Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známý plastický chirurg doktor Larry Roberts operuje již čtvrtou dívku, která chce k naprosté dokonalosti upravit jednotlivé partie jen o několik milimetrů. Operace vždy proběhla úspěšně, pak ale dívky za zvláštních okolností umřely. Na doktora Robertse se obrací poručík Masters, který tyto případy vyšetřuje a je přesvědčen, že se nejedná o sebevraždy, nýbrž o dokonale naplánované vraždy. Ze zdokonalených pacientek doktora Robertse už zbývá jen Cindy. Roberts se s ní ihned spojí a od té chvíle se od dívky nehne prakticky na krok. Zjistí, že všechny modelky pracovaly pro společnost Digital Matrix, zabývající se optickým výzkumem pro reklamní průmysl. Její ředitel John Reston je shodou okolností i sponzorem, který má spolufinancovat jednotku popálenin, kterou doktor Roberts hodlá na klinice zřídit (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Michael Crichton jako známý spisovatel a občasný režisér natočil v roce 1981 film Kársky (Looker) podle vlastního scénáře a sehnal do filmu velmi slušné obsazení, které mohlo ve své době hodně táhnout. Albert Finney a James Coburn se setkávají ve filmu o modelkách, reklamách a počítačích. Možná si snažil Michael Crichton představit jak bude možná vypadat budoucnost reklamy a uvědomil si, že nemožné modelky a krasavice přeci jen málo kdy splní to co od nich režisér očekává. Na této myšlence natočil film, který kritizuje společnost, plastickou chirurgii a její využívání, ukazuje schopnosti budoucích počítačů a možnosti jejich zneužití. Nejpůsobivější je skutečnost, že něco takového se technicky už děje. Možná, že to bude ještě pár let trvat, ale jednou určitě budou existovat počítačoví herci vytvoření podle skutečných, kteří od té doby budou jen sedět ve své vile na pláži a brát honoráře za filmy, ve kterých hrají jejich počítačová dvojčata. Krásky jsou velmi povedeným thriller, který má výbornou atmosféru a minimalistickou hudbu, která mi připomněla "The Thing" (Věc). ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Knižní thrillery šly Crichtonovi podstatně líp, ale Looker má svoje béčkové, lehce bizarní kouzlo. 50% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Crichtonův Videodrom - chtělo to být sexy a napínavé, ale vyšel z toho přepálený, nevyrovnaný a nechtěně směšný thriller. Třeba úvodní vražda se zapletením do záclony je k smíchu, ale při druhé je dopad ženského těla na střechu auta nepříjemně realistický. Skenování modelky je natočené sexy, originální bitka s oslepovaným a nestíhajícím hrdinou v laboratoři je ale zase spíš srandovní, stejně jako uklízecí robot. Celá zápletka zní na jednu stranu senzacechtivě, ale dokážu si představit, že to mohlo fungovat. To by to ale nesměl režírovat Crichton. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Rozkošný 80s synťákový sci-fi trash fetišizujúci modeling, televíziu a reklamy a to v pomerne štýlovej podobe synth wave vizuálu s lasermi, prebytkom modrej, ružovej a fialovej a s prepálenou 80s módou. Hlavne v druhej polovici sa z toho vykľuje dobrá kravina, ale iné očakávania som ani nemal, takže za mňa spokojnosť. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli se na nepříliš působivém hodnocení podepisuje dabing (já film viděl v originále), každopádně mi přijde silně podhodnocený. Krásky pokládám za velice chytrý film a Crichtonovi se to zase jednou podařilo. A i kdyby měl divák výhrady k obsazení Finneyho (zamlada - jeho - jsem toho chlapa fakt neměl rád), protože mu tady bylo přes padesát a to se na akčního hrdinu moc nehodí (i když v sezóně 2008/9 to Clint, Bruce, Harrison a Sylvester přece jen vidí jinak), těžko chtít po pětadvacetiletém plastickém chirurgovi, aby měl reputaci toho nejlepšího v LA. Kromě toho závěrečná přestřelka v kulisách opravdu stojí za to. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Odsýpajcí děj, napětí, pár překvapivých momentů a vůbec ne špatný scénář. Přesto tomu něco chybělo a zub času také vykonal své. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dobrým synth soundtrackom doprevádzaný sci-fi thriller, kde sa dočkáte slušného napätia ( hlavne v závere ), dobrých nápadov ( hlavne v závere ) a pekných 80tkových krások ( to hlavne na začiatku ). ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to príjemná jedno hubka, ktorá hlavne zaujme svojim pohľadom do budúcnosti. Po obsahovej stránke ma film chytil. Bol zaujímavý a hlavne mal niekoľko slušne vypätých scén. Alber Finney má tu nielenže nebavil, ale ani nepresvedčil. Jeho výkon bol taký nejaký. Zato na herečky sa veľmi dobre pozeralo a aj keď film nebol až tak záživný, kvôli nim mi ubehol rýchlo. Vrážd bolo malo, ale filmu o to vobec nešlo a bolo to vidieť. Takže za mna spokojnosť. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Ve světě reklam je potřeba vytvořit nějakou novinku a nejlépe mohou posloužit dokonalé modelky, podle nichž počítače vytvoří naprosto stejné kopie. Dost dobrá vize, která se už osvědčila v dnešní digitální a přetechnizované době. Béčkový feeling působí dobře, co však sráží kvalitu jsou nudné sekvence a zbytečné natahování, kde se nic neděje. Pochybuji, že se k Lookerovi ještě někdy vrátím. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zpočátku sice lehce připitomělá, ale atmosférická, mysteriozní a napínavá sci-fi se skvělým námětem, ale bohužel se to v poslední třetině, hned co se odkryjí všechny karty, svého potenciálu lekne a místo něj se vydá cestou průměrného osmdesátkového béčka a vše zakončí v duchu příliš dlouhé přestřelky speciální zbraní. Takže z toho nakonec nic víc než průměr není a je to velká škoda, protože kdyby ten skvělý nápad Crichton správně uchopil a chytře vedl, mohlo z toho být They Live před They Live. On je ale bohužel jen průměrný řemeslník, soudě ještě podle jiného filmu, který jsem od něj viděl (V kómatu) a tak musel přijít Carpenter, který to téma ovládání lidstva skrze televizi a reklamu převzal po svém, samozřejmě naprosto jinak než tady Crichton, ale skvěle a propracovaně. Takhle se ani nedivím, že Krásky tak zapadly a nikdo je tu moc nezná. 3* ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Rok 1981 přišel se sedmičkou známějších sci-fi z nichž Krásky byly jediným co jsem nikdy neviděl. No a bylo to příšerné béčko, kterým jsem už trošku odvykl. Laciný look, laciné holky, otravná muzika, trapný Coburn a na akční roli nehodící se Finney. Na krimi zápletku o vraždách modelek je naplácnut námět o počítačově generovaných modelkách vysílajících hypnotické reklamy (SPOIL - proč vlastně zabíjely ty skutečné modelky?). Jenže to působí příšerně směšně a hloupě. Být to aspoň zábavné tak by to nevadilo, jenže ona je pekelná nuda a nezajímavé jsou i přestřelky se zastavováním času nebo utahané finále. To mě natolik otrávilo, že nakonec jen 1*... tohle že natočil Crichton? Už jsem asi podobným béčkům odvykl. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Možná by to fungovalo, kdyby to nerežíroval Crichton. Senzacechtivé a přetažené. Konec je napínavý. Film zestárl (max.50%) ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě to dost zestárlo a bylo to takové, nevím jak to říct, bez šťávy ale z nějakého důvodu dávám lepší hodnocení, než bych obvykle takovému filmu dal. ()

Reklama

Reklama