Reklama

Reklama

„Když listujeme albem fotografií, vidíme jen šťastné chvíle našeho života. Nikdo nechce mít snímek události, na niž by rád zapomenul,“ říká hlavní postava filmu Sy Parris. Už dvacet let dělá fotky v místním obchodním domě a vede dost smutný a osamělý život. Ti, co se sem přijdou vyfotit, si sotva všimnou muže za pultem. Jen Nina Yorkinová se na něho vždy usměje, pozdraví ho a odnese si další snímek šťastné rodinky. Yorkinovi jsou jeho nejlepší zákazníci - Sy sledoval před hledáček lásku Niny a jejího manžela Willa, viděl, jak jejich nyní devítiletý syn Jakob vyrůstá z plenek, ví všechno o jejich rodinných prázdninách. A protože svou práci dělá zodpovědně a dokonale, ve svém archivu schraňuje i fotografie, které vypovídají mnohem víc o osobním životě těch druhých. Jak rád by se stal součástí Yorkinovy rodiny, která z jeho pohledu má všechno, co on postrádá. Jenže pak zjistí, že není zdaleka tak dokonalá, rozhodne se, že s tím musí něco udělat a jeho záchranná mise končí bizarní konfrontací... Film režíroval Mark Romanek, v hlavní roli uvidíme Robina Williamse. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (248)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Robin Williams v roli, ve které dokázal opět ukázat svůj nezaměnitelně klidný herecký um. Perfektně napsaná postava Seymoura "Sey" Parrishe mu zkrátka sedla a jsem rád, že jsem mohl opět vidět takový film s tímto úžasným hercem. Mrzí mě, že v poslední době nedostává podobných rolí víc. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Mark Romanek diváka nešetří, jenom zmrazení a řezání žil ale taky nečeká. Chladná vizuální stránka děsivě povědomá nepotěší diváky středního proudu, kteří nemají zájem tuto sondu (ve skutečnosti často jejich realitu) vidět a nadto s pohledu lidské bestie v podání skvělého Robina Williamse pochopit příčiny. Evidentně ten film ukazuje temnou mysl, ale ač je jakákoli, je stále v našem světě. Pochopit už samotné jednání Seymoura Parrishe vyžaduje kooperaci diváka. Ten film však není samoúčelný a tím je silnější. ()

Reklama

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Atmosféra. Je dobré, že režisér Mark Romanek vsadil práve na hutnú atmosféru. Je vidieť, že sterilné, chladné prostredie odduševneného nákupného centra ju dokáže výborne naladiť. Ale najlepším faktorom k jej navodeniu je osamelý Robin Williams, ktorý na seba strháva kompletnú pozornosť, prakticky eliminuje ostatné postavy do vedľajších, takmer zanedbateľných úloh. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Vynikající psychothriller vyznačující se zejména brilantním výkonem Robina Williamse v roli zaměstnance fotolabu. Bez jeho přispění by se pravděpodobně jednalo a průměrný film, ale jeho podání osamoceného muže, jehož obsese rodinou, kterou zná pouze z fotografií, které jim už pár let vyvolává, dostává celý snímek o řád výš. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Mark Romanek je pozoruhodný režisér a jsem moc ráda, že jsem na něho na ČSFD narazila. I tento jeho druhý film považuji za skvělý a nadčasový. Z počáteční hodiny úzkosti až hrůzy se stávají rozpaky a ještě později pochopení. V mém případě i dojetí. Neznám druhého režiséra, který by podobný postup používal a uměl ho tak dobře. Pátou hvězdičku dávám za rafinovanost. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Robin Williams si již jednou postavu s příjmením Parrish zahrál, a to ve filmu Jumanji (1995), kde ztvárnil Alana Parrishe. (DannyJ)
  • Jména postav a věcí ve filmu odkazují na jména známých fotografů – Syův asistent ve fotolabu, Yoshi Araki (pojmenován podle Nobujošim Arakim), detektiv Van Der Zee (James Van Der Zee), detektiv Outerbridge (Paul Outerbridge), Maya Burson (Nancy Burson), zákazníci Savmartu paní von Unwerth (Ellen von Unwerth) a pan Siskind (Aaron Siskind). Hotel Edgerton, kde se odehrává konec filmu, je pojmenován po fotografovi Haroldu Eugenu Edgertonovi. (8smdesat)

Související novinky

Affleck Jr. vs. Bostonský škrtič

Affleck Jr. vs. Bostonský škrtič

10.01.2014

Sériovým vrahům se na filmovém plátně rád věnuje David Fincher, který do téže řeky úspěšně vstoupil třikrát – v Sedmi, v Zodiacovi a v Mužích, kteří nenávidí ženy. Momentálně točí detektivku Zmizelá… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

Klony Keiry Knightley útočí

Klony Keiry Knightley útočí

03.03.2009

Britská kráska konečně setřese dobový kostým a vklouzne do něčeho současnějšího, nebo možná dokonce futuristického. Zahraje si totiž v britském sci-fi thrilleru Never Let Me Go. Podrobnosti zápletky… (více)

Reklama

Reklama