Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (257)

mortak 

všechny recenze uživatele

Depresivní film, po jehož shlédnutí má člověk chuť skočit z mostu. Hrdinové jsou bezvýrazní, muži jsou slaboši, ženy pasivní, všichni lžou, podvádějí se navzájem...ještě že ten osud (přesněji řečeno ruka scénaristova) za ně všechno vyřeší, protože kdyby ho nebylo, tak by snad nědělali nic, jen by pasívně přežívali a čekali by, až se něco stane. Jestli toto je pravdivý obraz moderní západní společnosti, tak už nezbývá nic jiného, než čekat od přírody ránu z milosti, která nás vymaže podobně jako dinosaury. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Snad nejoriginálnější romantický film jaký jsem kdy viděl...a taky jeden, který mě asi nejvíc vyděsil, proto odmítám řadit ho mezi komedie...nechutně zákeřná Jeanne Tripplehorn, skvělá Gwyneth Paltrow, která ale umí vypadat i lépe (viz Dokonalá Vražda nebo dokonalý Zamilovaný Shakespeare;)) a neméně skvělý John Hannah - oba posledně jmenovaní přímo žijí svými rolemi, od začátku až do konce. ()

Reklama

Nuala 

všechny recenze uživatele

Hodně šikovný nápad a navíc docela slušně zrealizovaný... Přestože je místy děj trochu nejasný, podařilo se oba příběhy šikovně provázat a oba udělat zajímavými...Velkou zásluhu na tom zajisté mají velmi výrazné hlavní postavy-obě "verze" Gwyneth Paltrow jsou originální, zajímavé, sympatické a zvláště ta blonďatá jistě i velmi atraktivní pro pánské publikum :) John Hannah je velice příjemným nápadníkem a navíc jeho hlášky jsou opravdu milé a vtipné. A konečně se dostáváme k záporňačce tohoto filmu, dá-li se to tak říci, Jeanne Tripplehorn. Její přesvědčivý výkon mi snad dovoluje nazvat ji opravdu hnusnou mrchou (což je mimochodem myšleno jako kompliment, vážně :D)... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Náhoda může hrát větší roli, než si myslíme. Nikdy se nedozvíme, jak by náš život pokračoval, kdyby se některé drobnosti odehrály jinak. Můžeme si jenom leccos představovat a lecčeho litovat … Ve skutečnosti nezjistíme, jestli by odlišná varianta pro nás byla opravdu šťastnější, protože na ni navazují další a další nahodilé události, které mohou všechno dokonale zpřeházet. A tak se na dva z možných výsledků hry osudu můžeme podívat alespoň ve filmu, který je dostatečně zajímavý a originální nejenom svým námětem, ale i zpracováním … ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Věci jako je zajímavý scénář, režie nebo (většina) hereckého obsazení , mají zcela bez debat největší podíl na úspěchu tohohle filmu. Skvělá a krásná Gwyneth Paltrow, kterou jsem si v poslední době hodně oblíbil mi tu velice dobře pasovala, ale například taková Jeanne Tripplehorn , kterou po herecké stránce vůbec nemusím (i přestože se do role mrchy dobře hodila), tady (dle mého gusta) místy až přehrávala . Tyhle maličkosti však nemění nic na tom, že si film ty 4 hvězdy zaslouží -> tady jsou. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Ústřední filmovou píseň „Turn back time“ má na svědomí dánsko-norská hudební skupina Aqua. (Marsik)
  • Scény z londýnského metra byly natočeny u nádraží Waterloo. Filmová křižovatka Waterloo a City line a scény u vody pak byly filmovány u mostu Hammersmith a v hospodě Blue Anchor pub v Hammersmith. Most je Albert bridge mezi Battersea a Chelsea. Noční scéna, kdy Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) jdou po ulici, byla natočena v Primrose Gardens (dříve Stanley Gardens) v Belsize Park. Helenin byt se nachází v Leinster Square. Scéna v nemocnici na konci, kdy se Helen a James setkají ve výtahu, byla natočena v Chelsea and Westminster Hospital na Fulham Road. (Terva)
  • Podnik, v ktorom si Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) dávajú shake, sa volá Fatboy's Dinner a patrí medzi populárne fastfoody. (Lukoh)

Reklama

Reklama