Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rushmore je příběhem nadaného a rebelantského teenagera Maxe Fischera (Jason Schwartzman), studenta desáté třídy elitní Rushmorské akademie. Redaktor školních novin, kapitán nebo prezident nespočetných klubů a spolků, je zároveň jedním z nejhorších studentů ve škole, nad nímž neustále visí hrozba vyhazovu. Jeho svět se otřese, když se Max zamiluje do učitelky prvního ročníku slečny Crossové (Olivia Williams) a chce na její počest postavit akvárium. O její přízeň však musí soupeřit se svým přítelem, ocelářským magnátem panem Blumem (Bill Murray), bohatým otcem jeho dvou spolužáků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Max sice patří mezi nejslabší žáky, ale angažuje se jinak snad ve všech školních aktivitách a akademii Rusmord považuje za svůj život. Ale stačí jedna knížka v knihovně, abych zjisitl, že smyslem jeho života je možná někdo úplně jiný...Dost jsem si užíval především Maxova soka v lásce Billa Muraye (nezklamal!), jehož komediální stylizace s knírkem, typické obličeje a například znuděné kreace s házením míčku do vody mě dost bavily. Opravdu nelehký soupeř, i když má Maxe tak rád. Jinak i u třetího  Wese Andersona jsem spokojený. Už jeho druhý film je zábavná  absurdní jednohubka.  Máš mrkvičky? ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Komedie? Možná na posledním místě. Je to hezky natočené, ale hlavní hrdina na mě nepůsobí zrovna nejlépe. Což asi nebyl úmysl. Měl zvláštní vztah s panem Blumem. Co se týče učitelky, do které se zamiloval, tak puberta dělá divy, nicméně tohle už hraničilo, nebo ještě hůře už překročilo hranici psychopatie. Ale myšlenka skvělá a je to velmi koukatelné ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson prostě umí. Těžko hledat mezi současnými tvůrci někoho, kdo dokáže napsat a zrežírovat tak poetické filmy jako Život pod vodou nebo právě "Učitelku". Filmy, které sledujete s přihlouplým úsměvem na tváři a které ve vás zanechají velmi příjemný pocit i dlouhé hodiny po skončení. A k hereckému obsazení taktéž nemám slov - Murray, Williams a především Schwartzman hrají skvěle. Plný počet hvězd snad ani nemá cenu řešit... ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Doplňování méně známých a starších filmů Wese Andersona vypadá tak nějak podle očekávání. Rushmore disponuje už mnoha jednotlivými výrazovými prvky Andersonovy filmové řeči, ale jako celek je ještě takovým neučesaným, i když nadaným puberťákem. Chvílemi je to typicky roztomile zábavné, jindy ale zase nudné a nepříliš smysl dávající. Důraz na pevnou kompozici záběru je spíše ojedinělý, děj snímku paradoxně překombinovaný, i když se v něm ale v podstatě nic neděje. Rushmore není špatný film, ale pokud bych nevěděl, že koukám na snímek Wese Andersona, asi bych mu nepřisuzoval nikterak zásadní význam. 5/10 ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hlavni postava urcite nebudi sympatie na pockani, musite si k Maxovi najit cestu, aby jste zjistili, ze jeho vtiravy styl a rec je minimalne vtipna a zabavna. Alespon ve filmu to tak funguje, za kamarada bych ho nechtel:-). Z hercu urcite zaujme Bill Murray a Olivia Williams. Nenarocna, ale jinak humorna komedie z americkych skolnich lavic. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (17)

  • Mŕtvy manžel pani Crossovej (Olivia Williams), ktorého obrázky má v spálni, je Owen Wilson. (m.a.t.o.)
  • Bentley použité vo filme požičal filmárom majiteľ iba pod podmienkou, že jeho dcéra si zahrá malú úlohu. (m.a.t.o.)
  • Brian Cox bol do úlohy Dr. Guggenheima obsadený vďaka hereckému výkonu, ktorý predviedol v snímke Manhunter (1986). (m.a.t.o.)

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Reklama

Reklama