Reklama

Reklama

Snadný cíl

(festivalový název)
  • USA Pushover (více)

Obsahy(1)

Policista Paul je se svými kolegy nasazen na sledování krásné Lony, milenky jednoho ze zlodějů, který při přepadení banky zastřelil člověka. Paul se do ní ovšem zamiluje a nechá se přesvědčit, aby se milence zbavili a ponechali si peníze. Mají šanci uspět? (fleurette)

Recenze (9)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fantastická noirovka v tom najklasickejšom prevedení s príbehom o chlapíkovi, ktorému zamotá hlavu zlá žena a celý svet sa mu rozsype, poskytuje všetky ingrediencie, pre ktoré fanúšik miluje žáner vrátane prepálených dialógov, hry s tieňmi a božskej Kim Novak (nechápem, ako prešli cez ruky cenzorov tie jej biele priesvitné šaty, pod ktorými nič nemala). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Fízl se dá svést sexy blondýnou zapletenou v bankovní vloupačce a změní se tak sám ve zločince, velká deviza je už sama zápletka a tady ten morální fail. K tomu luxusní řemeslný provedení, přesně vylazený styl (sledovací scény evokují Rear Window) plus výborný obsazení hlavní dvojice; Kim Novak je tu ve své oficiálně úvodní roli a hned tak výrazná. Další pecka z "Columbia Noir" kolekce (x) #Noirvember ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Něco jako Pojistka smrti po deseti letech. Není to tak sofistikované jako Wilderův masterpiece, ale má to dost šťávy, spolehlivě rozervaného MacMurrye, neuvěřitelně sexy dvacítku Kim Novak (byť o pár let později jí to ve Vertigu slušelo ještě víc) a solidní režii Richarda Quinea. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

4,5 Hodně kvalitní noirová kriminálka. Srovnání s Pojistkou smrti není vůbec od věci, ale toto mě bavilo ještě víc. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nie tak kultovy film ako Double Idemnity 1944, hoci na na druhu stranu je to stale kvalitna podivana - tiez nieco na sposob ci sa da urobit tzv. dokonaly zlocin : 89 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Technicky uz vytribeny (prece jen uz nejsme ve ctyricitkach) noir jak se patri, aneb - detektiv se necha zlakat na scesti krasnou ff Kim, do toho mila naivka Dorothy, tma, dest, kolty atd... Az na mirnou predvidatelnost se mi to libilo moc. 4+ ()

westerns 

všechny recenze uživatele

Neskutočne dobrý film! Fred MacMurray (je výborný herec), vo filme ako policajt, z ktorého sa neskôr stane vrah, a všetko sa mu rozpadá pred očami..., a 21 ročná kráska Kim Novak, ktorá mu zatemní mozog, a za týmto všetkým stojí práve ona... Nuž, neviem, ako by som ja dopadol, ale asi tak ako Fred... :) ()

Reklama

Reklama