Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Knihy, dopisy, artefakty, časopisy. To vše je nástrojem zvláštní skupiny detektivů: literárních stipendistů. Dva takoví detektivové, Maud Baileyová a Roland Michell stopují tajemství, které historicky zcela změní porozumění páru dvou slavných viktoriánských básníků a také možná vzbudí vzájemnou náklonnost mezi Maud a Rolandem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda, kterou ani herci Eckhart a Paltrow nezachrání. A k tomu vytvoří dojem, že básník Eš byl až mýtická postava britských viktoriánských básníků. Celý příběh se kolem něj točí, jak kdyby byl nejvýznamnějším básníkem celého kontinentu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $10,113,733Tržby Celosvetovo $14,815,898║ veľmi ploché a herci to absolútne nikam nevytiahnu /35%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dnes by se jakýkoliv film s Gwyneth Paltrow a Aaronem Eckahrtem stal velkým tahákem. Bohužel v době Posedlosti nebyl Eckhart tolik oblíben a Gwyneth nedokázala sama zvládnout tíhu celého filmu. Scénář naprosto ničemu nepomohl a právě jeho nudnost a nezajímavost je smrtelná rána pro celý film. není to nejhorší film, ale sledovat ho do konce vydrží opravdu málokdo a mnoho mu to stejně nedá. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ovlivněna modrým čtverečkem, pustila jsem si Posedlost jako kulisu k malování. Skončilo to tak, že mi částěčně zatuhly barvy na paletě, jak málo jsem se jim věnovala, ale zase úplně ne, nakonec jsem je rozředila. Jenom už si nemůžu vzpomenout, který obraz jsem to u toho malovala. Ta lidská paměť je strašná. Kdybych si to byla napsala, nebo napsala někomu v dopise, tak to někdo může najít za sto let na půdě. Ach, už jsem si vzpomněla. Byl to portrét Sirael. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Gwyneth je krásná, obzvláště když rozpustí své zlaté vlasy a do filmu se celkem dobře typově hodila. Aarona mám mnohem radši, když v LA hubí emzáky místo toho aby vyčerpaně hloubal nad tou či onou kudrdlinkou 150 let starých vešů a jako chlap se tu u mně tedy zcela znemožnil ! :-). Tvůrci filmu nám předhodili Viktoriánský přeslazený bonbónek, který i když byl dobře zabalen v krabici a uložen pod zemí, nechutná tak jak vypadá. Vlastně z něj zbyl jen takový prázdný obal, otisk času. Uvnitř nic. Film jmenující se posedlost by měl nabídnout mnohem více nežjen nudu, nudu a nudu. Za mne jsou to jen dva zapečetěné dopisy. * * ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Veľmi intímny pohľad do života (pocitov, posadnutosti, lásky, bolesti...) dvoch viktoriánskych básníkov,odhaľovaný dvojicou súčasných mladých vedcov. Zanechal vo mne silný dojem súcitu, so striedavými pocitmi pochopenia a nepochopenia ľudskej slabosti a sily. Ale mám v tom jasno: posadnutosť neprináša radosť a šťastie! Práve naopak! Je to bolesť a nešťastie v zlatom pozlátku pseudoradosti. Platí to nielen vo viktoriánskom období. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Ano, není to film, u něhož si napětím okoušete nehty na nohou (:-D), ale nudný? Neřekla bych. Je pravda, že jsem ho sledovala v podstatě jen kvůli Gwyneth Paltrow a Aaronovi Eckhartovi, které mám moc ráda, ale téma ani příběh mě nenudily a docela mě zajímalo, jak to skončí, což mě většinou u nudného filmu nezajímá. Posedlost není film, který by změnil dějiny kinematografie, ale potěšil mě. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Tři milostné příběhy prolínající se v čase a prostoru.. tři osudy plné vášně, ale také bolesti, nejistoty, nedorozumění a omylů... neučesané obvyklým filmařským hřebenem, spíš tragické než pozlátkové, přesto s pramenem naděje... k dokonalosti tomu ještě kousek chyběl a ke konci trochu docházel dech, přesto se podařilo přenést na mě jako diváka, nejen kousek objevitelské dychtivosti a nadšení, ale také milostné okouzlení, jemuž podlehl básník Ash... vždyť kdo by odolal Jennifer Ehle, která tu jako Chrisabelle zazářila neobvyklou krásou, tajemnou, něžnou a křehkou, a během jediného záběru zcela zastínila i hvězdu Gwyneth Paltrow. I mě se zatajil dech na jeji magickou krásou.. :-) ... A taky má tenhle film nádherný trailer s geniálně použitou skladbou The Mystic's Dream Loreeny McKennitt... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dvě romance v jednom filmu. Ovšem utajený románek viktoriánských básníků (Jeremy Northam, Jennifer Ehle) byl mnohem zajímavější než moderně neurotická současnost literárních vědců (Aaron Eckhart, Gwyneth Paltrow). Rozhodně to není vina herců, může za to nevyvážený scénář. Režisér předvedl pár pěkných přechodů mezi oběma časy, kameraman a skladatel se také neflákali, ale i tak ve výsledku vznikl film velice průměrný. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh se příliš často spoléhá na náhodu. Mnohé scény jsou nevysvětlené a mnohé dialogy nedořečené. /23. 7. 11./ ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Pěkná romantika na osamělý večer při vínku. Gwyneth byla dost unylá, jako ve všech svých filmech, ale Aaron Eckhart to napravil, působil strašně sympaticky. Navíc měli oba pro mě ideální zaměstnání - být placený za to, že celé dny ležím v knížkách a dokumentech o spisovatelích, o kterých normální člověk v životě neslyšel. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Místy nádherný, svým způsobem tragický milostný příběh ... jsou to přesně ta místa, kde můžete sledovat Jeremy Northama společně s Jennifer Ehle (po tom, co jsem ji tady viděla jsem přesvědčena, , že takhle vypadá opravdová krása) ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Ani moje oblíbenkyně Gwyneth nemůže zachránit vše. A toto je přesně typ filmu o kterém za čtrnáct dní nebudu vědět,že jsem ho viděl. 50%.. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Dosti nevýrazný snímek, který ovšem nemůže urazit. Nazval bych to takovým mírným nadprůměrem - ve všem od hereckého obsazení až po režii. A je mi docela jedno, jestli můžu nebo nemůžu Gwyneth Paltrow :) ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Kurnik, keď už má nejaký film v názve Posadnutosť, malo by to byť cítiť, kopať nás to do gulí či iných orgánov. A nie takto sladkobôlne nudiť, prudiť a šudiť... ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Film se mi libil natolik, ze jsem si koupila i predlohu, ktera samozrejme film predcila v mnoha smerech, ale stejne jako knihu, kterou jsme precetla nekolikrat, tak i film jsme videla nekolikrat a porad bavi. Mozna to budou i moji zalibovou stourat ahledat souvislosti a tka tohle tema je mi velmi blizke :) ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Paltrowovú nemusím, ale LaBute na mňa zanechal pozitívny dojem zo Sestričky Betty. Tento príbeh sa rozbieha pomaly , možno až príliš , ale postupne som sa dostával do dvoch časovo pretkávaných príbehov, až ma to chytilo pod krk. Taktiež zaujímavá sonda do práce biografov, okorenený chytľavým milostným príbehom z konca 19. storočia. Nakoľko romantické snímky nie sú pre mňa veľkým magnetom, táto ma však dostala, aj vďaka originálnemu scenáru a citlivej réžii. Bravo , LaBute. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, nuda, vatovo plane dialogy, zas nuda, zas vatovo plane dialogy no a stale dookola dokolecka. Toby Stephens hral hovno, Gwyneth Palthrow sa s radostou pridala a tiez hrala hovno. Katastrofa za 5 % ()

Reklama

Reklama