Reklama

Reklama

Bezhlavý jezdec

  • USA The Headless Horseman
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1934, 9 min

Režie:

Ub Iwerks

Předloha:

Washington Irving (kniha)
(další profese)

Recenze (6)

igi B. 

všechny recenze uživatele

I po cca třičtvrtě století stále (nebo možná o to více) okouzlující animáky z produkce Celebrity Pictures, nabité rozvernými gagy, s půvabnou dobově stylovou kresbou a animací. Tento filmek s českým názvem "Bezhlavý jezdec" na kompilačním dvd z produkce LK. Ovšem nutno pustit si film v originále! Krom původní zvukové stopy je totiž dvd bez českých titulků a s opravdu odpudivým českým dabingem, namixovaným na utlumený původní zvuk, takže částečně krom zpěvu a dialogů neslyšíte ani původní hudbu, ruchy nevyjímaje. Neuvěřitelné, co dokážou vyprodukovat tuzemští prasáčtí ignoranti s pokryteckým podtextem, že "dvd by si neměli nechat ujít fanoušci klasické animace, filmové historie nebo sběratelé" (sic!)... :-( - - - - - (Poprvé viděno 28.9.2008 na dvd, hodnocení a komentář zde jako první - 28.9.2008) ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

V pořadí čtvrté zpracování legendy o Sleepy Hollow (Ospalá díra, Legenda o Sleepy Hollow, Adventures of Ichabod and Mr. Toad) a suverénně nejhorší. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Legenda o ospalé díře ožívá! Bezhlavý jezdec se prohání lesem za tmavých nocí! No, ne, je to spíše taková parodie, ale zábavné to moc není. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

7. diel seriálu Comicolor Cartoon - tentoraz o Ichabodovi Cranovi a o "fingovanom" bezhlavom jazdcovi - s pohodovým spracovaním. 60% ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu trochu naivní ztvárnění. Obsahuje řadu nekorektních výjevů (služebníci výhradně tmavé pleti) i tzv. "genderových stereotypů". V tom však spočívá jistý půvab. Trochu mě štve nesympatičnost všech tří hlavních postav. - Je to sice groteska, nemáte ale komu fandit. ()

Reklama

Reklama