách. Dobrá práce, hoši, dobrá práce. 80% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ani skvělé herecké výkony nezáchranily to, že čas od času do filmu nakoukla nuda. Mě je to ale jedno, já se díval na tenhle film kvůli inspiraci. Bohužel v českých podmínkách tohle nejde zrealizovat. Představa, že náš super vlak Pendolíno chcípne někde v polích a já tam budu na střeše rajtovat jak krypl nakonec vymazala mé myšlenky na druhou velkou vlakovou loupež. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ráno se vzbudím dřív, udělám si čaj a pustím si První velkou vlakovou loupež. Angličani jsou precizní, precizní jako obvykle. Tak precizní, že z filmu udělají párátko do zubů, který jednoduše zakousnete a po chvíli vyplivnete, protože Vás v tý hubě šíleně nudí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $13,027,857Tržby Celosvetovo $-║ Strašne suchá a chladná Anglická záležitosť, kde nepomôže ani herecké obsadenie. Režisérsky štýl Michaela Crichtona mi ako poväčšinou zas nesedel. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výborně ozvučený a zahraný snímek, který není jen na jedno shlédnutí, ale celkovým stylem pokaždé dá vzpomenout na začátek minulého století a jeho úžasnou atmosféru.Nikdy jsme nečekal, že z knižního autora děl jako je Jurský park nebo Kmen Andromeda se stane tak zručný režisér, který překvapivě ví, kdy má zatlačit na pilu. O jeho schopnosti přilákat dva úžasné herce, Seana Conneryho a Donalda Sutherlanda, do hlavních rolí není ani třeba mluvit. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Legendární heist movie ze staré poctivé filmové školy. ,,Proč jste spáchal tak ohavný zločin? --- Chtěl jsem ty peníze..." ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci heist movie s dobovou atmosférou, džentlmenským humorom a džentlmenskými výkonmi Donalda Sutherlanda a Seana Conneryho. Za zmienku stojí fakt, že knižnú predlohu napísal Michael Crichton a ten si aj vlastnú knihu nakrútil v podobe filmu a urobil to veľmi dobre! Je to ten istý Crichton, ktorý v 90. rokoch z pozície producenta pravidelne sabotoval prácu režisérov (KONGO, VIKINGOVIA). ()

movie 

všechny recenze uživatele

Dokonalý snímek. A jeden z mých nejoblíbenějších. Connery je dokonalý, od věcí není ani skvělá hudba Jerryho Goldsmitha a kvalitní knižní předloha Tři klíče, kterou její autor Michael Crichton výborně převedl i na plátno. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený "podvodnický" snímek s několika nezapomenutelnými okamžiky (např. když Sutherland říká Connerymu:"Ty teda vypadáš".:-)). Sean Connery a Donald Sutherland vytvořili skvělé duo, které doplňuje překrásná Lesley-Anne Down. Michael Crichton si to sám napsal a s přehledem zrežíroval. Na závěr určitě vyzdvihnout Goldsmithův soundtrack.... ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Z Conneryho sálá to jeho charisma jako blázen. Skvěle jej doplňuje Donald Sutherland. Jinak velmi příjemný návrat do poloviny 19. století. Vše umocněno výtečnou hudbou. Ani na vteřinku jsem se nenudil, což občas bývá u těchto kostýmních historických dobrodružství problém. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z těch slavnejch filmů, co jsem dokoukal spíš z povinnosti, než že by mě to nějak bavilo. Jména jako Sean Connery a Donald Sutherland slibovaly rozhodně víc. Nakonec z toho vylezla kostýmová nuda. Hodně slabý 3 hvězdy. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Poctivě odsýpaná zlodějská komedie anebo také krapínek naivní drama anebo také typická sedmdesátková rekonstrukce, která je díky obsazení tak trochu více než lepší. Pro mě výborná podívaná. Ba ba, vždycky se fandí padouchům. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jist, jestli Connery jako Edward Pierce projevil více pečlivosti při plánování konfiskace krymského zlata, či zastřihávání vlastního plnovousu. Co vím ale jistě, je to, že po střechách železničních vagónů hopsá jako Belmondo.. Viktoriánský heist kladoucí důraz na přípravu akce, vtip a neřesti gentlemanů, protože každý gentleman není zas takový gentleman.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dokonalý plán, dokonalá loupež a dokonalí lupiči. Sympatičtí, charismatičtí, vysoce vychytralí a protřelí elegáni ve slušivých oblecích s kriminální duší, jejichž geniální plán byl promyšlen do nejmenších detailů. Pánové Connery a Sutherland, za pomoci atraktivní dámy Lesley-Anne Down se postarali o exkluzivní dílo, na něž se vždy ráda podívám. Vtipný, svižný a propracovaný scénář i děj. Co dodat. Snad jen, že "hubeňour Willy" by možná dokázal bez problémů uniknout i ze Shawshanku:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď už podľa názvu je jasné, že príprava na prepad a celé zlodejské úsilie bude mať úspešný efekt, vďaka živosti, svižnosti, správnej dávke napätia a elegantnému humoru, som bol do poslednej chvíľky v očakávaniach. Konečne kvalitná lúpežnícka lahôdka bez zbytočných opletačiek a s kvalitnou dávkou realistickosti. A to som si musel pozrieť film dvadsaťosem rokov starý. Dvojka Connery-Sutherland by s prehľadom tromfla dnešné „esá“ ako Chan-Tucker. 80%. ()

Reklama

Reklama