Reklama

Reklama

V řece Green River je nalezeno několik ženských těl, některá již v pokročilém stádiu rozkladu. Od léta je to již celkem deset obětí a přibývají další.
Vždy se jednalo o prostitutky, které působily na místě zvaném Strip. Mladý detektiv Dave Reichert se ujímá svého prvního případu. Vydá se za Robertem Keppelem, bývalým vrchním vyšetřovatelem v případu Teda Bundyho, známého sériového vraha, a požádá ho o pomoc. Bob se do případu zapojit nechce, ale nakonec souhlasí alespoň s tím, že bude Daveovi k dispozici jako konzultant.
Všechny oběti měly ve vagíně vražený kámen, až na jednu, u které vraha asi někdo vyrušil. Bobovi přijde domů dopis z vězení od Bundyho, který mu nabídne pomoc s vyšetřováním případu. Bobova žena to nese velice těžce a obává se o svou rodinu.
Když Bob s Davem dorazí do floridské věznice, kde Bundy čeká na trest smrti, ten jim navrhne, aby uspořádali festival drsných pornofilmů a fotili si každého návštěvníka. Myslí si, že pachatel tam určitě bude...
Bundy přesvědčí vyšetřovatele, aby mu nechali jeden spis k prostudování. Podle dat únosů obětí si myslí, že vrah pracuje na směny a víkendy pravděpodobně tráví s rodinou nebo někde mimo město.
Myslí také, že vrah je mladý bílý muž, pravděpodobně svobodný, bez přítelkyně a má nějakou podřadnou práci. Bob chce, aby mu Bundy pomohl dostat se hlouběji do vrahovy hlavy, ale ten k tomu potřebuje fotky z místa činu. Na základě informací od něj je nakonec objeven jeden podezřelý... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Atraktivní téma nálezu zavražděných prostitutek a následné hledání masového vraha nabízelo slušný potenciál pro napínavý thriller. V souvislosti s pátráním byl kontaktován dokonce i Ted Bundy, aby poskytl náhled do duše sériového zabijáka a přispěl tak svou troškou k odhalení dlouhodobě unikajícího pachatele. Televizní produkce film bohužel zakopala do bahna průměrnosti, oproti např. "Mlčení jehňátek" či "Se7en" působí "The Riverman" ve všech možných ohledech jako velmi chudý příbuzný v teplákovce z vietnamské tržnice. Ale měřeno standardy TV filmů to nebylo vůbec špatné, takže teplákovce přišiju tři slušivé hvězdičky za obstojný průměr. 55% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak moje 3 setkání s vrahem od Green River, a opět nic dobrého. Je zajímavé že většinu těhlech rekonstrukcí se mi dost líbila ale filmy s tímhle vrahem mě děsně nudí. Nejinak je to i tady. Plno keců a vyšetřování a málo pořádných ukázek jak vrah vraždil. Nuda šeď a podprůměr a doufám že moje poslední setkání s tímhle vrahem. ()

Reklama

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Neni to až tak špatný ale režisér byl asi uplně odvařenej z Teda Bundyho a tak je ten film spíš o něm. Titulní masakrátor se ve filmu zjeví všehovšudy jenom na 3 minuty a to když ho vyslíchají jako podezřelého a uplně na konci když je zatčen a odsouzen. Teda na to že to byl jeden z nejpilnějších vrahů Emeriky se toho o něm z tohodle filmu nedozvíme skoro nic. Jako film o Tedu Bundym dobrý ale jmenuje se to snad vrah od green river ne? Trochu podvod ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšila a zajímalo mě, jak se v něm tvůrci poperou s vyšetřováním vražd od Green River a následnou pomocí od Teda Bundyho. Měla jsem obavy, že Cary Elwes se pro roli Teda nehodí, ale jakmile se objevil na obrazovce a začal hovořit, věděla jsem, že je pro tuto roli zcela stvořený, prostě to byl on. Více než na profilu a zločinech Garyho Ridgwaye, který se objeví až ke konci filmu, stojí film na rozhovorech Bundyho a vyšetřovatele Keppela. Pro mě byly zcela fascinující. Bundyho gesta, slova, pohledy, myšlenky. Jakoby říkal, že v každém muži se někde hluboko skrývá ten pud lovce. Touha lovit, vlastnit někoho a mít nad ním úplnou nadvládu. Theodore Robert Bundy. Nadmíru inteligentní, vychytralý, sympaticky vypadající muž, získávající si velmi jednoduše náklonnost dívek. To byly jeho největší zbraně. Bundy studoval psychologii a práva, u soudu se dokonce sám obhajoval. Kdo o jeho osobnosti a případu četl či zhlédl nějaké materiály ví, co se skrývalo pod tou bezelstnou tváří a uhlazeným zevnějškem. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Green River Killer (GRK), vlastním jménem Gary Ridgway. Ze začátku klasické schéma, tentokrát druhá ze dvou oblíbených variant vyprávění – pohled vyšetřovatele. Tvůrci se zaměřili na zřejmě nejzajímavější část Ridgwayova případu, a to na výpomoc s tvorbou vrahova psychologického profilu od samotného Teda Bundyho. Ten se postupně stává hlavním hrdinou filmu a na Garyho se tak trochu zapomene a rozuzlení jeho případu je zachyceno až v několika posledních scénách. Motiv přechodu od GRK k Bundymu sice je naznačen, ale působí trochu křečovitě a film ve výsledku dosti nevyrovnaně (rozuměj, jsou rozpracována dvě různá témata a ani jedno není pořádně dotaženo). Pokud bych měl hodnotit z hlediska očekávání příběhu o GRK, tak bych byl jistě velmi nespokojený, ale jelikož nehodnotím očekávání, ale výsledný dojem, zohledním i zajímavé ztvárnění posledních Bundyho dnů a zpětnou sondu k jedné z jeho vražd, je The Riverman v rámci žánru ryzím, leč příjemným průměrem. Slabé tři. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Tento případ silně inspiroval Thomase Harrise při psaní knihy "Mlčení jehňátek", podle které vznikl i stejnojmenný film Mlčení jehňátek (1991). (Žralok)
  • Film je natočen podle skutečné události. (Martin00x)
  • Gary Leon Ridgway sa stal podozrivým z vraždenia na Green River už v roku 1983, ale bol zatknutý až 30. novembra 2001. V roku 2003 bol odsúdený na 48 doživotných trestov a 10 rokov väzenia za manipuláciu s dôkazmi, neskôr bolo k jeho trestu pridaných ešte 480 rokov. Pátranie po vrahovi stálo americké úrady viac ako 15 miliónov dolárov. Spisy o približne 18 000 podozrivých zaplnili 750 šanónov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama