Reklama

Reklama

„Když listujeme albem fotografií, vidíme jen šťastné chvíle našeho života. Nikdo nechce mít snímek události, na niž by rád zapomenul,“ říká hlavní postava filmu Sy Parris. Už dvacet let dělá fotky v místním obchodním domě a vede dost smutný a osamělý život. Ti, co se sem přijdou vyfotit, si sotva všimnou muže za pultem. Jen Nina Yorkinová se na něho vždy usměje, pozdraví ho a odnese si další snímek šťastné rodinky. Yorkinovi jsou jeho nejlepší zákazníci - Sy sledoval před hledáček lásku Niny a jejího manžela Willa, viděl, jak jejich nyní devítiletý syn Jakob vyrůstá z plenek, ví všechno o jejich rodinných prázdninách. A protože svou práci dělá zodpovědně a dokonale, ve svém archivu schraňuje i fotografie, které vypovídají mnohem víc o osobním životě těch druhých. Jak rád by se stal součástí Yorkinovy rodiny, která z jeho pohledu má všechno, co on postrádá. Jenže pak zjistí, že není zdaleka tak dokonalá, rozhodne se, že s tím musí něco udělat a jeho záchranná mise končí bizarní konfrontací... Film režíroval Mark Romanek, v hlavní roli uvidíme Robina Williamse. (HBO Europe)

(více)

Recenze (248)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co je sakra s těma lidma?!“ Snímek silně znepokojivý, na druhou stranu moc smutný. Podobně je to s hlavním hrdinou. Sy (skvěle zahraný Williamsem), na první pohled neustále usměvavý a milý chlapík (jehož vlídnost se umí rychle proměnit ve vztek), se rozhodně nechová normálně, začne se postupně projevovat jako hodně nebezpečný stalker (nikdo nebude ohrožovat „jeho“ šťastnou rodinku!), přesto vám je ho na druhou stranu líto. K tomu ta zvláštní atmosféra (a k ní dokonale pasující hudba), Seymourovy představy („návštěva“)…dávám silné 4*, na tenhle film jen tak nezapomenu. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Znepokojivá, avšak zbytečně natahovaná, epizoda z legendárního Věřte, nevěřte. Expres foto je silné zejména ve zprostředkování bezprostředních dojmů a gradování atmosféry v těch nejintimnějších momentech. Může za to Robin Williams, kterému se podařilo do posledního záchvěvu rtu vystihnout postavu se všemi jejími vnitřními duchy. Postavu, od které můžete očekávat cokoliv, jen nevíte kdy to přijde. Celkový dojem je však díky konečnému vyznění i slabším ostatním postavám, zbytečně slabý a rychle odezní. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Koncert subtilního herectví depilované Mrs.Doubtfire aneb Agfě zvoní hrana.. Psychothriller o stalkingu s dobrým úmyslem zavřeným ve svěrací kazajce, geometricky čisté formě a hudbě vlévající benzín do plamenů znepokojivé atmosféry - škoda, že není Romanek (jako režisér) plodnější.. Na konci mi přišla myšlenka na crossover s Falling Down, protože ti dva kluci by si kápli do noty. D-Fens by brouzdal po městě s UZI a Seymour by za ním dělal fotky do alba: "Znechuceni morálkou společnosti".. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Docela zajimavý snímek celý postavený na výkonu Robina Williamse. A Robin se zhostil role posedlého fotolaboranta skvěle. Celkově jsem mu stejně docela fandil, chudák, neměl to v životě lehké, a když konečně našel něco perfektního a to se mu rozpadlo pod rukama, už to jeho mozek neunesl. V takové situaci se určitě každou chvílí ocitá plno lidí, a hodně z nich pak dělá mnohem horší činy než on. Film tak pomalu plyne až k nevyhnutelnému vyvrcholení, přičemž nám předkládá neustálé protiklady, které se postupem času vytrácejí až zůstává jen šílená pomsta proti odpuštěné zradě. depresivní thriller, ale mohlo to být ještě o kus lepší. Scénář občas pokulhává, byl jsem ovšem vděčný za závěrečné vyznání. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celkovo pôsobí film veľmi skromne. Svojou dĺžkou, exteriérmi a kamerou. Ale to je len povrchný pohľad. To čo skrýva naozaj, je silná káva určite nie určená pre bežného konzumenta. Prekvapujúco, keď som si počas celého filmu hovoril aký je skvelý a tešil sa na záver, ten ma sklamal. Zvyčajne sa zvykne záverom strhnúť dojem z filmu na lepší úsudok, no tu to nevyšlo. Možno to thrillerové zablúdenie filmu aj uškodilo. Ale výsledný dojem je aj tak nadpriemerný. Hlavne Williams sa do toho poriadne zapriahol a pre tých, čo ho škatuľkujú ku komédiám, tu nemám slušného vyjadrenia. Milujem postavy podobného charakteru, divák nikdy nevie, čo čakať. Len škoda, že Robin sa v žánri tohto sústa a s takouto úspešnosťou usídlil len v roku ’02. 80%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl dost davno a ohodnotil som ho vtedy na 60%, ale teraz po opätovnom pozreti som hodnotenie zvysil na 80%, kedze ma tieto psychologicke thrillery bavia. Okrem toho ma prekvapil v netradicnej ulohe Robin Williams, ktoreho mam v pamäti hlavne ako komedialneho herca. Namet bol celkom zaujimavy, ale pre mnohych z vas moze byt film aj trosku nudny, kedze je tam vela pomalych zaberov a dialogov, avsak mne to teraz po reprize vobec nevadilo a bavilo ma to. _________ >Robin Williams - (Seymour Parrish) +++ Connie Nielsen - (Nina Yorkin) +++ Michael Vartan - (Will Yorkin) +++ Dylan Smith - (Jakob Yorkin) +++ Erin Daniels - (Maya Burson) +++ Gary Cole - (Bill Owens) +++ Paul H. Kim - (Yoshi Araki) +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

One Man Show Robina Williamse, který nám po Insomnii ukazuje další mrazivou stránku svého herectví. Z komediální škatulky milerád odskakuje do ambiciózních projektů (brilantní Good Will Hunting, Insomnie) a s velkou elegancí a přehledem si střihne vážnější roli. Jeho osamělý podivín Seymour, leč na první pohled působí dojmem usměvavého dobráka, se pomocí své práce ve fotolabu denně pasivně setkával s příběhy svých zákazníků. Zejména rodina krásné Niny ho pohltila víc, než by bylo zdrávo. Režisér reklam a vyhledávaný klipař (Madonna) Mark Romarek ve svém debutu precizně vystavěl příběh a s pomocí jediné hvězdy a tísnivé atmosféry nahnal více „strachu“ než usekané hlavy v kdejakém hororu!! 70%. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá, avšak ničím objavná dráma s morálnym posolstvom v pointe. Musím uznať, že tento film sa môže pochváliť dobrou atmosférou a slušným výkonom Robina Williamsa, no napriek príjemne strávenému času na mňa nezapôsobil viac ako za tri hviezdičky. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Bohužel. Filmový distributoři mě nutí neustále se opakovat. Jděte už někam. Další vynikající film, který by asi na velkém plátně byl stoprocentním zážitkem. Robin Williams už poněkolikáté dokazuje, že je hloupost si ho zaškatulkovat jako čistě komediálního herce. Z jeho výkonu až mrazí v zádech. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pěkně mrazivý film. Nedokážu si představit, jak bych se na něj díval, kdybych já osobně měl nějaké potomky. Robine, vážně jsi mě dostal. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Propracovany psychothriller, navozujici pri jeho sledovani jedinecny, stisnujici pocit. Postava R.Williamse je skvele behem celeho filmu vykreslena a Robin dokazuje, ze neni jen uzasnym showmanem, ale regulernim hercem, ktery zvlada i presne opacny zanr, nez kterym se proslavil. Pribeh Expres Foto se zda jasnym, ale detaily ho cini originalnim a prekvapujicim az do sameho konce. Proste skvele aranzma, herecke vykony i rezie. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

A proto má Phobia tak málo photek: nikdy jsem těm ksindlům ve photolabech nevěřila! Čertví, co tam s mými phodobenkami dělají, že na každé od dovršení nějakých 15-ti let vypadám jako vychcaný a vyžraný levicový pholitik! Na občance vypadám jako Zeman, na řidičáku jako Gross a na pasu jako Paroubegg! Kdoví jaký úchylný zmrd si se mnou tapetuje phokojíček?! "Express Foto" ode mě má jasný palec nahoru za výborné téma k zamyšlení, fajnově řemeslně zpracované, dobře obsazené. Zcela bezvýznamné mínus dávám za málo úderný závěr a občasné zdlouhavé přešlapování na místě. Čtvrtá hvězdička utekla jen o pravidelně stříhaný chlup z bradavice na mém nephotogenickém rypáku. 69% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Na filmu je zajímavé to, že je napínavý, přestože se nikomu nic nestane. Režisér natřel obraz filmu tan nějako nabílo a je to působivé, u thrillerů je většinou vizuálno podružné. Robin Williams neumí jen bavit, ale i děsit. Hlavně on má na svědomí, že film je nadprůměrný. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Seymour Parrish si váži svoju prácu, svojich zákazníkov, remeslo, morálne hodnoty...ťažko povedať či aj sám seba. O jeho živote a histórii sa toho paradoxne nedozvieme veľa, každý ďalší sled jeho správania je prekvapujúci a celý čas som tŕpla kam až jeho posadnutosť "tradičnými hodnotami" zájde. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Sice expresivně střídmý, ale přesto napínavý psychothriller s velmi stísňující atmosférou, kterému k čistým 4* pomáhá především skvělý herecký výkon Robina Williamse. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Strašná rutina, ktorá vôbec nerozvíja potenciál námetu. Ten, hoci nie je nejako extra originálny, je sám o sebe znepokojujúci. No spracovanie ide po pomerne predvídateľnej línii a druhá polovica (a hlavne klimax) stojí na deus ex machina zvratoch, po ktorých sa hlavnému antihrdinovi začne zrýchlene meniť charakter. Nehovoriac o iritujúcom mizernom storytellingu. Úvodná scéna začína nasledujúcu retrospektívu - v oboch má rozprávač zásadne odlišný hlas, nehovoriac o tom, že už prvá scéna rozprávania sa odkláňa od jeho subjektívneho videnia a vidíme veci, čo on nevidel. Nejde pritom o nedôveryhodného rozprávača, len o mizerný scenár. Čo sa týka Robina Williamsa, mal už aj lepšie role a lepšie výkony (aj v rámci žánru). ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Atmosféra. Je dobré, že režisér Mark Romanek vsadil práve na hutnú atmosféru. Je vidieť, že sterilné, chladné prostredie odduševneného nákupného centra ju dokáže výborne naladiť. Ale najlepším faktorom k jej navodeniu je osamelý Robin Williams, ktorý na seba strháva kompletnú pozornosť, prakticky eliminuje ostatné postavy do vedľajších, takmer zanedbateľných úloh. ()

Související novinky

Affleck Jr. vs. Bostonský škrtič

Affleck Jr. vs. Bostonský škrtič

10.01.2014

Sériovým vrahům se na filmovém plátně rád věnuje David Fincher, který do téže řeky úspěšně vstoupil třikrát – v Sedmi, v Zodiacovi a v Mužích, kteří nenávidí ženy. Momentálně točí detektivku Zmizelá… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

Klony Keiry Knightley útočí

Klony Keiry Knightley útočí

03.03.2009

Britská kráska konečně setřese dobový kostým a vklouzne do něčeho současnějšího, nebo možná dokonce futuristického. Zahraje si totiž v britském sci-fi thrilleru Never Let Me Go. Podrobnosti zápletky… (více)

Reklama

Reklama