Reklama

Reklama

Recenze (15)

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Vidím že u tohto filmu je veľkohubosť na mieste. Neviem z čoho sú tu všetci takí unesení, ale ja som u tohto filmu zatváral oči snad len u scény kedy si gazdinká začala krájať vlastnú ruku. Inak som sa väčšinu filmu musel smiať tomuto kŕčovitému paskvilu, ktorý by som nepustil ani návšetvníkom polnočných projekcií. Aj záverečná sekvencia v márnici pôsobí smiešne, zvlášť ked tu jedna zombie začne mníchovi trhať a požierať uši a ešte nezabudne povedať aké sú chutné. Hlavné je ale to, že tento film nemá žiadny dej a mnohé krvavé scény sú samoúčelné a záver je už fakt paródia. Tento film je ďaleko za hranicou dobrého vkusu. Aj krvák plný gore sa dá natočiť obstojne či dokonca majstrovsky. Ako príklad môžem uviesť prvé dva diely Hellraisera. Tie ale netočil žiadny amatér z Hong Kongu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Špičková, nářezová asijská horrorová jízda!!! Myslel sem, že se bude jednat o nějaký klasický CAT III exploitation, ovšem dostal jsem skutečně nefalšovaný horror, kde děj ustupuje horrorovému materiálu všeho možého druhu a sype na diváka jednu hrůznější scénu za druhou a aby toho nebylo málo, tak ještě jednu odpornější scénu za druhou ... Tohle je fakt nářez ... Hlavní hrdina si přivede domů dívku, která spí na jeho posteli. V bytě má ukradenou sošku, prokletou temným kouzlem a naplněnou popelem ze spáleného potratu. Tato socha v noci ožije, ženu znásilní, ta otěhotní, později s tímto mužem chce svoji situaci vyřešit potratem u nějakého šíleného felčaře (jedna z mnoha extrémních scén ...), odsud však uteče, nakonec se s mužem vybourají v autě a ona v něm uhoří za živa. Na muže jen stačí vřískat, že se mu po smrti pomstí ... Už v tuto chvíli je film neuvěřitelně pekelně rozjetý, ale to pravé peklo nastane, až se mrtvola uhořelé ženy a její plod dostanou znovu "na svět". Excelentní hrůzné masky, šílené temné scény, zatemnění do modra jako v klasických cat III exploitarech, děsivá atmosféra, mraky gore scén ve stylu "oldschoolové fulciovské školy", mrtvoly, naložené potraty, zvracení před kamerou, vymítání posedlých, zvracení živých žab (!!!), útok oživlých mrtvol v márnici, utopení mnicha v latríně plné výkalů, atd., atd. ... Tohle je fakt jeden z nejlepších asijských horrorů, jaké jsem kdy viděl ... Hodně připomíná stejně tak raritní kousky jako je Centipede Curse (1984) (vymítání, zvracení živých zvířat, ...) a Red Spell Spells Red (1983) (celková bizardnost, hnusy ze všech stran apod.). Tohle se mi fakt strašně líbilo, tak dobrý horror už jsem opravdu dlouho neviděl ... bomba!!! ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Nesdílím takové nadšení valné většiny ,,hororových kolegů " zde. Film má rozhodně své těžké kvality, především opravdu hutnou a depresivní atmosféru ( ne nepodobnou CAT trojkám, ačkoliv tady se jedná o čistokrevný horor ) a gradující hudbou. Ale jak bývá - na pár vyjimek - u HK produkce zvykem, film je slátaninou všeho, co jen v danou chvíli mohlo tvůrce napadnout. Prokletí, zombie, patologie, zvratky, hovna, potraty...Pokusy o jejich typický, neomalený a pro mě opravdu dementní humor, negramotní herci jak tečka na závěr. Při některých pasážích na mě ale opravdu doléhal strach a hrůza, ze kterých by si novodobí tvůrci hororů měli vzít příklad. Každopádně si na tenhle kousek budu muset vymezit čas minimálně ještě jednou.. Do té doby dávám 3* ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Tenhle hongkongský horor má jednu z nejhustších atmosfér co jsem v podobných filmech viděl. Čistá esence prokletí, zla a zániku, všudypřítomná bizarnost a pocit jako při té nejhorší noční můře. Hongkongský zaklínací horor se zde mísí s bizarností, blízkou Lynchově Eraserhead (toto přirovnání jsem zaznamenal na IMDB a musím s ním souhlasit). Interiéry jsou temné jako v nejtemnějším podsvětí a i scény z běžné reality zde působí tak tísnivým dojmem, jakoby stále bylo někde něco špatně. Podobný kontrast čiré temnoty a stejně tak ponuré reality mne kdysi podobným způsobem dostal při sledování Barkerova Hellraisera. Parádní maskérské a vizuální zpracování je samozřejmostí. Pro hodně diváků bude zřejmě velkou zatěžkávací zkouškou už hned samotný úvod, ve kterém je Shu Ya na návštěvě u svého postiženého bratra. Tady to asi určitě pár lidí vypne s rozhodnutím film nikdy nespatřit. Ještě že jsem tenhle film neviděl někdy v dětství, býval bych skončil někde v nervovém sanatoriu a tiše slintal na zamřížované posteli. Jeden ze zapomenutých klenotů obskurní hongkongské horror kinematografie. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No nevím, asi jsem ve spojení s tímhle filmem slyšel až příliš superlativ a tak jsem čekal něco jiného. Jasně, má to fajn oldschoolovou atmosféru, pár potenciálně disturbing momentů atd, ale jinak je to docela ptákovina. Strašně zdlouhavé, příběhově slabé, ani ta filmařina nepřesahuje běžný brakoidní standard hongkongských kočkotrojek (spíše naopak). Na mě tohle asi moc nefunguje a rozhodně to nehodlám nadhodnocovat jen z nějakého hipsterského pocitu, že tuhle starou, kdysi blbě sehnatelnou a obrazově zoufale nekvalitní horrorovku moc lidí nezná. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama