Reklama

Reklama

První velká vlaková loupež

  • Česko Velká vlaková loupež (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Uloupit zlato z jedoucího vlaku? Všechno je jednou poprvé... Odvážnou vlakovou loupež, která vstoupila do dějin kriminalistiky, uskutečnil v roce 1855 lupič-gentleman Edward Pierce. Jeho cílem se stal vlak dopravující velké množství zlata na výplatu žoldu vojáků v Krymské válce. V románové, značně zromantizované podobě zachytil celou událost známý spisovatel Michael Crichton a poté, co se jeho kniha stala bestsellerem, ji jako režisér sám převedl na filmové plátno. Nejprve sledujeme pečlivé plánování celé akce a dlouhé přípravy. Než se totiž vlak rozjede, je nejdůležitější částí loupeže získání duplikátů čtyř klíčů potřebných k otevření trezoru ve vlaku. Jednotlivé klíče jsou přitom svěřeny do opatrování různým lidem. Pierce musí vymyslet důmyslné způsoby, jak se jich zmocnit, v čemž mu pomáhají jeho společníci: Miriam, dáma s pochybnou pověstí, která pro úspěch plánu neváhá využít ani své tělo, a schopný kasař a duplikátor klíčů Agar. Hlavní atrakcí filmu je však samotná loupež, kterou kamera sleduje doslova krok za krokem. Ústřední trojlístek ve filmu ztvárnili Sean Connery, Donald Sutherland a Lesley-Anne Downová, přičemž velké uznání zaslouží především Sean Connery, který většinu kaskadérských kousků provedl sám. (Česká televize)

(více)

Recenze (197)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výborně ozvučený a zahraný snímek, který není jen na jedno shlédnutí, ale celkovým stylem pokaždé dá vzpomenout na začátek minulého století a jeho úžasnou atmosféru.Nikdy jsme nečekal, že z knižního autora děl jako je Jurský park nebo Kmen Andromeda se stane tak zručný režisér, který překvapivě ví, kdy má zatlačit na pilu. O jeho schopnosti přilákat dva úžasné herce, Seana Conneryho a Donalda Sutherlanda, do hlavních rolí není ani třeba mluvit. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Johóó, tak na tuhle zlodějíčskou bandičku se Danny a jeho sympatičtí parťáci nechytaj ani trošku... Perfektní příběh, klidné tempo, dokonalá hudba, která spolu s perfektními kostými dává divákovi pocit, jakoby se též ocitnul v roce 1855. Horkotěžko teď vzpomínám na film, kterej má lepší dobovou atmošku. Výběr herců na obrovskou jedničku, oba dva totiž předvádí dokonalé herecké výkony a přes to, že bych jim vlastně neměl fandit, tak těmto dvěma držím palce od začátku až do samého konce. Je to i velice chytrý film. Ještě jednou musím vychválit hudbu, která tenhle kousek poslala o pořádnej kus výš. Už jako malýmu se mi Vlaková loupež, a teď po letech je moje nadšení ještě o kus větší. Rejža ukázal, že si rád hraje a že ho baví točit. Škoda, že takto nadupaných kousků má jenon jeden :o). Rozhodně doporučuju uplně všem, páč tohle se prostě musí líbit. Sean Conery na mě dělá stejný dojem jako Robert Downey Jr., stejně galantní, šarmantní, elegantní, taktní, vtipný a navíc zde prohlásí zajímavou větu : "Každej myslí na prachy". ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci film patriaci do kategórie prvotriednych podvodníckych klenotov. Connery je šarmom priam nasiaknutý a v značkovom cylindri dokonale maskovaný, takže kto by uveril jeho lúpežníckym sklonom? :) Dobovú atmosféru tiež doplňuje svižná hudba Jerryho Goldsmitha, skvelé herecké výkony či kráska Lesley - Anne Down. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Můj druhý Crichtonův film (první byli Vikingové, které opravdu rád nemám) a helemese! Trefa do černého! Na film mě navedla hlavně hvězdná dvojice hlavních představitelů, kteří mě vůbec nezklamali. Rozjeli "two-men show" plnou dobrodružství a parádního anglického humoru. A když jim k tomu ještě sekundovala překrásná (!!!) Lesley - Anne Down, jásalo mé srdce i ostatní orgány (úplně všechny ne, vy úchyláci) radostí. 10/10 ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Super. Cely ten vykradaci plan a vlastne i uroven zabezpeceni jsou sice hodne naivni, ale to nevadi, je to zabavne, je tam Sean Connery a hlavne k tomu hraje Jerry Goldsmith. Bystrejsi si vsimnou, ze mu to v tom soundtracku v jednu chvili docela slusne Alieni a Star Trekuje, ale neni se cemu divit, vsechny 3 filmy jsou z roku 1979, takze to byla asi nejaka Jerryho momentalni uchylka a neni to na skodu, jen takova tresnicka pro gurmany. 7/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (27)

  • Poslední film André Morella. (Kulmon)
  • Londýnské nádraží bylo ve skutečnosti točeno na Heuston railway Station v Dublinu, které bylo postaveno v roce 1846 a funguje dodnes. Únik nafty z dieselové lokomotivy a uhlíky vypadlé z parní lokomotivy zde v době natáčení způsobily velký požár. (Tonula)

Reklama

Reklama