Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Akční thriller v režii Bryana Goerese nás zavádí do světa telekomunikací. Novinář, který pracuje pro malou kabelovou televizi, získá díky nemorálním metodám přístup k důležité informaci, která může změnit svět telekomunikací a internetu. A poblíž něho se pohybují nejrůznější postavy, spjaté společným jmenovatelem: prakticky všichni mají co skrývat. V hlavních rolích hrají Bo Dereková, Andrew McCarthy, Michael York, Ana Álvarezová a Richard Tyson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď si film televíznej produkcie vezme na mušku medzinárodný krimi informačný thriller, šanca na úspech je mizivá. Preto som sa aj počas sledovania nepozeral na toto dielko ako na nejaký mega-epos, ale dal som mu šancu a on ju využil. Využil aspoň mierne priemernou sledovanosťou, nezaspal som. Myšlienka je pomerne fajn, len ten úbohý casting a herecké výkony podkopávajú všetkému nohy už od začiatku. Ešte poteší pár záberov a scén priamo počas zápasu Barcelony. Že sa nedočkáme originálnych dialógov, bolo jasné, ale pár svetlých okamihov vyšvihlo film u mňa až na 55%. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Inu, Svět je malý a o náhody v něm není nouze, což? Jestliže se říká, že neštěstí chodí vždy ve trojici, tak o tomto filmu lze říct, že ho přepadlo rozzuřené stádo náhod všeho druhu, které nebralo ohled zhola na nic a řádilo jako boží ruka. A víte, já nemám rád, když ze mě někdo dělá vola. Největší náhodou by tak bylo, kdybych se na Destrukci systému někdy podíval znovu. Propó - překřtít Křižáka právě na Destrukci systému chtělo asi odvahu, že? P.S: Film na kanálu Nova Cinema bez reklam (!) a s kompletními závěrečnými titulky?!? Bojí se snad sídlo Novy útoku? :-D ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Bryan Goeres je zrucny reziser co sa tyka akcnych scen a aj ked toci väcsinov len TV filmy, tak vyzeraju celom vypravne a po technickej stranke kompetentne. Bohuzial akcie je tentoraz minimum. Namiesto toho sa film sustredi na detektivne patranie jedneho novinara po tajomnych anarchistov, ktory sa s nim pohravaju. Nie je to zle, ale nie je to môj oblubeny zaner, takze davam neutralne 2*. Najviac ma zaujalo herecke obsadenie zlozene z hviezd, ktore maju svoje slavne casy davno za sebou, ale este stale maju co ponuknut. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář k tomuto lehce podprůměrnému televiznímu snímku dělal Nick Angelo. Hudba - Sean Murray a kamera - Jacques Haitkin. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

V každém detektivním příběhu jsou nejprincipiálnější jen dvě otázky - "Kdo to udělal?" a "Důvod?". Otázka "Kdo?" je však jen barevným papírkem pro nalákání a udržení pozornosti diváka/čtenáře, skutečným "bonbonem" je Důvod, a to i v tom případě, jestli je důvod prozrazen hned na začátku příběhu. Není totiž tolik důležité, jak se věci dějí, ale proč se dějí a k čemu to vede. Chci říci, že kdyžto ve třinácti mne hlavně zajímalo kdo je pachatel a samotný průběh vyšetřování, teď mne v první řadě zajímá, jaký důvod se z toho vyklube, obzvlášť když se jedná o současnou společnost a informační prostředí, ve kterém se ta společnost pohybuje a operuje. Jen proto jsem se dívala na tento film. Připadám si však občas jako zlatokop rýžující zlato tam, kde žádné není. Možná již prostě hodně víme, protože jsme hozeni do moře encyklopedických i jiných dat a informací - hodnověrných, zavádějících i zcela klamných - a již těžko nás něco skutečně překvapí. Jaké zrníčko jsem tedy vyrýžovala z tohoto filmu? Jedině to, že ve světě jsou síly a jejích nositelé a vykonavatelé, které a kteří mají za cíl regulaci informačního prostranství a pole - v tomto případě internetu. Jaká to novota! Vždy tu záměr a snaha o regulaci byla a vždy bude. Obzvlášť dnes, kdy informace znamenají moc, jak nám třeba předvádí všechny české a jiné vlády :-). Vždy se najdou dobráci, kteří chtějí lidi uchránit před špatným působením nevhodných informací. Tedy nastavit jakýsi filtr a zavést jakousi výchovu. To se ještě dá pochopit, pokud tento filtr a výchova mají sloužit eliminaci zlého pro jednotlivce a společnost, ačkoliv i to se dá zneužít, ale pokud se tím má zakrýt páchaná nepravost nebo vlastní prospěch, pak je to čirá zlovůle. Informace stejně jako všechno ostatní je prostě něco, co existuje, a jak se tato informace nebo jakákoliv jiná věc či skutečnost pojme a jak se s ní naloží, je již jen otázkou záměrů a interpretace. I atomová nálož se dá použít jak pro dobro - zničení meteoritu ohrožujícího život na Zemi, tak i pro zlo - zabíjení pozemského života. Jsme to my, kdo vše pojímá a interpretuje. Neměli bychom tedy být slepí, lhostejní a zbrklí, obzvlášť když se to týká nejen nás samotných. Jak se říká: dvakrát měř, jednou řež. Angličané to doporučují dělat třikrát (measure thrice and cut once) a Rusové dokonce sedmkrát (zřejmě počítání není jejich silnou stránkou :-)) . Bohužel svět už je takový, že je v něm až příliš moc těch, kdo měří a řeže společný dort v osobním pojetí. ___ Dvě hvězdičky za to, že tento film je víc papírek než bonbon. ()

Reklama

Reklama