Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (257)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film sa ako jeden z mnohých zamýšľa nad tým, ako veľmi ľudský život ovplyvňuje náhoda, skladá zábavnú mozaiku a plynule sa prelieva z jednej roviny do druhej, takže pôsobí premyslene a celistvo. Tento zaujímavý námet by sa dal možno ešte lepšie prepracovať, napriek tomu ide o celkom kvalitnú snímku. Gwyneth Paltrow som to herectvo veril, bola dobrou voľbou pre tento film. Cez to všetko hodnotím tento film ako ďalší priemerný romantický snímok. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Herci zde hrají, Amerika je přes oceán a celé je to v koncepčně zajímavém obalu. Ale jak výborně to začalo, tak to pokračovalo až moc stejně a předvídatelně. Ze začátku se člověk baví, ale postupně je to čím dál větší nuda. A ani závěr kvalit začátku to nezachrání. Jednou, dvakrát za život ano, ale víckrát to nepotřebuju vidět. Plus: Na mě je tam moc romantiky. ()

Reklama

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Nevím čím začít, ale tentokrát ne z těch špatných důvodů, spíš si teď nedokážu utřídit myšlenky. Tak zmateně :) Miluju filmy o butterfly efektu, miluju fake britský přízvuk Gwyneth Paltrow a taky jsem se zamilovala do Johna Hannah a jeho pravého skotského přízvuku. Jediné, co vážně nechápu, je český překlad názvu, ale možná jsem jen extrémně tupá :) ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Sliding doors je neprilis vtipna a ani nijako extra romanticka komedia, ktora okrem napadu co dokaze sposobit zmeskanie metra neprinasa nic zaujimaveho. Paltrow sa snazi a je zlata (a do dokonalosti nacvicila anglicky prizvuk), ale zvysok hercov a hlavne john lynch (ako jej podvadzajuci priatel) su az slaby. navyse ide o reziserov debut a i preto cely film srsi televiznostou a lacnostou... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nenáročný, ale zábavně koukatelný romantický snímek o faktoru náhoda, která pak určuje další osudy. Jeden optimisticky vyvíjející se, který přes nepodstatné rádoby problémy směřuje ke sladké pohádce, končí tragicky. Druhý pesimisticky vyvíjející se příběh probouzí z naivní zaslepenosti, aby vše korunoval šťastně pohádkovým koncem. Hlavní postava Helen (Gwyneth Paltrow) stále překonává životní obtíže, které jsou rámovány dvěma muži. Nevěrný Gerry (dobrý John Lynch) je velmi zdařilý příživník využívající naivní důvěřivosti žen. Výrazný James (John Hannah) je pohádkovým princem, který je snad v každé společnosti velmi oblíbený. Je to vůdčí typ, navíc tak laskavý a duchaplný, majetný a zábavný. Lydia (Jeanne Tripplehorn) umně dokáže získávat to, co chce prostřednictvím přízemní chlípnosti prohnaného Garryho. Netradiční formát zaujme a pobaví. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Pití, které Gerry (John Lynch) Helen (Gwyneth Paltrow) tolik slibuje: "..opiju tě Grolschem..", a které si posléze dává v baru, je holandské pivo oblíbené nejen pro svůj originální způsob otevírání.. (anita74)
  • Scény z londýnského metra byly natočeny u nádraží Waterloo. Filmová křižovatka Waterloo a City line a scény u vody pak byly filmovány u mostu Hammersmith a v hospodě Blue Anchor pub v Hammersmith. Most je Albert bridge mezi Battersea a Chelsea. Noční scéna, kdy Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) jdou po ulici, byla natočena v Primrose Gardens (dříve Stanley Gardens) v Belsize Park. Helenin byt se nachází v Leinster Square. Scéna v nemocnici na konci, kdy se Helen a James setkají ve výtahu, byla natočena v Chelsea and Westminster Hospital na Fulham Road. (Terva)
  • Podnik, v ktorom si Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) dávajú shake, sa volá Fatboy's Dinner a patrí medzi populárne fastfoody. (Lukoh)

Reklama

Reklama