Reklama

Reklama

V řece Green River je nalezeno několik ženských těl, některá již v pokročilém stádiu rozkladu. Od léta je to již celkem deset obětí a přibývají další.
Vždy se jednalo o prostitutky, které působily na místě zvaném Strip. Mladý detektiv Dave Reichert se ujímá svého prvního případu. Vydá se za Robertem Keppelem, bývalým vrchním vyšetřovatelem v případu Teda Bundyho, známého sériového vraha, a požádá ho o pomoc. Bob se do případu zapojit nechce, ale nakonec souhlasí alespoň s tím, že bude Daveovi k dispozici jako konzultant.
Všechny oběti měly ve vagíně vražený kámen, až na jednu, u které vraha asi někdo vyrušil. Bobovi přijde domů dopis z vězení od Bundyho, který mu nabídne pomoc s vyšetřováním případu. Bobova žena to nese velice těžce a obává se o svou rodinu.
Když Bob s Davem dorazí do floridské věznice, kde Bundy čeká na trest smrti, ten jim navrhne, aby uspořádali festival drsných pornofilmů a fotili si každého návštěvníka. Myslí si, že pachatel tam určitě bude...
Bundy přesvědčí vyšetřovatele, aby mu nechali jeden spis k prostudování. Podle dat únosů obětí si myslí, že vrah pracuje na směny a víkendy pravděpodobně tráví s rodinou nebo někde mimo město.
Myslí také, že vrah je mladý bílý muž, pravděpodobně svobodný, bez přítelkyně a má nějakou podřadnou práci. Bob chce, aby mu Bundy pomohl dostat se hlouběji do vrahovy hlavy, ale ten k tomu potřebuje fotky z místa činu. Na základě informací od něj je nakonec objeven jeden podezřelý... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak moje 3 setkání s vrahem od Green River, a opět nic dobrého. Je zajímavé že většinu těhlech rekonstrukcí se mi dost líbila ale filmy s tímhle vrahem mě děsně nudí. Nejinak je to i tady. Plno keců a vyšetřování a málo pořádných ukázek jak vrah vraždil. Nuda šeď a podprůměr a doufám že moje poslední setkání s tímhle vrahem. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšila a zajímalo mě, jak se v něm tvůrci poperou s vyšetřováním vražd od Green River a následnou pomocí od Teda Bundyho. Měla jsem obavy, že Cary Elwes se pro roli Teda nehodí, ale jakmile se objevil na obrazovce a začal hovořit, věděla jsem, že je pro tuto roli zcela stvořený, prostě to byl on. Více než na profilu a zločinech Garyho Ridgwaye, který se objeví až ke konci filmu, stojí film na rozhovorech Bundyho a vyšetřovatele Keppela. Pro mě byly zcela fascinující. Bundyho gesta, slova, pohledy, myšlenky. Jakoby říkal, že v každém muži se někde hluboko skrývá ten pud lovce. Touha lovit, vlastnit někoho a mít nad ním úplnou nadvládu. Theodore Robert Bundy. Nadmíru inteligentní, vychytralý, sympaticky vypadající muž, získávající si velmi jednoduše náklonnost dívek. To byly jeho největší zbraně. Bundy studoval psychologii a práva, u soudu se dokonce sám obhajoval. Kdo o jeho osobnosti a případu četl či zhlédl nějaké materiály ví, co se skrývalo pod tou bezelstnou tváří a uhlazeným zevnějškem. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Cary Elwes v roli sériového vraha Teda Bundyho podává na své poměry slušný tlumený výkon, je to ale tak jediný jasnější element v jinak čistě průměrné televizní kriminálce, která víc než co jiného má tendenci působit i na tak krátké ploše hrozně rozvláčně. Mohl to být záměr, snaha vymanit se zaběhnutým způsobům, navíc se silnou oporou v reálném předobraze, ale v době, kdy má divák za sebou třeba MLČENÍ JEHŇÁTEK, nemohli tvůrci počítat se smířlivějším hodnocením. 50% ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečného příběhu. V řece Green river i v jejím okolí se začnou nalézat mrtvá ženská těla v různé fázi rozkladu. Policie je naprosto bezradná. Jisté je pouze že se jedná o bestiálního masového vraha a že rozhodně nehodlá skončit. Pokrok je zaznamenán až když se nabídne s pomocí jiný psychopat. Známý a usvědčená zabiják, který čeká v cele smrti na svou popravu. Ted Bundy. Ačkoliv vrchní vyšetřovatel má pochyby. I proto že vedl vyšetřování právě Bundyho případu. Nakonec mu nezbývá nic jiného než nabídku přijmout. Nakonec je tato spolupráce pro policii mnohem výnosnější než původně kdokoliv čekal. Tento případ se stal silnou inspirací pro Thomase Harrise. Autora knih o Dr. Lecterovi. Konkrétně při psaní románů Červený drak a Mlčení jehňátek (Oba se dočkali stejnojmenného filmového zpracování. V případě Červeného draka dokonce dvou. - Manhunter (1986) a Red Dragon (2002).) ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Neni to až tak špatný ale režisér byl asi uplně odvařenej z Teda Bundyho a tak je ten film spíš o něm. Titulní masakrátor se ve filmu zjeví všehovšudy jenom na 3 minuty a to když ho vyslíchají jako podezřelého a uplně na konci když je zatčen a odsouzen. Teda na to že to byl jeden z nejpilnějších vrahů Emeriky se toho o něm z tohodle filmu nedozvíme skoro nic. Jako film o Tedu Bundym dobrý ale jmenuje se to snad vrah od green river ne? Trochu podvod ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Gary Leon Ridgway, o ktorom je film natočený, má na svedomí 49 dokázaných vrážd. To ho radí na prvé miesto masových vrahov v USA. (Raccoon.city)
  • V cele smrti vtedy sedel iný sériový vrah, Ted Bundy. Ten s vidinou miernejšieho trestu ponúkol, že vytvorí dokonalý profil hľadaného zločinca. Ním vytvorenému portrétu nikto nevenoval väčšiu pozornosť. Bola to chyba. Bundy predostrel, že si vrah pamätá miesta, kam mŕtvoly odhodil, že sa na ne chodí pozerať a znovu prežíva vzrušenie, aké mu poskytol zločin. Tiež ako prvý s istotou vyhlásil, že je vrah nekrofil. Neskôr sám Ridgway vypovedal, že Bundy sa nemýlil. (Raccoon.city)
  • Film je natočen podle skutečné události. (Martin00x)

Reklama

Reklama