Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Knihy, dopisy, artefakty, časopisy. To vše je nástrojem zvláštní skupiny detektivů: literárních stipendistů. Dva takoví detektivové, Maud Baileyová a Roland Michell stopují tajemství, které historicky zcela změní porozumění páru dvou slavných viktoriánských básníků a také možná vzbudí vzájemnou náklonnost mezi Maud a Rolandem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Morien 

všechny recenze uživatele

Ovlivněna modrým čtverečkem, pustila jsem si Posedlost jako kulisu k malování. Skončilo to tak, že mi částěčně zatuhly barvy na paletě, jak málo jsem se jim věnovala, ale zase úplně ne, nakonec jsem je rozředila. Jenom už si nemůžu vzpomenout, který obraz jsem to u toho malovala. Ta lidská paměť je strašná. Kdybych si to byla napsala, nebo napsala někomu v dopise, tak to někdo může najít za sto let na půdě. Ach, už jsem si vzpomněla. Byl to portrét Sirael. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Paltrowovú nemusím, ale LaBute na mňa zanechal pozitívny dojem zo Sestričky Betty. Tento príbeh sa rozbieha pomaly , možno až príliš , ale postupne som sa dostával do dvoch časovo pretkávaných príbehov, až ma to chytilo pod krk. Taktiež zaujímavá sonda do práce biografov, okorenený chytľavým milostným príbehom z konca 19. storočia. Nakoľko romantické snímky nie sú pre mňa veľkým magnetom, táto ma však dostala, aj vďaka originálnemu scenáru a citlivej réžii. Bravo , LaBute. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dnes by se jakýkoliv film s Gwyneth Paltrow a Aaronem Eckahrtem stal velkým tahákem. Bohužel v době Posedlosti nebyl Eckhart tolik oblíben a Gwyneth nedokázala sama zvládnout tíhu celého filmu. Scénář naprosto ničemu nepomohl a právě jeho nudnost a nezajímavost je smrtelná rána pro celý film. není to nejhorší film, ale sledovat ho do konce vydrží opravdu málokdo a mnoho mu to stejně nedá. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Pěkná romantika na osamělý večer při vínku. Gwyneth byla dost unylá, jako ve všech svých filmech, ale Aaron Eckhart to napravil, působil strašně sympaticky. Navíc měli oba pro mě ideální zaměstnání - být placený za to, že celé dny ležím v knížkách a dokumentech o spisovatelích, o kterých normální člověk v životě neslyšel. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Akademická červená knihovna provazuje utajenou dobovou romanci ženatého básníka a (lesbické) básnířky se současným pátráním literárních vědců, kteří se na základě nově objevených dopisů vydávají v jejích stopách (a také směrem k sobě). Příjemná sbližovací záležitost selhává přimícháním mělkého dramatu, zároveň nefungují jiné než ony lehké romantické emoce mezi dnešní dvojicí – uvolněným Aaronem a roztávající Gwyneth. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama