Reklama

Reklama

VOD (1)

Co se stane, když roboty ovládne zlá moc? Hrůzostrašnou odpověď nám dává nejnovější sci-fi horor Michaela Crichtona Útěk robotů. Tom Selleck je policista, který si musí poradit s destrukcí a zmatkem, způsobeným šílencem, který přeprogramoval domácí roboty používané v přetechnizované společnosti blízké budoucnosti. Útěk robotů vás jistě zaujme filmovými efekty - např. mechanickými pavouky, kteří vypouštějí kyselinu a jsou ještě odpudivější než živí. Cynthia Rhodes a Gene Simmons (ze skupiny Kiss) dodali tomuto filmu odpovídající spád. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (27)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem musel zkouknout už jen kvůli skvostnýmu obsazení, který samo o sobě vyvolává úsměv na tváři. A jak dávala herecká sestava v čele s Magnumem a přepjatě démonickým Simmonsem tušit, úsměv z tváře nezmizel během celý týhle malinko infantilní béčkový scifárny s roztomilými papundeklovými robůtky-zabijáky. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Útek robotov nie je najsprávnejší názov pre tento film, ktorému exceluje Selleck. Všetko sa točí okolo neho, čo len podtrhuje jeho priamočiarosť. Čo sa týka efektov, elektroniky budúcnosti a vôbec vykresleniu blízskej budúcnosti to nie je bohviečo, ale nato , že sa jedná film z roku 84 a ešte k tomu jasné B-čko, to nie je zlé. V malej roli sa predstaví aj vrieskajúca Kirstie Alleyová, čo je druhá kráska vo filme popri Simmonsovej. Film velmi nenadchne, ale ani neurazí a scéna v otvorenom výťahu vysoko nad budovou mrakodrapu s kyselinovými a vybuchujúcimi robotmi je fakt dramatická. Filmu nechýba ani humor. Hodnotenie: 60% ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Crichtonovi se podařilo vytvořit svébytný a hlavně fungující svět, ve kterém roboti (nebo spíše roboty? Matně si vzpomínám na nějakou diferenciaci, snad to, že roboti jsou humanoidní a roboty ne) pronikli do všech aspektů společnosti - vaří, operují (často ne příliš úspěšně)... a taky zabíjí. Když je k tomu někdo naprogramuje. Pozornost věnovaná detailům je uchvacující, film ale dost ztrácí tím, že se příšerně vleče. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Zamýšlený sci-fi trhák v režii krále technothrillerů Michaela Crichtona s hudbou Jerry Goldsmithe a tehdy hvězdným Selleckem se nekonal nejen proto, že mu ve stejném roce vlezl do zelí jakýsi TERMINÁTOR, ale především díky tomu, že si Crichton jaksi nevšiml, že zaspal dobu a navrch loví v ryze béčkových vodách. Jeho vize budoucnosti plná legračních krabicovitých robotů a robůtků je roztomilá, ale na ni naroubovaný, pro Crichtona charakteristický koncept "naplnění nejhoršího možného scénáře" působí hrozně naivně a komicky a nevyhne se ani nejhorším klišé (překonané trauma) a toporné romantice. Kdo by ostatně bral vážně film s robotickými pavouky zabíjejícími kyselinou? Nebo film kde hraje policejního šéfa představitel kapitána Harrise z POLICEJNÍ AKADEMIE G.W.Bailey? (dokonce jsem během filmu zaslechl, jak ho oslovují poručíku Harrisi!) Crichton prostě hodně ujel, ale jako béčko to nemá chybu. Především je po čertech akční, roboti blázní jeden za druhým a vycpávky mezi jednotlivými akcemi jsou ještě kratší než v pornu. Crichton taky hýří technokratickými nápady, zaplavuje nás nejrůznějšími roboty, hejblaty a vychytávkami (projektily pronásledující člověka), tu a tam přihodí nějaký vtípek a v neposlední řadě dal dohromady docela zajímavé obsazení, kterému vévodí krásně hnusný záporák, kissácký Gene Simmons. Přičtěte si moji slabost pro roboty a trochu nostalgie (šlo o jeden z prvních filmů, co jsme si okopčili z videopůjčovny) a čtyři hvězdičky jsou na světě. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Poslat do kin film o krabicovitých vraždídích robůtcích, a to dva měsíce po Terminátorovi, a ještě se u toho brát urputně vážně, to si koleduje nejen o kasovní propadák, ale i o výsměch. Michale Crichton je známý jako spisovatel, ale byl to i schopný scenárista, obstojný producent a ne úplně špatný režisér. Tady šlápl vedle, protože i když ho podrželo skvělé herecké obsazení, v čele s charismatickým Tomem Selleckem a ďábelským Gene Simmonsem, a i když občas nabídl působivou scénu, jako třeba výstřel z naváděné kulky viděný z prvního pohledu, tak se nedá popřít, že Runaway nefunguje prakticky v ničem. Akční scény mají nádech braku a zamýšlenou tísnivou atmosféru nevybudovala ani hudba Jerryho Goldsmithse. Měla to být sc-fi událost roku 1984, jenže film strašlivým způsobem vyhořel a právem zapadl. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama